Pechtold: ‘Je verbiedt geen cartoons’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 KJ

Ok. Maar vindt hij het wel goed als je gewoon, privaat, een cartoon afwijst en er daarna persoonlijke consequenties uit trekt ?

  • Volgende discussie
#2 Prediker

Het is niet de private persoon Wilders die zijn VARA-abonnement opzegt omdat hij niet mee wil betalen aan Joop.

Het is de politicus Wilders die zijn macht als publieke persoonlijkheid inzet om de VARA te dwingen een van hun outlets te censureren, of als dat niet kan: zichzelf als martelaar te positioneren. ‘Kijk! Kijk! Ik word gedemoniseerd!’.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@2: Bij die laatste zin krijg ik wel een beetje een Monty Python-gevoel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 KJ

@Prediker; Het zit er ergens tussenin. Lijsttrekkers-debatten zijn geen verplicht nummer: het is zelfs – voor de jongere kijkertjes onder u – een redelijk recent dingetje in Nederland. En voor de rest is Wilders nog steeds parlementariër, met ongeveer evenveel macht over de VARA als ondergetekende. Goed, in theorie iets meer – soit.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Prediker

Wilders’ z’n tweet luidde:

“Zieke geesten bij de VARA: cartoon op hun website vergelijkt tuigdorpen met concentratiekampen en gaskamers. Snel eraf of PVV boycot VARA.”

“Of anders…”; Wilders toont hiermee aan dezelfde mentaliteit te hebben als de haatbaarden die beginnen te stampvoeten en te dreigen wanneer er iets gepubliceerd wordt wat hen niet bevalt.

Die cartoon van Soeterbroek is ook niet mijn kopje thee – ik vind het nergens op slaan, ook omdat die ’tuigdorpen’ niet over moslims of allochtonen gaan en andere partijen eerder vergelijkbare voorstellen hebben gedaan – maar de methoden waar Wilders zich van bedient stinken: stampvoeten als een klein kind; dreigen; chanteren.

Het is een politicus onwaardig.

En dan zijn sympathisanten die dat voortdurend recht proberen te breien. ‘Nee, hoor, dat is geen verbod.’ Nee, het is alleen maar chantage. Nou, dat scheelt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 KJ

@Prediker; “Of anders…”; Wilders toont hiermee aan dezelfde mentaliteit te hebben als de haatbaarden die beginnen te stampvoeten en te dreigen wanneer er iets gepubliceerd wordt wat hen niet bevalt.

Dat hangt ervan af waarmee je dreigt.

Het is een politicus onwaardig.

Tja, daar ben ik het dan wel weer mee eens. Net zoals Balkenende en die kapper. Hoge bomen vangen veel wind.

‘Nee, hoor, dat is geen verbod.’ Nee, het is alleen maar chantage. Nou, dat scheelt.

Dat hangt ervan af waarmee je chanteert. Niet op TV komen ? Boeien.

  • Vorige discussie