1. 2

  Wie heeft ook alweer de meerderheid in het kabinet? Of zou de PvdA met de huidige peilingen een kabinetscrisis aandurven?

 2. 3

  Oeps nog een verkiezing. Europa, gemeente volgend jaar.

  Kom net terug van een bijeenkomst over het nieuwe stemmen. Weer in het hokje met het rooie potlood en…..je legitimatiebewijs.

 3. 4

  Weten dat er ook zonder jou, desnoods door steun van de oppositie wel een meerderheid voor is, en je dan maar van je beste kantje laten zien, is daar een woord voor ?

  /OFFTOPIC

 4. 9

  @8: Dat las ik ook. Maar eerst zien, en dan geloven. Er zal vast wel weer wat uitgeruild worden, zodat die JSF er toch komt. De druk van het CDA is zo groot, en de ruggegraat van de PvdA zo slap…

 5. 10

  Nu wel een bron:
  Hamer: ‘Wij willen voorkomen dat wij in een miljardenproject worden gezogen waarvan later blijkt dat het niet verantwoord was’.

 6. 11

  “Volgens Hamer hoeft de JSF-kwestie niet tot een crisis in de coalitie te leiden. ”Het is ons geen crisis waard”, aldus Hamer. ”We zijn ook niet uit op een crisis.”

  Dus als het CDA voet bij stuk houdt, draait de PvdA bij, want ze willen geen crisis.

  Helder.

 7. 13

  CDA zit zeker niet op een crisis te wachten. Het 4e kabinet Balk. Het 4e tevroeg afgebroken kabinet. Waarschijnlijk niet meer de grootste. Verlies in de peilingen… tel maar uit.

 8. 14

  De PvdA stelt voor om de JSF maar te gaan huren ipv kopen. Zodoende kunnen de piloten alvast gaan oefenen en wordt het dus uiteindelijk huurkoop. Crisis afgewend.

  Bron: radio 1

 9. 17

  Was het voorstel van PvdA niet dat ned. piloten de trainings/vlieguren in de JSF zouden kunnen huren petra? Goed plan. Daarnaast hebben wij nauwelijks plek om dat toestel vol gas e.d. goed uit te testen. Hoeft maar 1 koe schrale melk te geven en er komen al kamervragen…

 10. 18

  De JSF mag sowieso de VS niet uit voor 2014. Hier testen is geen optie. Piloten trainen voor de JSF en dan een Saab kopen is onlogisch, vandaar huurkoop.

 11. 19

  Het jsf debat is een verdacht mooie afleiding van al die andere leuke maatregelen die de afgelopen weken zijn uitgekotst. Ik zet in op show voor de bühne. Een voorspelling: Het cda krijgt zijn zin, De pvda roept a) we hebben het geprobeerd maar in deze crisis kan het kabinet zelf zich geen crisis veroorloven. Jack de V. legt eventuele motie naast zich neer. Of b) Wegens de toezegging van het cda om * kunnen wij toch akkoord gaan omdat anders teveel banen/geld kost.

  Zelf denk ik a omdat de pvda momenteel behoefte heeft om haar achterban te paaien

  *smoes van uw keuze

 12. 20

  We kopen geen JSF maar betalen hem wel. WTF?

  113 miljoen voor geen JSF! En als NL er dan later nog uit wil 20 miljoen boete.