1. 3

  Zojuist binnengekomen: Wilders voelt zich alsnog aangevallen c.q. beledigd doordat bovenstaande tekening – natuurlijk een duidelijke associatie met de snor van Adolf Hitler – in combinatie met referenties naar de heer Wilders, stuitend en onaanvaardbaar zijn.

 2. 6

  Wat een voorspelbare, slaapverwekkende treurnis weer. Sargasso heeft werkelijk geen greintje fantasie meer en geeft zich over aan infantiele acties die natuurlijk geen deuk in een pakje boter slaan. Deze actie heeft maar een effect: Sargasso wordt nog harder uitgelachen en genegeerd dan al gebeurde. Het is als overal op links: het enige bestaanrecht bestaat uit herhaalde items over Wilders of de PVV. Een broodnodig vijandbeeld om de eigen inhoudsloosheid en holle retoriek te kunne maskeren. Ik lach me werkelijk een kriek om deze backfire actie.

 3. 8

  @6, dat is een leuk stukje tekst wat je daar neer zet, eerst iets over “links” en dan afsluiten met:

  Een broodnodig vijandbeeld om de eigen inhoudsloosheid en holle retoriek te kunne maskeren.

  Spot on!

 4. 9

  Je zou jezelf een heel andere vraag moeten stellen. Waarom heeft links Geert Wilders steeds nodig om in het nieuws te komen? Het antwoord is overigens even simpel als stuitend, welke flauwe grap, smakeloze godwin of bashing je er ongetwijfeld weer tegenover zal zetten. Het verhaal van links is leeg, hypocriet, ongeloofwaardig, achterhaald, sleets en hooguit nog gebaseerd op anti-politiek. Een ding is gebleven: de hoogst irritante monopolistische claim op moraal, fatsoen, eerlijkheid en redelijkheid. Geen sterveling neemt dit nog serieus, maar links gaat ermee door. Doet me denken aan de speech van Khadaffi “wij zullen voor heel Afrika, Europa en de ganse wereld een leidende rol spelen”. Links en Khadaffi hebben veel overeenkomsten.

  Mwoehahaha…

 5. 11

  Heerlijk! Wat heeft men nu weer binnengegooid :-)
  Een missieman!!
  – en voor linkse mensen -bestaan die nog?- is er goed nieuws: die zijn kennelijk onsterfelijk.
  Da’s weer niet goed nieuws voor Emile – maar ja, bestaat er wel goed nieuws voor Emile?

 6. 12

  Links valt veel te vaak in de val van het reageren op GW, dat klopt. Maar de meeste zaken MOET ook een reactie op komen en stelling tegen genomen worden.
  Mensen met hoofddoekjes die de busschauffeur langs de kant van de weg moet laten staan, rechters die ontslagen worden omdat ze niet ‘correct’ straffen.
  Het is stuitend. Khadaffi en Geert Wilders hebben de overeenkomsten. Het tegendeel beweren is tragisch.
  Emile, terwijl jij je druk maakt om de villa van Marleen Barth wordt je verraden door jouw ‘vrijheidsstrijder’ die NL wil omvormen tot een ondemocratische, onrechtstatelijke politiestaat en je hebt het geeneens door.

 7. 13

  Waar het links nog het meest aan ontbeert is mensenkennis. Hou eerst zelf een bevlogen en aansprekend verhaal en negeer meestentijds de andere partijen. Of ga heel precies op punten van de ander in, zonder te vervallen in demonisering. En achterlijke ideeen zoals een hooddoekjesverbod in bussen – als je er dan toch iets over moet zeggen – moet je afdoen met steengoeie grappen. Humor als dodelijk wapen. Sjap denkt dat Wilders mijn vrijheidsstrijder is…het toont hoe eendimensionaal en dom er wordt gedacht. Waar staat dat ik een voorstander van Wilders ben? Waar dan godverdomme? Idioot!

 8. 14

  Echt grappig dit. Emile wordt even weggezet als domme Wilders adept maar ondertussen POWNED hij verbaal wel die hele kliek hier.En terecht.

