1. 2

  @1 heb je het artikel gelezen? Ze stelt duidelijk Marx was de grondlegger van het socialisme, waar later de sociaal-democratie uit voort is gevloeid.

  Ik hoop dat hier niet te hijgerig op gereageerd wordt, want het is een goed stuk.

 2. 3

  Goed zo Mei, maak het nog maar eens erger. Wat een geweldige illustratie van de “kloof”.

  Welk dubbeltje voelt nu voor een dubbeltje dat een kwartje zegt te zijn? Al zegt ze zo haar best te doen voor die “arme” dubbeltjes, met nadruk op “zegt”.

 3. 4

  @3 Ja wout, ik heb zelf ook het liefst alleen maar white trash, k#t-marokkanen of corpsballen met een rijke pappie in het parlement. Die zijn tenminste zonder enige vorm van reflectie op hun afkomst zichzelf gebleven en pretenderen niet om voor anderen op te komen.

  Nee: met jouw visie op ons parlement zou het allemaal veel beter gaan.

 4. 5

  @4

  Daar gaat het helemaal niet om. Het white trash moet vooral dènken dat hun vertegenwoordigers als hen zijn. Zie Bush, bijvoorbeeld, rijkeluisjochie uit het Noorden, maar door de rednecks onthaald als één van hen.

  Als ze denkt dat ze zonder enorme lading charisma weg kan komen met “ik ben veel beter dan jullie, maar ik zal jullie wel helpen, hoor”, dan past ze inderdaad goed in die pvda.

 5. 6

  Met alleen kwartjes valt ook geen maatschappij te bouwen.
  Het gaat erom dat de dubbeltjes (autochtoon en allochtoon) gewaardeerd en beschermd worden, zodat ze een redelijk leven kunnen leiden. En het lot van het leven en eigen inzet bepalen of een dubbeltje een kwartje of andersom wordt.