1. 2

  Zo onderhand begin ik mij wat ongemakkelijk te voelen met die grotebroekaantrekkendewantmoederspeperdededatmijin. gast..er zijn nu eenmaal lagen in onze wereld..wiki verstoord meer dan goed is.

  Barbertje gaat hangen.

 2. 5

  Larie is een vies mannetje met old skoel commentaren. Hij kan zijn mening beter gaan herzien. WL is een zegen maar blijkbaar zit Larie vuistdiep in de shit. Wat heeft Larie eigenlijk te verbergen?

 3. 10

  @Brynnar

  U wordt op uw wenken bediend.

  Het blijkt dat de Palestijnen bereid waren om 2% grond te ruilen, waar de Israeli’s 7% wilden. In lijn met resolutie 242 van de Verenigde Naties, die het recht van Israel op veilige grenzen onderschrijft.

  Uit de leaks blijkt dat de Palestijnen bereid zouden zijn om de Joodse wijken van Jeruzalem bij Israel te laten blijven. Deze wijken waren Joods voor 1948 – zijn destijds etnisch gezuiverd door het Jordaanse leger – of bevinden zich in uitbreidingsgebied van de stad, waar voorheen kale heuvels waren.
  De Arabische wijken van Oost-Jeruzalem blijven in de voorstellen Arabisch.
  Dus volkomen logisch.

 4. 12

  @10 2% of 7% en dat daarop laten afketsen. Wat een handelaren…

  Of wacht eens, dat verschil van 5% zit hem toch niet in alle wegen en grenzen van bezet gebied waar Israel ook aanspraak op maakt ? Dat is eerder gebeurd.

 5. 14

  @knelistonie
  @10 2% of 7% en dat daarop laten afketsen. Wat een handelaren…

  En wat concludeer je dan dus?

  Ik concludeer iig dat Israel dus gewoon niet wil.
  Ze willen geen vrede.

  En waarom willen ze geen vrede?
  Omdat ze gewoon alles willen.
  De hele poet, het hele land.
  Zonder Palestijnen.

  En als je vrede sluit kun je ze er niet meer uitflikkeren.
  Dat Israël is niet te vertrouwen.
  Wat ik je brom.

 6. 16

  LikoedNL lijkt voorstander te zijn van een ‘Right of Return’ voor Israel.

  Wedden dat dat niet geldt voor 5 miljoen Palestijnse vluchtelingen?

 7. 17

  @knelistonie#15
  Dat blijkt vooralsnog niet uit de papers.
  Wat ik lees is dat Israël niet wil en maximaliseert ipv optimaliseert.

  Maar wie weet wat er nog komt.

 8. 20

  De Palestijnen stelden voor, zo weten we nu, dat slechts 100.000 van de 5 miljoen vluchtelingen zouden tergkeren. Maar ook dat weigerde Israël. Als zouden de palestijnen er 1 voorstellen, dan zou Israël het nog weigen. Want dat zou een risico op vrede inhouden.

 9. 22

  Het is zeer amusant om de verdraaiingen v.d. zionist likoed Nederland te lezen. Uit de gelekte documenten blijkt duidelijk dat Israel al die tijd zat te liegen dat ze geen oprechte partner hadden aan de Palestijnse kant, die partner hadden ze wel. Sterker nog de Palestijnen waren bereid tot zeer verregaande compromissen (zelfs zwaar ten nadele van hun eigen volk) alleen maar om tot vrede te komen met Israel. Het was Israel die de boot steeds afhield. Het zijn juist de Palestijnen die in Israel geen oprechte partner hebben die bereid is tot het sluiten van vrede en de totstandkoming van een onafhankelijke en levensvatbare Palestijnse staat.

  Ook is het duidelijk dat de V.S. heel erg pro-Israel is maar dat is voor de welingelichte personen geen verrassing. Het is algemeen bekend dat de zionistische lobby heel veel invloed heeft in de V.S.

  Het feit dat de PLO onderhandelaars zich gedroegen als schoothondjes v.d. zionisten zal ongetwijfeld tot een backlash leiden en tot (terecht) meer steun voor Hamas onder de Palestijnse bevolking.
  Het is jammer voor de gewone Palestijnse burgers dat ze PLO leiders hebben die bereid zijn om de belangen van hun eigen mensen te verkwanselen en die het schoothondje van Israel willen spelen.

  De zionist likoed nederland mag met z’n leugenachtige verhaaltjes komen aandansen hoeveel hij wilt maar ik neem ze allemaal met een flinke korrel zout want ik weet dat zionisten aartsleugenaars zijn.

 10. 23

  @21 Vergelijk dat likud.nl artikel voor de grap eens met de geschiedenis van het zionisme. Zionisten zijn bereid om alle stoelpoten onder hun eigen ideologie af te zagen wanneer ze denken dat het hun eigen zaak helpt.

 11. 26

  @22 Boyke

  Als 1 ding duidelijk is geworden, is dat de Palestijnen logen toen ze het afgelopen jaar constant beweerden dat ze niet konden onderhandelen zonder bouwstop.

  En de echte discussie zoals ingewijden weet ging over de 5% van de Westbank die Israel verlangt – met grondruil elders – op basis van de befaamde resolutie 242 van de VN, die Israel ‘vrede en veilige grenzen’ toe kent in ruil voor terugtrekking.

 12. 27

  @26 Nou dat is wereldschokkend nieuws: de Palestijnen hebben gelogen! Schande!

  Je argumenten zijn zo’n beetje op zeker, want dat van die 5% Westbank en resolutie 242 blijf je maar herhalen.

 13. 30

  @26: Jouw interpretatie van die resolutie is op zijn zachtst gezegd een tikkeltje vreemd. Hij begint immers met “Withdrawal of Israel armed forces from territories occupied in the recent conflict”, dat betekent wegwezen uit alle gebieden bezet in ’67. Op basis van resolutie 242 kan Israël dus helemaal geen aanspraak maken op Oost-Jeruzalem.

 14. 31

  @26 De palestijnen? Welke palestijnen? Dat het palestijnen waren is zeker, maar niet “de palestijnen” het was een dictator wiens regering na de verloren parlementsverkiezingen in 2006 aanbleef onder druk en met hulp van israel, de verenigde staten en de EU. Die vervolgens met Israelische hulp probeerde de politieke partij die de verkiezingen had gewonnen uit te roeien.

  Dus ja, wat die man heeft toegezegd zegt meer over wat Israel wil dan over wat de Palestijnen willen.