Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Tegen zijn gewoonte in zat hij daar ineens. In de kroeg. Aan het marktplein. Met een oude vriend die hij tegen het lijf was gelopen en hem had uitgenodigd een biertje te gaan drinken. Het was zaterdagmiddag en in de kroeg zat een gemêleerd publiek al roezemoezend te genieten van de vrije zaterdag.
‘Proost Peter’ zei Lodewijk, zijn biertje tegen de zijne klinkend. Een snelle teug deed het koele bier zijn keel in glijden. ‘Lang geleden’ mijmerde hij in gedachten, zittend aan een ietwat morsige tafel, nietsziend rond te kijken. Hij merkte ineens dat Lodewijk tegen hem zat te praten; hij was al 25 jaar getrouwd, maar de laatste vijf jaren waren zwaar voor hem geweest. Ziekenhuisbezoeken, dokters in witte jassen: zijn vrouw was ziek en moest soms twee weken worden opgenomen voor onderzoeken. Twee jaar geleden was hij bij het verlaten van het ziekenhuis tegen haar aangelopen. Een jonge blonde vrouw. Hij had nu al één jaar, 8 maanden en drie weken een affaire met haar. Zijn vrouw wist van niets.

’Het was leuk om Lodewijk weer eens te zien’ dacht hij, toen hij naar huis liep in de avondschemering. Kijkend in vreemde huiskamers waar inmiddels het licht al was ontstoken, liep hij met een licht melancholiek gevoel de straat in waar hij woonde, terugdenkend aan het gesprek in de kroeg. In de hal hing de jas van zijn zoon. ‘Verrek, ja, die zou dit weekend langskomen’ bedacht hij zich, terwijl hij zijn eigen jas er naast hing. Zijn vrouw stond in een dampige keuken te koken, haar haren wat slierterig langs haar wangen. Bijna automatisch ging hij met zijn hand langs haar wang, een sliert opzijhalend gaf hij haar een kus. ‘Je ruikt naar bier’ zei ze, hem verwonderd aankijkend. Hij beaamde het en zei dat hij Lodewijk was tegengekomen. ‘Jasper is er’ antwoordde ze terug. Hij knikte zwijgzaam.
Aan de eettafel klonk het geluid van bestek op porseleinen borden. ‘Kom je niet te laat thuis, schat’ zei zijn vrouw tegen zijn 17-jarige dochter. ‘Nee, mam’ antwoordde hun dochter met een lichtnorse ondertoon. Stilzwijgend nam hij het beeld van zijn etende dochter in zich op. ‘Wat een mooie meid is het eigenlijk geworden’ concludeerde hij.

Hij voelde zich niet zo lekker, had onrustig geslapen. Hem op de bank onder een dekbed achterlatend en na een kus op zijn voorhoofd te hebben gegeven, was zijn vrouw rond een uur of 9 vertrokken: ze werkte bij de Thuiszorg en had deze zondagochtend dienst. Boven lagen zoon- en dochterlief ieder in hun eigen bed nog diep te ronken. De stilte in huis beklemde hem, een vlaag van eenzaamheid overviel hem.

Hij zapte verveeld wat langs de kanalen, al teletekstend zijn tijd te verdrijven. ‘Lekker vreemdgaan bij jouw in de buurt? Sms date, de 4 cijfers van uw postcode naar 06 – 16850630 en krijg direct contact met de lekkerste huisvrouwtjes bij u in de buurt’. Zijn ogen gleden over de letters, keer op keer opnieuw lezend. Het gevoel van geiligheid overrompelde hem en deed hem stoutmoedig grijpen naar zijn mobiele telefoon. Een snelle blik op de klok deed hem beseffen dat zijn vrouw pas over twee uur zou thuiskomen.

‘Ik doe het’ besliste hij, zichzelf overgevend aan het geile gevoel, ‘Het was anders dan daadwerkelijk vreemdgaan’ denkend aan het verhaal van Lodewijk, en smste met een gevoel van jongensachtige opwinding naar het nummer. Met lichtrode konen, zittend onder zijn dekbed en een tintelend gevoel in zijn schaamstreek staarde hij naar zijn mobiel.

‘Piep piep’.

Trillend las hij het ontvangen bericht: ‘Hoi, mijn naam is Susan en ik ben een gezellige, ondeugende getrouwde meid die op zoek is naar meer spanning in haar leven. Mijn man weet van niets. Stuur mij snel een sms-je, ik wacht op je…’. Hij smste terug dat hij haar wel wat spanning kon geven en vroeg hoe ze eruit zag.

‘Piep, piep’.

‘Ik ben een 25-jarige vrouw met lang koperbruin haar, groene ogen en een slank figuur. Ik wil taboeloze sex. Niets is mij te gek’. ‘Verdomme’ mompelde hij. Hij kende haar! Lopend naar de markt was hij haar laatst nog tegengekomen met zijn vrouw. Ze woonde een straat verderop. ‘Wat een geile teef! Ik dacht het wel!’ fluisterde hij, schrikkend van de grofheid van de zacht uitgesproken woorden. Zich ineens niet op zijn gemak voelend, besloot hij de privacy van de slaapkamer op te zoeken. De treden kraakten onder zijn voeten. Languit op zijn rug liggend in het ouderlijk bed, de dekens opengeslagen, smste hij terug wat hij allemaal wel met haar zou willen doen. Haar bericht afwachtend, gaf hij zich over aan zijn fantasie.

‘Piep, piep’ klonk het in de kamer van zijn dochter.

Reacties (8)

#1 RennieB

Whahaha geweldig. Net die vent die een prostituee besteld een z’n dochter op bezoek krijgt….. Alleen is het verhaal nog vatbaar voor deel 2!

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Die dochter is de echte pervert want waarschijnlijk heeft ze haar vader wel in haar mobiel staan en verschijnt er in haar schermpje automagisch “SMS van PAPA”. En dan toch een geil antwoord geven, je zou die jeugd van tegenwoodig toch ?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Caprio

En die vrouw dan: werkt in de Thuiszorg (knipoog!)… ja, heus!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Lilith

Nee hoor, papa heeft de nummerweergave uitgezet…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 ene Jacobine

kan dat met sms? vlg mij not. ranzig verhaal btw.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Crachàt

Dochter kreeg smsje van haar vriendje op dat moment?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Lilith

Via Vodafone is het wel mogelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 JJ

Goeie Lilith, deed me een beetje denken aan zo’n Modernisme van Koot.

 • Vorige discussie