Quote du Jour | Ambivalente houding

Serie:

Quote du Jour

‘De Amerikanen hebben een ambivalente houding ten aanzien van het internationaal recht. Men vindt in de VS dat het eigen Hooggerechtshof de ultieme interpreteerder is van internationaal recht.’

Geert van Calster, hoogleraar internationaal recht aan de universiteit Leuven, legt uit waarom de VS het volstrekt vanzelfsprekend vinden om een wet aan te nemen die Amerikaanse burgers in staat stelt buitenlandse regeringen te vervolgen als die onvoldoende gedaan zouden hebben tegen terroristische aanslagen. De Jasta wet is vooral gericht tegen Saoedi-Arabië, maar in principe kan ieder land voor de rechter gedaagd worden.

Uniek is de wet overigens niet. België kenden enige tijd een zeer ruime genocidewet, die iedereen in staat stelde daders van genocide waar ook ter wereld aan te klagen. Onder andere de Israelische Sharon hing vervolging boven het hoofd. Dat ging niet door en de wet legde het loodje.

Reacties (8)

#1 Bismarck

Recht van de sterkste heet dat. Als Nicaragua met precies dezelfde wet zou komen en zou beginnen met het vervolgen van de Amerikaanse regering in verband met de steun aan de terroristen die gedurende de jaren ’80 Nicaragua teisterden dan vond de VS het volstrekt vanzelfsprekend om met een Managua Invasion Act te komen.

 • Volgende discussie
#2 Emile M

Wellicht kunnen wij een wet maken die de Nederlandse staat verbiedt dergelijke schadevergoedingen uit te betalen. Allen verdragen gaan boven de Nederlandse wet. Buitenlandse wetten niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 tigger

@2:
Geloof je het zelf? Dhr. Rutte die een vuist maakt tegen de V.S.?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bismarck

@2: Ja is leuk, tot je op het lijstje komt van landen dat door de VS wordt gehandelsboycot.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Emile M

Het zal niet uitlopen op een serieuze confrontatie tussen de VS en een NATO-partner. Een koekje van eigen deeg is het enige dat ze begrijpen. Tijdens de voorbereiding van de wet zal er al een onderhandelingsresultaat zichtbaar worden. In Rutte heb ik in dit opzicht niet alle vertrouwen maar een meerderheid voor een iniatiefwet lijkt me haalbaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Sandra Jose

GETUIGENIS over hoe ik heb mijn gewenste lening van een Legit Loan Company ([email protected])

Ik ben mevrouw Sandra Jose op naam, een inwoner van Chicago USA, heb ik ernaar op zoek naar een echte lening bedrijf voor de afgelopen 8 maanden en alles wat ik kreeg was groep van oplichting die mij aan hen te vertrouwen en aan het eind van de dag, ze bedrogen me van $ 3.000,00 zonder er iets voor terug, al mijn hoop verloren was, ik raakte in de war en gefrustreerd, ik vond het heel moeilijk om mijn familie te voeden, ik wilde nooit iets te maken met de lening bedrijven op de netto opnieuw te hebben, omdat ik nooit een lening bedrijf vertrouwde sinds ik was opgelicht, dus ik ging om wat geld te lenen van een vriend, ik vertelde haar alles wat er gebeurd is en ze zei dat ze me kan helpen, dat ze weet dat een lening bedrijf dat mij kan helpen, dat ze net een lening van hen, regisseerde ze me op hoe toe te passen voor de lening, ik deed wat ze me vertelde, heb ik gesolliciteerd, hoewel ik nooit geloofd, maar ik heb geprobeerd en tot mijn grootste verbazing was mijn lening binnen 72 uur toegekend aan mij, ik kon het niet geloven, ik ben gelukkig en ik dank God dat op deze oplichting over de plaatsen een echt bedrijf als dit nog steeds bestaan, neem dan adviseer ik iedereen die er die behoefte van de lening en kan betrouwbaar, vertrouwd en in staat te zijn terug te betalen op het tijdig van de middelen om contact met Josh lening bedrijf via e-mail [email protected] [email protected] oproep / tekst naar +1 215-874-8060, of bezoek hun officiële webpagina http: //www.joshloancompany .bravesites.com / en vrij zijn van oplichting op het internet, ze zullen je nooit teleur … Gelieve hen te informeren dat mevrouw Sandra Jose u verwees …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Yasar Kaagman

MY VERRASSENDE ONTMOETING MET JOSH lening bedrijf ([email protected])

Hallo iedereen, mijn naam is Yasar Kaagman van Heerenveen in Nederland, zag ik de opmerkingen van mensen die al hun lening kreeg van Eminent Josh en dan heb ik besloten om toe te passen in het kader van hun aanbevelingen en slechts een paar uur geleden heb ik bevestigd in mijn eigen persoonlijke bankrekening in totaal bedrag van € 70.000, die ik gevraagd voor. Dit is echt een geweldig nieuws en ik adviseren iedereen die behoefte heeft echte lening contact Josh Loan Company. Dus als je geïnteresseerd bent in een lening kunt u ook contact met hen op deze E-mail: [email protected] of tekst aan +1(215)874-8060, ik weet zeker dat u ze zullen u verrassen gewoon de manier waarop ik was verrast. ..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Yasar Kaagman

MY VERRASSENDE ONTMOETING MET JOSH lening bedrijf ([email protected])

Hallo iedereen, mijn naam is Yasar Kaagman van Heerenveen in Nederland, zag ik de opmerkingen van mensen die al hun lening kreeg van Eminent Josh en dan heb ik besloten om toe te passen in het kader van hun aanbevelingen en slechts een paar uur geleden heb ik bevestigd in mijn eigen persoonlijke bankrekening in totaal bedrag van € 70.000, die ik gevraagd voor. Dit is echt een geweldig nieuws en ik adviseren iedereen die behoefte heeft echte lening contact Josh Loan Company. Dus als je geïnteresseerd bent in een lening kunt u ook contact met hen op deze E-mail: [email protected] of tekst aan +1(215)874-8060, ik weet zeker dat u ze zullen u verrassen gewoon de manier waarop ik was verrast.

 • Vorige discussie