1. 1

  Hang de oranje-slingers maar weer op, haal de oranje petjes en de leeuwenhose uit de kast en zet het op een hossen: onze jongens hebben 18 Taliban-strijders gedood!

 2. 2

  [cynical]
  Ja Nederland is ook al bedreven in de pre-emptive strike. We horen er helemaal bij!!! We beginnen al aardig te lijken op de missie enduring freedom. Wat wil je nog meer? Nog een grote terroristische aanslag in Amsterdam misschien? Of proberen we die juist te voorkomen?
  [/cynical]

 3. 3

  Inderdaad, een prima actie van onze jongens. Ik heb het vermoeden dat de VS de Taliban-bandieten zo gaar gekookt heeft dat ze geen partij voor onze jongens zijn.
  Maar misschien doe ik onze jongens daarmee tekort.
  Ga zo door !

 4. 5

  Waarom andersmans slachtoffers gevierd moeten worden ontgaat mij. We juichen toch ook niet als iemand levenslang krijgt? Laten we vooral niet vergeten dat (deze) oorlog een noodzakelijk kwaad is, geen kapstok voor nationale pretenties.

 5. 6

  Ik zie niet hoe men trots kan zijn op het doden van Afgahanen in Afghanistan.
  De heer Berlijn (en tsja what’s in a name) meent zelfs dat hier met gepaste trots op televisie iets over gezegd moet worden. Wellicht het feit dat men er in geslaagd eens 18 maal raak te schieten?

  Wij hebben niets te zoeken in Afghanistan. Het feit dat het regime ons, of eigenlijk een GWB, niet aanstaat kan natuurlijk nooit een excuus zijn voor militair ingrijpen.

  Helaas leren wij, of onze politieke leiders niet alleen niets van hun eigen fouten, maar de fouten van amderen, de Sovjets hebben 30 jaar geleden al duidelijk gemaakt dat een interventie in Afghanistan tot een groot mislukken gedoemd is, zien zij naar believen over het hoofd.

  Tenminste zo dacht ik er over, tot ik de Telegraaf las. Iederland krijgt de leiders die het verdient, ik vrees dat wij rijp zijn voor een regering van SGP, inclusief bedekte vrouwenlichamen, een abortusverbod en de leer van intelligent ontwerp tot de Nederlandse waarheid verheven.

  Nederland het ga U goed, uw toestand is ernstiger dan men had bevroed.

 6. 7

  Ach, die Telegraafsitelezerreacties bevestigen alleen maar weer eens het beeld van een voortgaande debilisering.

  Ik snap sowieso niet dat het doden van 18 man in een gevechtsstuatie iets is waar je ‘trots’ op kan zijn. Dat NL daar zit kan ik begrijpen (politieke contingentie), dat ‘onze’ troepen daar binnen de kortste keren in serieuze gevechtsituaties verzeilt raken hoeft vervolgens niemand te verbazen. Dat er dan doden vallen ook niet, ik bedoel, dit is geen gentlemen’s war.

  Maar dat is dan toch niet iets om trots op te zijn?

  En dan nog: dat de Telegraaf een (papieren!) podium geeft aan dat geraaskal over dat het OM de betrokkenen wel weer á la Eric O. zal proberen te vervolgen, kan alleen maar worden geinterpreteerd als een bewuste poging van de Telegraaf om het OM te demoniseren.

 7. 8

  en @ Tim,

  Als je stompzinnige beeldspraak gebruikt als “eitjes intikken” dan moest je ook maar B zeggen en dienst nemen en je aanmelden voor een tour of duty in Afghanistan, vindt je zelf ook niet?

 8. 9

  @JSK
  Waar is de noodzaak van het kwaad? Ik heb het nog niet gezien. Ik heb alleen mogen constateren dat de onwetenden weer een sprookje van terroristen op de mouw gespeld is.

 9. 12

  Waar voorheen misschien nog een klein verschil bestond in de perceptie van de Taliban t.o.v. van Nederlandse en Amerikaanse/Britse soldaten, kunnen we nu vaststellen dat ook onze Jantjes met wortel en tak dienen te worden uitgeroeid… Bye bye vredesmissie, welkom guerillaoorlog…

  @ JSK… Tali-Wie? Al Quaida is in ieder geval verslagen. Ik hoor of zie ze niet meer in de media…

  Of…

  Zou die dreiging iets overdreven kunnen zijn??

 10. 13

  @JSK
  n waarom zeggen we dan eerst dat Gouverneur Jan weg moet en laten we die vervangen door iemand van de Taliban. Waarom zijn er Taliban mensen in de Afgaanse regering? Waarom laten we ons van alles op de mouw spelden?

 11. 15

  @ALO

  Waarom zijn er Taliban mensen in de Afgaanse regering?

  Dezelfde reden dat er mensen met een NSDAP verleden geholpen hebben aan de Duitse wederopbouw. Regime weg, land moet er bovenop, en dus moet de tering naar de nering worden gezet.

  Als dat niet wil doen herhaal je de fouten van de catastrophale de-ba’athificering van Irak.

 12. 16

  Ik vind het triest dat we trots moeten zijn op het doodschieten van mensen. Zeker als dat tot nationale trots wordt verheven. Het klinkt me erg nationalistisch (en wereldoorlog 1) in de oren. Blijkbaar was de laatste wereldoorlog al weer te lang geleden.

