1. 1

  Als liberaal en hedonist zeg ik: gewoon doen! Blow je leven voorbij, minder zorgen, geen stress, niet nutteloos hard werken, geen regeltjes, geen gezeur – echte vrijheid! Heerlijk wegdromen, drinken, vrijen, eten, blowen, elke dag is anders, morgen is voor later….

  Kies voor jezelf, blow it away!

 2. 2

  Gaan we weer….

  Dit wordt echt het kabinet van de schijnmaatregelen.

  Denkt Opstelten nu echt dat deze maatregel zoden aan de dijk zet? Als jongeren op school zelf al blowen, weten hun ouders er van, of hebben schijt aan hun ouders. Die schandpaal wordt voor hen een ereschavot. Dit voorstel werkt blowen op school eerder in de hand dan dat het er iets aan doet.

  Blowen op school vind ik niet wenselijk, maar ik wijs de kinderen daarbij liever op het feit, dat blowen hun schoolprestaties nadelig beïnvloedt. Ik denk dat een goede voorlichting effectiever is.

 3. 3

  @2. Goede voorlichting is vaak niet meer dan een pleister voor het bloeden. Met alle respect voor je mening. Het lijkt me dat de schoolprestaties niet bij iedere leerling bovenaan het prioriteitenlijstje staat. Zolang het ‘stoer’ blijft, dan blijven ze het doen.

 4. 4

  @3: dat is waar, maar die jongeren gaan ook niet stoppen door deze betuttelende nepmaatregel. We kunnen ons beter concentreren op de jongeren, die wel verantwoordelijkheidsgevoel hebben dan dat we de heldenstatus van de blowers promoten.

 5. 5

  @4. Ja, zo kan je het ook bekijken. Ik vind heel veel van die maatregelen betuttelende nepmaatregelen, die niet te handhaven zijn of niet meer dan symbolisch zijn. Eigenlijk is dit voorstel gewoon terug in de tijd van de sociale controle. De wegbezuinigde conciërge, die zijn eigenheimers kende, mogen ze eerst wel weer herinvoeren.