  Er komen over het algemeen echt intelligente mensen hier, maar als ze hun eigen zwakke linkse denkbeelden proberen te verdedigen wringen ze zich in zulke vage en onmogelijke hoeken dat ik hier gewoon niet weg kan blijven.

  Ben echt verslaafd aan de comments hier, elke dag weer wat anders.

  Misschiern is het verstandig om voortaan niet puur links of puur rechts te zijn. Of denken mensen hier dat alles op een Linkse OF rechtse manier op te lossen is?

  On topic: dat cartoondingetje is echt misselijkmakend en mega onorigineel. Je zou bijna sympathie voor een bepaald persoon krijgen die dat NIET verdient….

 9. 17

  Er zijn genoeg linksmensen die begrijpen hoe het moet, maar ze worden weggedrukt door debiele en arrogante schreeuwlelijkerds en betweters uit eigen kring.

  Mensen als Joost Zwagerman, Eddy Terstal, Marcel Duivestijn, zelfs Jolanda Sap…of laatst ene Johan Fretz…allemaal mensen die echt redelijk zijn, die zaken in eigen kring durven aanpakken, die een goed verhaal kunnen houden, die niet links drammen, etc.
  Cultiveer die aanpak en zoek er nog meer goede mensen bij…misschien word ik dan ook nog wel eens links.

 10. 18

  @14: De enige mensen die ik iets als “rechts”, “links” of “linksmensen” hoor roepen zijn anders jij en Emile. Wie is er dan op zoek naar iets om zichzelf tegen af te zetten om wat aandacht te krijgen?

 11. 22

  Kijk ze weer in hun reflexjes schieten. Een idioot noemt Wilders mijn vrijheidsstrijder en komt nog even napruttelen met de boodschap dat ze de discussie beeindigt. Noem je dat discussie, Sjap…die idioterie van je?Toedelo, hoor! Ik zal je niet missen.
  Dan de godwincartoonist Crachat die zoals gewoonlijk weer gaat opleggen dat ik moet zwijgen. Nou, Crachat…ik moet helemaal niks. Dit is Libie niet!

  Ga allemaal maar lekker door op de oude weg…je bewijst Wilders en rechts er een ENORME dienst mee! Godsamme, wat heb je toch een oerdomme en hardleerse mensen. Maar ja, links he…

  Ga maar lekker door op de oude weg

 12. 25

  @22

  Volgens mij schiet jij vanaf je eerste post al in een reflex.
  Je gebruikte alleen al in dit topic tien keer het woordje ‘links’.

  Leuk dat jij mensen als Joost Zwagerman, Eddy Terstal, Marcel Duivestijn, zelfs Jolanda Sap, Redelijk vindt.
  Dat heeft dezelfde waarde als dat ik zeg dat ik mensen als Hans Dijkstal en Jort Kelder wel redelijke kerels vindt (en vond).
  Wat wil je daarmee zeggen? Dat zij het ‘licht gezien’ hebben omdat ze vanuit hun eigen politieke centrum naar een bepaalde richting opschuiven? Of in JOUW ogen redelijk zijn?
  Dat links fout is (wat in jouw wereld dan links is).
  Beetje demagogisch, vind je niet?

 13. 27

  Kijk, da’s pas origineel! Grappig, Rene…heel geestig!

  Was getekend, de huisdemagoog.

  Ehh, Stickmeister…ik vind die mensen redelijk omdat ze consequent zijn in hun opvattingen, zonder moreel superieur te doen. En ook kritisch zijn op eigen kring als dat nodig is (=gevolg van consequent zijn). Dat wekt sympathie op en bevordert de geloofwaardigheid. Doet links weer als redelijk alternatief klinken. Is het nou echt zo moeilijk…of blijf je gewoon graag in je groef hangen?

 14. 28

  @27: Het had niet veel zin om je verder van dienst te zijn, Emile Schrama.