 13. 17

  Ik raad eenieder aan om Rambo3 nog maar een keer te bekijken.
  Heerlijk om te zien hoe heldhaftig die afghanen met pijl en boog (figuurlijk dan) tegen de overheerser vechten. Jan Marijnissen heeft gelijk!

 14. 18

  Voor iedereen die de Talibaan van die heerlijke vrijheidstrijders vinden, vergeet niet dat ze dit mede mogelijk hebben gemaakt.

  [img]http://www.factsofisrael.com/en/images/articles/911/wtc-plane-approaching.jpg[/img]
  ..nog afgezien de ellende ze hun eigen bevolking hebben toegebracht.

  [img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/98/Talibanbeating.jpg/320px-Talibanbeating.jpg[/img]

 15. 19

  lul niet carlos, iedereen weet toch dat 9/11 minstens met medeweten van de machthebbers in de US heeft mogen plaatsvinden.
  verder is het mij totaal niet duidelijk of die 18 dooie afganen ook op zeker talibanstrijders zijn.

 16. 20

  Nou ik lul graag wel, met of zonder uw permisse.
  Met medeweten van de machthebbers in de US zegt u? Oja joh? U bedoelt de kennis die bij de inlichtingendiensten was over het feit dat ‘er iets stond te gebeuren’ gelijk staat aan een presidentieel instemmen met het binnenvliegen van de torens? Bent u soms zo’n inside job figuur?

  Lees eerst eens een paar serieuze boeken van echte deskundigen en vaar niet blind op die hetserige hoaxes op die mickeymouse websites van vereenzaamde paranoide ge-oogklepde amerika-haters.

  ..en bij de weg: ik geef hier toch geen mening over die 18 doden?

 17. 21

  het is veel te warm om hier nogmaals een 9/11 discussie te gaan voeren, laten we het erop houden dat ik het oneens ben met je. :)

  dat “we” in afghanistan de olietoevoer naar het westen (lees amerika) aan’t beschermen zijn is tot daar aan toe. dat we daarmee de lokale bevolking helpen is mijns inziens totale onzin dus vandaar dat ik wat heftig reageerde op je plaatjescomment.

  voor de rest heeft u mijn permissie om verder te lullen, ik hou er weer even mee op. vriendelijke gr00t!

 18. 22

  Laten we het wat betreft 911 maar afspreken om het hier over 30 jaar nog eens over te hebben, na de val van de VS zullen dit soort complotten toch wel een keer naar buiten moeten komen ;-)

  Die olietoevoer die was al in kannen en kruiken, er zat op het moment vlak voor het bombarderen even een kink in de kabel, maar niet een onoverkomelijke. Bovendien lijkt me dit geen reden voor een aanval op Afghanistan daarvoor is die oliestroom niet substantieel genoeg.

  Mijninziens hebben de Amerikanen goed werk gedaan door het Taliban regime te breken. De opbouw daarna is onderschat en dat valt de VS wel aan te rekekenen.

 19. 23

  @18: Tegen wie heb je het eigenlijk? Niemand hier die vindt dat de talibaan heerlijke vrijheidsstrijders zijn.

  Daarnaast vind ik die twintowersfoto wat tendentius. Daar zaten immers saudische piloten in, geen afghanen/pakistani (waar de taliban uit gerecruteerd zijn).

  Feit is wel dat namens jou en mij in Afghanistan 18 mensen vermoord zijn, zeker volgens jouw redenatiewijze. Ben daar maar trots op.

 20. 24

  @Bismarck, ik reageer vooral op #17 die schrijft: Heerlijk om te zien hoe heldhaftig die afghanen met pijl en boog (figuurlijk dan) tegen de overheerser vechten

  Vechten tegen ‘overheersers’ maakt vrijheidstrijders en verder is het een reactie op de algemen teneur van de laatste dagen om uit afschuw voor het Israelische optreden heil te zoeken bij groepen als Hezbollah en in deze draad opeens het impliciet voor de Taliban op te gaan nemen.

  Over de Taliban-911 connecties zijn boekenplanken volgschreven, maar begin eerst maar bij Reaping the Whirlwind: The Taliban Movement in Afghanistan. De Taliban faciliteerde Al-Qaida, gaf het een schuilplaats en trainingskampen, een broeinest van fundamentalistisch gedachtengoed. Zonder de Taliban had 911 nog wel een paar jaar op zich laten wachten.

 21. 25

  Carlos: Dat maakt ze nog niet mede schuldig. Er zijn heel wat meer landen/regeringen die 11-09 mede mogelijk hebben gemaakt, niet in de laatste plaats de VS zelf (daarmee niet doelend op eventuele conspiracy theorien). Zover ik weet zijn er geen nederlandse militairen op dit moment in amerika op mensen aan het schieten.

 22. 26

  @ Carlos; die quote van mij slaat meer op Rambo3, waar dat gedrag van de strijders verheerlijkt wordt. Dat diezelfde strijders nu opeens de grote vijand van Rambo/Amerika zijn vind ik dus erg grappig.
  En n.a.v. die andere opmerking die jou bevreemde; naar mijn beste weten stikt het daar van de verschillende clans, milities etc. Hoe bepaalt men wat wel of niet pure Taliban-strijders zijn?