Quote du Jour | Brabantse worstenbroodjes

Quote du Jour

Dat klinkt wel goed. Het betekent dat we binnenkort Brabantse worstenbroodjes in de Tweede Kamer kunnen krijgen. Dus daar ben ik een groot voorstander van.

Aldus VVD-Kamerlid Thierry Aartsen, die daarmee reageert op een CDA-voorstel dat Tweede Kamer-leden in de kantine alleen nog voedsel uit eigen land kunnen krijgen.

De zorg en het onderwijs kampen met personeelstekorten. Het klimaat verandert. Wetenschappers lopen op hun achterste benen. Mensen profiteren niet van het economisch herstel. Brexit. CDA-kamerlid Jaco Geurts kijkt niet verder dan de Haagse kantine en Thierry Aartsen doet lollig.

 1. 1

  Misschien wordt Aartsen wel een beetje melig van al die deug/druppel-op-de-gloeiende-plaat/symbool maatregelen, die voorbijgaan aan mondiale, complexe economische processen die niet geadresseerd worden en waarvan je de laatste tijd heel erg moe wordt. Wie weet ?

 2. 3

  Als een echte Thierry. Die gast past helemaal niet bij de VVD. Ik zie hem wel de overstap maken naar de boreaaltjes.

  Het CDA denkt gewoon de boeren te paaien (nadat Wilders zo enorm heeft lopen scoren tijdens die boerenonlusten onlangs). Alleen is dit soort protectionistische ge-armzwaai natuurlijk doorzichtig debiel. Zoals #2 ook aangeeft.

 3. 5

  Leuk dat je nog melige politici heb, als ik de tweede kamer debatten kijk, dan is dat zo vaak herhaling van zetten. Er gebeurt niets. De ministers verschuilen zich achter door ambtenaren bedachte stellingen. Als ze veranderen van mening komt dat niet door een kamerlid maar doordat ze iets ingefluisterd krijgen door een ambtenaar. En die ambtenaar zegt niet dat hij soms de helft van een motie van een kamerlid heeft overgenomen, want anders heeft ie geen werk meer. Plus toezegging met ‘streven naar’, ‘we onderzoeken dit’, ‘we stellen een commissie samen’, allemaal uitstel en meestal afstel.

  Dat is de reden voor grapjes zoals deze.