  Ik zal wel toegeven dat ik me al een paar reacties lang afvroeg of er mooi compact woord/begrip is voor de “groepsmatige ad hominem” want als omschrijving van Emile Schrama’s idee van zijn eigen zo hoog geachte inhoudelijkheid komt het immers wel van pas. Maar al een paar mensen hierboven vertelden je dat Emile Schrama hier momenteel de enige was die in zijn eigen één-dimensionale retoriek gevangen zat en het leek me vrij onwaarschijnlijk dat ik daar nog veel waarde aan kon toe voegen.

  Want, begrijp me niet verkeerd — ik snap ook wel dat Emile Schrama in zijn persoonlijke binnenwereld bijzonder veel beter denkt, motiveert en argumenteert dan hij doet in de buitenwereld die hij met ons deelt maar er is nu eenmaal een soort stilzwijgende afspraak tussen mensen dat je beoordeelt wordt op je zegt of doet meer dan op wat je alleen maar denkt. Waar ook ik me maar bij neer te liggen heb! Ik bedoel, als je wist wat voor pareltjes ik soms dacht zou je weten dat ik er ook bepaald niet onverdeeld positief over ben. Maar het zij zo.

  En aangezien ik me niet kan herinneren dat Emile Schrama hier ooit iets anders gebracht heeft als rabiaat, bipolair gemekker heb ik niet de illusie dat ik daar met een reactie iets aan ga kunnen veranderen. Vandaar dus maar het grapje over de potentieel interessante thread onder de potentiële doch afwezige cartoon. Zelfs Emile Schrama zal moeten toegeven: zelfs een slechts minieme kans dat het ergens licht optrekkende mondhoeken tot gevolg had was zinvoller als met Emile Schrama in discussie gaan. Immers.

 15. 29

  Ja, ik wist het Rene…de pret kon nooit lang duren. De zure, hooghartige linkse activist verliest zelden langer dan een comment zijn streken. Maar toch was je grappig…heel even. Heel, heel even…

 16. 30

  Jemig. En nu dacht ik dat (a) je me betitelde als huisdemagoog en dat (b) zulks bedoeld was om cynisme van dat eerste deel mee te onderstrepen. Dat, dus, je het eigenlijk helemaal niet leuk vond!

  Had ik dit geweten had ik het volgehouden om verder niet te reageren onder dit nogal kinderachtige postje en in de overeenkomstige reactie-thread. Mijn welgemeende excuses, Emile Schrama. Ik ben blij dat ik je dag toch een beetje leuker heb weten te maken dan.

 17. 31

  @27: en daar komt ook de tweede op floepen. Na “links” kon natuurlijk “moreel superieur” niet lang uitblijven. Hoe karikaturaal.

 18. 36

  Sargasso mag alles plaatsen zolang het maar binnen de wet blijft.
  Jullie ontvangen geen publiek geld dus veel plezier met Wilders nazi cartoons, IPCC leugens en uiteraard met het uithuilen over jullie zwaar gesubsidieerde, debiele broertje Joop. Tabé

 19. 38

  @33: Komt een allochtoon bij het PVV partijkantoor, vraagt de man achter de balie “Zeg, meneer, U heeft toch geen bomgordel om he?”. Zegt de allochtoon “Nee hoor, die heeft m’n vrouw vandaag mee.”. Zegt de man weer “Oh, nee, dan is het goed”. Zegt die allochtoon “Nee, want U moet weten, ze laat hem vermaken voor mijn oudste zoon”. Zegt de man “Is uw zoon de laatste tijd zoveel dikker geworden dan”. Zegt de allochtoon “Ja, ha, wij uitvreters he!”. Zegt de man “Haha! Ja, vertel mij niks!”. Zegt de allochtoon “Maar alle gekheid op een stokje, is dit het PVV partijkantoor?”. “Nou”, zegt de man, “dat zou nog best wel eens kunnen ook!”. Zegt de allochtoon “Oh mooi. Kan ik me hier aanmelden voor de provinciale staten?”. Zegt de man “Hoe bedoelt U, U aanmelden voor de provinciale staten?”. Zegt de allochtoon weer “Nou, dat ik een provincie vertegenwoordig?”. “Zeker Friesland!” zegt de man. “Hahahaha!” zegt de allochtoon. “Nee, ik woon in Utrecht en wilde het daar maar bij houden.”. “Nou”, zegt de man achter de balie, “op zich is dat niet in principe onmogelijk, maar U bent er op het moment wel een beetje laat mee”. Zegt de allochtoon weer “Ja, ha, wij zijn niet de snelsten he!” “Haha! Nee, vertel mij niks”, zegt de man achter de balie. Zegt de allochtoon weer “Maar moet ik dan een formulier invullen of zo?”. Zegt de man “Ja, dat is inderdaad zo”. Vraagt de allochtoon “Mag ik die dan en heeft U meteen een pen voor me?”. Zegt de man achter de balie “Jawel hoor, hier heeft U het formulier en een pen.”. Zegt de allochtoon “Hahaha man! Ik kan toch zekers helemaal niet schrijven!”

