1. 3

  VVD, D66,GL zouden een progressief blok kunnen vormen wat of met PvdA of CDA een ruime meerderheid heeft…
  -droomt weer verder-

 2. 6

  @4: Waar zit je dan aan te denken, op grond van de VK-peiling? VVD-CDA-PVV heeft (zelfs met SGP) geen meerderheid en ik betwijfel of de CU of D66 bij de PVV wil aanschuiven. De enige niet-paarse oplossing VVD-CDA-PvdA ligt niet bepaald voor de hand. Behalve paars is dan alleen een regering zonder VVD mogelijk en dat wordt dan ook weer geen gemakkelijke formatie.

 3. 11

  @vandyke, ‘het land zal geregeerd moeten worden’.

  Kolder, als een partij niet met een andere partij wil regeren dan heeft de afgewezen partij dat maar te accepteren.

 4. 12

  @ Bismarck:

  Nou, op basis van deze peiling — die ik net pas verder bekijk trouwens — aan niets inderdaad maar ik kan ‘m dan ook niet erg serieus nemen. Dichter naar de verkiezingen toe rennen zoals altijd de agrariërs, de kleuterjuffen en de half en heel-gepensioneerden gewoon weer terug naar het veilige, knusse CDA.

  #4 is te stellig geformuleerd (ik vond het wel leuk, met die twee decimalen) maar wat ik van de VVD zie vervult me niet met hoop op “progressiviteit”. Door het recente leegeten ter rechterzijde hebben in de VVD de dom-rechtse krachten (Wiegel) op het moment danig de overhand op de intelligent-rechtse, waarbij dat laatste is gedefinieerd als iets in de buurt van datgene dat Hans Dijkstal ooit personificeerde en waar Rutte altijd zo hard maar hopeloos naar terug lijkt te verlangen. De huidige VVD zal in mijn inschatting in ieder geval in eerste, tweede, derde en vierde instantie naar conservatief-rechts kijken en pas als ze echt zeker weten dat er niets anders opzit zuchtend en steunend aan progressie gaan denken.

  Maar ben sowieso erg peiling-moe alweer. Laat die verkiezingen gehouden worden en zeur niet…

 5. 13

  Net zo belangrijk is dat de PvdA aan de terugtocht is begonnen. Met een beetje mazzel kunnen we de Engelsen volgen met een conservatief/liberaal VVD-CDA-D66 kabinet.

 6. 14

  nou wat een mazzel, dat conservatief/liberaal kabinet hebben we een paar jaar geleden met verdonk en kroonjuwelen gehad, mijn zorgverzekering is dankzij hun prachtige liberalisering 3 keer zo duur geworden, echt klasse

 7. 15

  @13: Toch jammer voor jouw mazzel dat ik D66 nooit van zijn lang zal ze leven zich nog eens aan die steen zie stoten en dat dat trio gewoonweg geen meerderheid krijgt, omdat ze nu samen nog zeker een zetel of 10 tekort komen en grotendeels uit dezelfde rechts-van-het-midden-vijver vissen. Bovendien kan D66 zich ook geen tweede keer veroorloven om zo aan de conservatieven toe te geven, want deze keer zou dat echt hun einde betekenen.

 8. 16

  waarom sluit iedereen voorshands al een paars uit? Is dat geen serieuze optie? We zijn toch allemaal wel wat volwassener uit de jaren nul gekomen?