Paus keurt navulbare Senseo-pads goed

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Lief kopje koffie (Foto: Flickr/hellojenuine.)

Paus Benedictus XVI heeft gisteren op de internationale huishoudbeurs in Milaan zijn zegen uitgesproken over het gebruik van navulbare Senseo-koffiepads. Met navulbare pads, bekend onder de handelsnaam ‘Coffeeduck’, kunnen eigenaars van een Senseo-apparaat tot 9 cent per kopje koffie besparen. De fabrikant van de pads heeft verheugd gereageerd.

De paus prees in Milaan de financiële en ecologische voordelen van de navulbare pad, maar hij vroeg ook om terughoudendheid. “De navulbare pad is een uitkomst in deze moeilijke tijden, maar we mogen nooit vergeten dat een gewone Senseo-pad ook zijn voordelen heeft. Bijvoorbeeld wanneer je weinig tijd tot je beschikking hebt,” aldus de kerkelijk leider. Volgens Benedictus kost het gebruik van de Coffeeduck tenminste 20 seconden extra per kopje koffie.

Onder katholieken was al enige tijd gemor te horen over de halsstarrige houding van het Vaticaan inzake de Coffeeduck. Niet alleen vormden de kosten van de reguliere pads een bron van frustratie, ook kwamen veel gelovigen in verlegenheid wanneer hen door niet-katholieken koffie uit een navulbare pad werd aangeboden. Aan dit soort ongemakkelijke situaties is nu gelukkig een einde gekomen.

Het Vaticaan lijkt bezig met een inhaalslag. Eerder deze maand werden het gebruik van spaarlampen en autonavigatiesystemen al goedgekeurd. Ook klapschaatsen ontvingen de pauselijke zegen, zij het alleen voor professioneel gebruik. De paus heeft toegezegd nog in 2011 een uitspraak te doen over internetbankieren, digitale videorecorders, gedoogregeringen, sojavlees en swaffelen.

Reacties (2)

#1 Inkwith Barubador

De paus drinkt toch helemaal geen koffie?

  • Volgende discussie
#2 Henk van S tot S

Ik ben ooit lid geworden van “Front Anti-Senseo” (dat helaas niet erg actief is) en ik ben zeer verontwaardigd over hetgeen de paus nu weer uitvreet.
De paus doet er beter aan de op
http://www.anticonceptiemethoden.nl/index.php?p=58
goed te keuren.
Dat Berlusconi een geschifte italiaan is weet ik en zo zullen er nog wel een paar zijn:
Maar dat men in het land van de espresso, zo stupide aan het worden is dat men, die smakeloze senseo-rotzooi gaat drinken is een gotspe!
Ik ben bang dat het einde der tijden nabij is ;-)

  • Vorige discussie