 20. 39

  Komt een PVV’er bij de dokter met een kikker op z’n kop. Zegt de dokter: ‘en wat zijn de klachten?’ Zegt de kikker: ‘nou, het begon als een bultje..’

 21. 41

  Dit is gewoon geweldig!!! een stuk of 12 zuurtjes tegen 1 persoon. En maar ingaan op kleine (spel)foutjes en deze persoon proberen onderuit te halen.

  @ Bismarck: inderdaad ik ben neutraal en weldenkend en jij een walchelijk links zuur mannetje toch?

  @ chrachet: misschien is het een idee om hard weg te rennen en te gaan huilen i.p.v. personen bevelen te zwijgen ( achternaam soms Kadaffi?)

  Verder vraag ik me af of jij UBERHAUPT iets begrijpt van de echte wereld.

  @ GBH: je bent gewoon fysiek foei lelijk; IK WEET HET ZEKER!

 22. 43

  @34: “Waar links komt, volgt morele superioriteit…punt uit.”

  Dat is inderdaad de volgorde in jouw posts hier, maar daarbuiten is het geen realiteit. Ik heb overigens eerder het gevoel dat rechtsmensen zich moreel inferieur voelen, omdat ze altijd zo klagen over die morele superioriteit van de linksmensen.

 23. 44

  Welkom Henk, sluit vanachter aan bij het contingent Trollen graag.

  Ik beveel overigens niets: het is een advies. Maar ik zou inderdaad beter moeten weten – iemand die die prent een ACTIE noemt…. erg je best moet men dan niet doen om superieuriteit verweten te worden…

 24. 45

  lol @6, quote: Deze actie heeft maar een effect: Sargasso wordt nog harder uitgelachen en genegeerd dan al gebeurde

  Van negeren kan je niet spreken, gezien de betogen die je hier afsteekt. Grappig dat ‘links’ dit, ‘links’ dat.

  Als ik nu links af de aarde afloop eindig ik uiteindelijk aan de rechterkant (dat heb je met een bol).

  m.a.w. de wereld is al lang niet meer links of rechts. Dat is echt een recht(s)lijnige gedachtengang.

  Het is eerder anders: De wereld is binair, sommige mensen snappen dat, andere niet. Tot welke groep behoor jij?

 25. 46

  het enige lachwekkende is dat Emile echt denkt dat ‘de redactie’ mij potentieel belet heeft de potentiële prent potentieel te plaatsen.
  Het zegt wat over iemand. Maar goed, Partij Van Verstand zal het wel nooit worden.

 26. 49

  O wat is het toch weer genieten met de pavlovjes van Sargasso. Ik ben natuurlijk gelijk een trol (net als Henk), behoor ook niet tot de partij van het verstand, begrijp niets van de post…en de REDACTIE gaat zelfs meeposten.

  Sargasso is een lachwekkend, hilarisch margeblogje met in loopgraven bevroren links-schrijvers en dito vaste reauguurders, die bij elk onraad blaffend uit hun hok komen om de vreemde eenden te bijten. Geen wonder dat serieuze andersdenkenden hier niet komen. Ik wel, ik vind het namelijk heerlijk om zo nu en dan weer die pavlov reacties uit te lokken.

