1. 4

  Ach IPM..ik kijk al lang geen tv meer, behalve het nos-journaal..waar ik me zo onderhand ook aan begin te ergeren..goede herinneringen aan midden in de nacht telsell-tv…in VU-studietijd…”Hey mike this is amazing”..dat weer wel.

 2. 5

  tel-sell ja, mooie tijden.

  Ik bedoelde meer:

  “Wie belt mensen? Aan wie mag ik deze duizend euro geven? We zoeken nog 1 letter.”

  d.mme twat

 3. 7

  Ik word altijd heel cynisch van dit soort dingen, en ik geloof er dus ook geen drol van. Had hij schulden ? Iemand van de koninklijke familie beledigd ?

 4. 9

  Voor een ‘kwaliteits blog’ zijn dit echt bedroevende reacties.
  Steek je borst nog maar eens flink vooruit hoor jongens.

 5. 12

  Libië heeft er niets mee te maken, Mescaline.

  De televisietoekomstvoorspeller komt uit Libanon en werd in Mei 2008 door de religieuze politie in Saoudi-Arabië opgepakt terwijl hij op pelgrimage was. Je kunt namelijk het hele jaar door de kleine pelgrimage naar Mekka maken voor extra punten in het hiernamaals.

  Die man zit dus al twee jaar vast omdat hij op TV theeblaadjes leest o.i.d. in de Libanese versie van Astro-TV.

 6. 13

  @12 Zo een enkele keer wordt de lekkerjeuk te erg en gaan alle sluizen open in een sociaal-politieke mediale gifaanval op iemand uit het andere kamp die de Religie bedreigt.

  De Wij genieten daar behoorlijk van, en de Zij lopen allerlei rondjes in pure paniek.

  Diplomatie -> soep nooit zo heet, sisser af.

 7. 15

  10-1 dat zijn kop er toch afgaat.

  @Wiesenthal
  Mescaline doelt waarschijnlijk hierop.

  Trek het je niet aan: mescaline houdt ervan om een balletje op te gooien over een parallel universum en zo te laten zien wat hij allemaal weet – eigenlijk wat jij dus niet weet. Hoe donkerder de ster van de ander hoe helderder hij schittert.

  Het is een bekende techniek. Wordt ook door anderen hier gebruikt maar eigenlijk door alle politici. De ander dom cq. ongeinformeerd laten lijken om de eigen ster te laten schijnen.

  Zijn #13 is zijn kwijlende mond van ik heb beet. De dobber trilt, nog even en ik heb ‘m.
  De wilde jager!

  Toch @mescaline?

 8. 16

  @15; Op mij komt het gewoon dom over om in een topic over een Libanees die in Saoudi-Arabië dreigt onthoofd te worden vanwege waarzeggerij, te beginnen over een economisch boycot die Libië tegen Zwitserland heeft afgekondigd.

  En aan die posting van Mescaline bij @13 valt ook geen touw vast te knopen.

  Hoop interessantdoenerij om te verbergen dat hij eigenlijk niets zinnigs te melden heeft.

 9. 18

  Ach @16, hij heeft natuurlijk wel een punt dat er veel diplomatie met dat soort veroordelingen wordt gespeeld maar ik denk dat er een groot verschil zit tussen een Westers-Arabisch spel en een Arabisch-Arabisch spel. Zelfs al gaat het over Libanon wat toch een beetje tussen wal en schip valt.

  Laat onverlet dat diplomatie en politiek met gerechtelijke veroordelingen natuurlijk wel gespeeld wordt. Het gerecht is nooit onafhankelijk. Niet in Arabische landen en niet in het westen. Dat zouden we wel willen.

 10. 20

  @18, valt totaal niet te vergelijken, Ghadaffi wilt wraak omdat zijn zoon in Zwitserland aangeklaagd is en misschien ondertussen ook al veroordeeld, Saoedies zijn religieuze gekken

 11. 21

  Niemand die zich afvraagt hoe de verhouding Libanon:Saoedi-Arabie is ? En de wederzijdse irritaties ?

  Klaarblijkelijk niet. Dat vergt nl. wat meer dan de Volkskrant en DWDD.

 12. 22

  Waarom leg je het niet even uit onder verwijzing naar wat relevante documentatie, als je het allemaal zo goed weet, Mescaline?

 13. 23

  Omdat types als jij zelfs terugspugen als ik het ze voorkauw @Wiesenthal ? Klim eerst maar eens wat zou ik zeggen, lulletje lounge bencher.

  /de leerling moet klimmen – Bordewijk

 14. 25

  @mescaline#23
  Is dat de reden dat je je altijd zo in nevelen hult? Omdat je vindt dat de reaguurders het niet waard zijn? Of is mijn #15 waar?

  Je begint de redeloze arrogantie van de goden te vertonen. De leerling moet eerst maar de berg beklimmen en een dag in de sneeuw staan. Zeker katholiek jij? Nog steeds verslingerd aan Canossa.

  En daar zit meteen het grote verschil tussen Libanon en Saudi-Arabië: het christelijke deel van Libanon doet pijn.

  Leg uit of ga studeren en hou je kop.

 15. 29

  @28; welke posting van mijn hand stoort je precies, KJ?

  Volgens mij verzocht ik Mescaline om nu maar eens uit te doeken te doen hoe hij tot het inzicht kwam dat die veroordeelde televisiewaarzegger een pion is in een diplomatiek steekspelletje tussen Saoudi-Arabië en Libanon.

  Waarop Mescaline me te verstaan gaf dat hij daar geen zin in had omdat ik wat hem betreft te lui en te dom ben, of zoiets.

 16. 30

  Die posting, jouw eerste namelijk, waarin jij je stoort aan een prettige salon-wetenschappelijke vergelijking tussen deze situatie en die van laatst, waarin Libie en Zwitserland elkaars inwonenden voor de rechter proberen te krijgen, maar eigenlijk bezig zijn om een diplomatiek conflict uit te vechten. Heel prettig, kun je lekker over doorfilosoferen en maakt geen donder uit. Behalve voor die mensen die zich aan dat soort vrijblijvende, maar wel tot nadenken stemmende, trivia storen. Zoals jij – lighten up.

 17. 32

  Nou goed, @31 dan weten we dat ook weer.

  De waterscheiding tussen de salonwetenschappers en diegenen die dat niet willen worden is zelden duidelijker geweest.

  Eeuwige lange neus vanuit hier naar @niet would-be’s
  Want dat zijn, ja, welechte wouldbe wetenschappers….

 18. 34

  Aha ambiguïteit..Wittgenstein is niet dood, hij leeft en heeft als nick mescaline;)

  Ceci n’est pas une wetenschapper.