1. 2

  Het is niet de private persoon Wilders die zijn VARA-abonnement opzegt omdat hij niet mee wil betalen aan Joop.

  Het is de politicus Wilders die zijn macht als publieke persoonlijkheid inzet om de VARA te dwingen een van hun outlets te censureren, of als dat niet kan: zichzelf als martelaar te positioneren. ‘Kijk! Kijk! Ik word gedemoniseerd!’.

 2. 4

  @Prediker; Het zit er ergens tussenin. Lijsttrekkers-debatten zijn geen verplicht nummer: het is zelfs – voor de jongere kijkertjes onder u – een redelijk recent dingetje in Nederland. En voor de rest is Wilders nog steeds parlementariër, met ongeveer evenveel macht over de VARA als ondergetekende. Goed, in theorie iets meer – soit.

 3. 5

  Wilders’ z’n tweet luidde:

  “Zieke geesten bij de VARA: cartoon op hun website vergelijkt tuigdorpen met concentratiekampen en gaskamers. Snel eraf of PVV boycot VARA.”

  “Of anders…”; Wilders toont hiermee aan dezelfde mentaliteit te hebben als de haatbaarden die beginnen te stampvoeten en te dreigen wanneer er iets gepubliceerd wordt wat hen niet bevalt.

  Die cartoon van Soeterbroek is ook niet mijn kopje thee – ik vind het nergens op slaan, ook omdat die ‘tuigdorpen’ niet over moslims of allochtonen gaan en andere partijen eerder vergelijkbare voorstellen hebben gedaan – maar de methoden waar Wilders zich van bedient stinken: stampvoeten als een klein kind; dreigen; chanteren.

  Het is een politicus onwaardig.

  En dan zijn sympathisanten die dat voortdurend recht proberen te breien. ‘Nee, hoor, dat is geen verbod.’ Nee, het is alleen maar chantage. Nou, dat scheelt.

 4. 6

  @Prediker; “Of anders…”; Wilders toont hiermee aan dezelfde mentaliteit te hebben als de haatbaarden die beginnen te stampvoeten en te dreigen wanneer er iets gepubliceerd wordt wat hen niet bevalt.

  Dat hangt ervan af waarmee je dreigt.

  Het is een politicus onwaardig.

  Tja, daar ben ik het dan wel weer mee eens. Net zoals Balkenende en die kapper. Hoge bomen vangen veel wind.

  ‘Nee, hoor, dat is geen verbod.’ Nee, het is alleen maar chantage. Nou, dat scheelt.

  Dat hangt ervan af waarmee je chanteert. Niet op TV komen ? Boeien.