Quote du Jour | Charlotte is a wake up call

Serie:

SargQdJ09

Some still think that this nation is doing just fine except for those ugly pockets of poverty and segregation that routinely explode like Baltimore or Chicago. Others know better, but hope to move away from, and thus avoid addressing, the persistence of ugly racial injustice and the cries for help coming from black families. Charlotte is their wake up call.

In Charlotte, North Carolina zijn rellen uitgebroken nadat de politie weer eens een zwarte man overhoop knalde.

Volgens de politie – die Keith Lamont Scott aanzag voor een verdachte waar ze naar op zoek was – trok hij een wapen. Volgens zijn familie zat Scott in zijn auto een boek te lezen terwijl hij op zijn zoon wachtte, die van school kwam.

Heather Ann Thompson geeft voor NBC wat duiding over een nog immer diep gesegregeerde natie.

Reacties (2)

#1 Hans Verbeek

Alweer een wake up call?
Als de vorige wake up call niet gewerkt heeft, dan zal deze ook wel niks doen.
Het is net als met die onthoofdingsvideo’s van IS: na een tijdje werkt het gewoon niet meer. #schouderophalen

Ik ben blij dat in Nederland de verwachte problemen tussen Gülen-aanhang en Erdogan-aanhang met een sisser zijn afgelopen. De media deden ontzettend hun best om het vuurtje op te stoken, maar het is allemaal erg meegevallen.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Ik zie het ook niet gebeuren: Er worden in de VS gemiddeld drie mensen per dag neergeschoten door de politie. Vuurwapengebruik in het algemeen is al compleet institutioneel (en maakt agenten alleen maar meer triggerhappy, want grote kans dat die gast die zich verdacht gedraagt een wapen heeft) en onder agenten is dat alleen nog maar sterker. Het is bijna een statistische zekerheid dat de politie daar binnen een week weer een ongewapende onschuldige gaat neerschieten.

  • Vorige discussie