Protest tegen arrestatie directeur kunstfestival vanwege vermeend terrorisme

Wanneer een directeur van een kunstfestival van zijn bed wordt geplukt en een tijdje vastgezet wordt vanwege terrorismedreiging, alleen omdat een filmpje van het festival daarover ging, is het de hoogste tijd om een protest aan te tekenen tegen het doorgeslagen anti-terrorisme gedoe

 1. 1

  Niet alleen de directeur, maar ook een medewerker, die is ook verdachte van opruiing. Het erge is, dat ze dit rustig twee weken hebben volgehouden, meerdere malen terugkomen naar het buro voor verhoor, veel machtvertoon of eigenlijk machtsmisbruik. Mijn broer werkt voor de organisatie, dus heb een leuk kijkje in de keuken gekregen van de AIVD.

  Als dit soort mensen ons (zogenaamd) tegen terroristen en andere dreigingen moet beschermen…. Een lachertje..

 2. 6

  Geen fraai staaltje, inderdaad. Maar ook zo eentje, waarvan je weet dat de uitkomst nil is. En het is denk ik daarom, dat dit in de pers zo weinig aandacht krijgt. Het ‘dit loopt met een sisser af’ gevoel ligt er gewoon te dik bovenop gesmeerd.

 3. 7

  Dat gezegd zijnde, de parallellen met Nekschot zijn natuurlijk groot, en aangezien ik daar ook altijd fel op tegen ben geweest, wil ik ook in dit geval even kwijt dat ik vind dat dit absoluut niet kan. Ik zal ook in dit geval naar alle voor mij relevante politieke partijen schrijven om tekst en uitleg af te dwingen in de tweede kamer van de minister van binnenlandse zaken, onder wie de AIVD valt. En ik nodig iedereen uit om hetzelfde te doen.

  Niet dat ik hoop heb op een passend antwoord, maargoed.

 4. 8

  @6, KJ:

  Ja, het loopt met een sisser af, maar als wat “1, Niels” zegt waar is, dan maakt die sisser het nog niet “juist”.

  Kortom: gadverdamme, wat een debiel gedoe!

 5. 9

  Voor de duidelijkheid, mijn broer werkt bij todaysart :) Niet de AIVD, las het zelf terug en begreep de verwarring. Overigens heeft niemand de moeite genomen om eerder contact op te nemen met de directeur om eens tekst en uitleg te vragen over de filmpjes en posters. Gewoon direct van het bed lichten, terwijl je vrouw en jonge zoontje toekijken..

  Overigens het verweer van de gemeente dat het niet duidelijk was dat het om todaysart ging was onzin. Aan het einde van het filmpje komt mega groot in beeld dat het om todaysart gaat.

 6. 10

  @9: Duh, anders vinden ze die directeur niet. Want als ik één ding leer uit dit nieuws, dan is het dat de AIVD te dom is om te poepen.