  Je zou toch denken dat zo’n weblog een doel heeft. Op zijn minst om anderen te overtuigen of aan het denken te zetten. Maar de kwalijke geur van vooringenomenheid en gelijkhebberigheid is zo sterk dat elke poging daartoe tot pijnlijke mislukking is gedoemd.

 27. 53

  laat mij raden, een hele hylarische en unieke tekening waarbij Wilders op 1 of andere manier wordt vergeleken met de Nazi’s uit de 2e wereldoorlog. Ben ik warm?

 28. 55

  Emile, lul niet zo.
  Een kleine google leert dat je gewoon de eerste de beste reageerder bent met steeds hetzelfde zelfingenomen beeld.
  Je vermoeit op inderdaad onuitstaanbare wijze.
  We zouden dan honderden reacties lang het er over en weer kunnen hebben, maar dat heeft geen zin, als je begrijpt wat ik bedoel.

 29. 56

  Dit is helemaal de giller van de eeuw…Crachat verwijt mij zelfingenomenheid. Uit zijn mond is dat te hilarisch voor woorden! By the way, ik zit ook helemaal niet te wachten op honderden reacties van jou. Ik weet precies hoe die er zullen uitzien. Opvallend is overigens het bijzonder kleine aantal argumenten dat je doorgaans produceert. Het is voortdurend dom gescheld, terwijl ik tenminste in de eerste posts nog een nunace heb gemaakt over bijvoorbeeld bewonderenswaardige linksdenkers. Jij komt nooit verder dan dom gepruttel. Amusant is ook die gebruikelijke “ik heb je gegoogled”. De hijgerige strooptocht om munitie te zoeken. Feitelijk, Crachat, ben je een heel bange man die zijn omgeving angstvallig schoon wil houden van afwijkende opvattingen. Daarom ook dat ingraven op deze site die er nog nooit in is geslaagd om anderen te overtuigen. Beetje interessant doen met dagelijkse kunstfilmpjes, klimaatalarmisme, anti Wilders boehoe, Amerika en Israel zijn fout….gaaaaaaaaaaaap! Wordt eens echt interessant….ik weet het, dat is teveel gevraagd en volstrekt illusoir.

 30. 59

  geen enkele schatje, maar heb jij niks beters te doen dan alle blogs af te wandelen en overal te zeiken dat jij het maar niks vind? en wat doet jou denken dat het anderen ook maar een fuck uitmaakt wat jij er van vind?

  als mensen hier zin hebben lekker te janken over amerika en israel laat ze dan, heb jij in al jouw vermeende grootsheid niks beters te doen? beetje last van geldingsdrang? is je pik te klein of ben jij bang dat het hele internet naar de kloten gaat zonder jouw uiterst deskundig en boeiend commentaar?

 31. 60

  1. Ik reageer hier om – zoals al eerder gezegd – te genieten van de pavlov reacties. Jij bedient me in dat opzicht volmaakt! Ik ben je daar zeer dankbaar voor.

  2. Grappig dat je mijn consequente en volgehouden meningen betitelt als “wat doet jou denken dat het anderen een fuck uitmaakt”, terwijl de volgehouden maar vooral inconsequente meningen van de overige (vaste) bezoekers niet die kwalificatie krijgen. Je logica is weer hilarisch.

  3. Mijn pik is inderdaad te klein – leuk dat linksmensen altijd grof worden als ze geen argumenten hebben (hetgeen dus nogal vaak gebeurt) – maar met jouw hersenomvang vergeleken is hij van mythische proporties.

  4. Gaat het internet naar de klote als ze mijn deskundig en boeiend commentaar moeten missen? Nee, het internet is al naar de klote (o.a. door Sargasso), maar mijn pareltjes van reacties geven er nog enig niveau aan en interessant om er rond te waren.

