1. 1

  Het is een verhaal uit de jaren tachtig, toen ook Terry Waite gegijzeld werd. Ik weet de bron niet meer en te verifieren is het nauwelijks dus wellicht verspreid ik een broodjes-aap-verhaal. Maar toch..:

  Het verhaal gaat dat gedurende die tijd een Libanese groepering een Soviet diplomaat gijzelde en een aantal eisen afleverde bij de Russen. Die reageerden met geen woord, maar begonnen familieleden vande gijzelnemers te executeren en dergelijken.

  De grap was dat de gijzelnemers de Rus vrijlieten endat desalniettemin de executies gewoon doorgingen.

 2. 2

  Bijna goed, ze hebben de zoons van de gijzelenemers en opdrachtgevers gepakt en hun ballen afgesneden, die terugbezorgd met briefje “nu leeftie nog”.
  It did the trick.

 3. 8

  @mescaline

  Weet je hoe ze dat doen, informatie uit onwilligen loskrijgen? Niet door de pijnbank. Dat schijnt namelijk niet te werken. Lees hier hoe wel.

  http://www.theatlantic.com/doc/200310/bowden

  Om dit te lezen moet je wel wat doen, maar in de Atlantic Monthly wordt nogal wat interessants gepubliceerd dat enkel zo te lezen is. Je moet firefox hebben, met de zogenaamde useragentswitcher.xpi:

  http://downloads.mozdev.org/useragentswitcher/useragentswitcher.xpi

  Dan moet je jezelf als googlebot vermommen. De hele instructie hier.

  http://tweakers.net/nieuws/33285

 4. 9

  @Bismarck

  Turkse B-Film. Professionaliteit van de productie is geen garantie voor een A-film. B-filmschap verdien je met erbarmelijke inhoud.

 5. 11

  Dank voor de tippen, @Pelayo.

  Pijnbanken is hier niet de situatie. Het uberhaupt vinden van de lui die weten wie het waren is al lastig. En die killers dan bereiken. Nog een. Je zet dan “Russische” Arabisch sprekenden in die buiten komen.

  BTW het recente bericht op Sargasso uit de Bagdad VS-ambassade stoelde helemaal op lokale schoonmakers e.d., niets hebben ze buiten zelf gezien.

 6. 13

  Beste Mensen,

  Daar waar de filmscenarios door menig reaguur al uit de kast wordt gehaald moest ik denken aan de voormalig tsjetsjeens president Yandarbiyev die vermoord werd in Qatar in februari 2004 door twee geheim agenten uit Rusland.

 7. 15

  @13: Ja worden ze opgepakt en veroordeeld… En daarna uitgezet naar het land dat hun opdrachtgever is om hun straf uit te zitten! Ik ben zeer benieuwd hoeveel dagen ze in Rusland gezeten hebben.