  5. Ik bewonder je volgehouden reacties zonder enig argument of ontopic statement, edoch vol voortdurend gescheld. Je bent zo’n prachtig bewijs van mijn stelling.

  6. Ik wacht met spanning en plezier je volgende stompzinnige reactie af. Wil je a.u.b. proberen jezelf te overtreffen en er nog wat ziektes en verwensingen tegenaan te gooien? Want variatie, daar heb ik behoefte aan.

 32. 61

  aha, u bent de koning van de self-fulfilling prophecy, das ook een manier om jezelf bezig te houden bij gebrek aan beter, een spiegeltje of enige vorm van zelfreflectie is voor jou nog onbekend

  dan kan jij nog je lol op als jij verder kijkt op het www; bij dat stijlloze nazi blogje komen ze niet verder dan maar 2 onderwerpen, iets met pvda en iets met moslims, kan jij jouw dol dwaze knieën echt helemaal bont en blauw slaan en maar goed dat jij nog niet op het libelle forum bent geweest, dat zijn allemaal theemutsen die zich druk maken over de bruine koffiepot van de buren, dat is zo hilarisch dat jij je daar echt doodlacht

  maar ik wens jou verders veel plezier met jouw pavlov, jouw zelfingenomenheid, jouw vermeende scheldpartijen en al jouw andere bijster interessante stellingen, het is zaterdagavond en ik ga wat leuks doen, daaaag schatje

 33. 62

  @Emile Dat is pas echt genieten met die pareltjes van jou Emilie. Dank voor het omhoogschroeven van het niveau van de discussie. Je bent blijkbaar gezegend met een briljant intellect en een messcherp inzicht in de menselijke natuur. Werkelijk een waar genoegen om van jou literaire hoogstandjes te mogen kennisnemen. Ik voel mij dankzij jou een bevoorrecht mens. Veel dank voor al het goede wat je ongetwijfeld in je leven voor je medemensen hebt betekent. Bij deze nog een samenvatting van enkele van jouw pareltjes:

  “mensenkennis”

  “het internet is al naar de klote (o.a. door Sargasso), maar mijn pareltjes van reacties geven er nog enig niveau aan”

  “Mijn pik is inderdaad te klein – leuk dat linksmensen altijd grof worden”

  “Waar dan godverdomme? Idioot!”

  “verwijt mij zelfingenomenheid”

  “ik vind het namelijk heerlijk om zo nu en dan weer die pavlov reacties uit te lokken.”

  “Een broodnodig vijandbeeld”

  En nu zeker weer gauw terug naar het vrije volk waar de literaire wonderkinderen van hedendaags rechts Nederland zich tezamen bekwamen in het schrijven van hartstochtige literaire epistels en het uit het hoofd leren van het alfabet.

 34. 63

  Jullie moesten eens weten hoe ik nu geniet!

  En ehh…”(…)voor je medemens hebt betekent”. BetekenT? BetekenT??? Hahaaaa…

 35. 66

  Deze fantastische grap had natuurlijk al enige jaren eerder geplaatst kunnen worden, gezien Wilders niet de eerste is die zich laat beledigen door cartoons.

  Maar goed, dat zal een zuiver geval van toeval zijn en niet iets waar we conclusies aan moeten gaan verbinden.

 36. 68

  It’s not radical Islam that worries the US — it’s independence (Noam Chomsky)
  Stel je eens voor dat alle landen in het midden oosten opeens één grote democratische nucleaire macht zou worden . Wilders zou dan niet nog steeds even hard roepen dat het het Islamitische geloof is dat het grootste gevaar op deze wereld vormt . Ik denk dat de kapitalistische dictatuur van bepaalde machten in deze wereld de wereld nog het meest verzieken.Waarschijnlijk gaan ze binnen een jaar in China hetzelfde meemaken als in het midden oosten.

 37. 70

  Crachat, ik kan me herinneren dat ik een soortgelijke (doch andere) cartoon in De Standaard of De Morgen zag ongeveer 2-3 maanden geleden. Had je die ook gezien?