Overstapservice Volkskrant bloggers

Beste VK blogger,

Voor u begint het nieuwe jaar met een teleurstellend bericht: uw webstek wordt per 1 maart opgeheven. Dat is op zijn zachtst gezegd: vervelend. Wij van Sargasso weten hoe belangrijk het is om een plek op het internet te hebben waar je je thuis voelt en je ei kwijt kan. Daarom willen wij (alleen de talentvolle onder) u helpen met een mooie doorstart in 2011. Bent u na 1 maart op zoek naar een nieuwe volledig geëquipeerde blogplek dan kunt terecht bij Sargasso: het grootste en oudste serieuze weblog van Nederland!

Via onze unieke overstapservice -die exclusief beschikbaar is voor VK bloggers- zit u in een handomdraai weer in een warm bad. Bovendien deelt u straks mee in de veelbelovende toekomstplannen van Sargasso: het wordt hier in 2011 alleen nog maar mooier en groter. Heeft u interesse? Mail dan snel naar overstappen at sargasso.nl o.v.v. “ja ik stap over” , voeg de URL van uw huidige VKblog toe en wellicht blogt u dan binnenkort op Sargasso?

sargasso logoHoogachtend,

Carlos
hoofdredacteur Sargasso

 1. 1

  “veelbelovende toekomstplannen van Sargasso”

  Altijd maar die drang tot vernieuwen, niemand heeft nog oog voor traditie cq. aartsconservatisme!

 2. 2

  he, mijn blog hoeft alleen gearchiveerd te worden, ik blog allang op andere plaatsen,maar ik wil wel weten of er dus droogruimte is.Talent bezit ik niet, dat hoort bij iemands Slechte Eigenschappen.

 3. 7

  Heel aardig aanbod, maar van een werkelijke overstapservice is natuurlijk geen sprake. Meer een soort headhunting lijkt me ;).

  De kracht van het VK blog is nu juist dat er geen drempel is, geen redactie dus die bepaalt wie er wel en niet mag bloggen en/of wat wel en niet gepubliceerd wordt. Dat levert ook bagger op natuurlijk, maar het creëert ook ruimte om een eigen publiek op te bouwen en te groeien in het bloggen.

 4. 8

  Dank. Verdient wel wat meer uitleg, hoe jullie dat denken te gaan doen. Individueel? Alle blogs van een blogger in een keer over? Inclusief reacties etc?

  Ook ter overweging aan jullie: waarom niet in gesprek met de VK het hele platform over te nemen. Inclusief opzet, voorpagina etc. Hele migratie organiseren en je bent in business!
  Een kans?

 5. 9

  Tja, niet dat dat heel veel schrijf, maar van tijd tot tijd vind ik het leuk dat ik mijn verhaal kwijt kan. Sargasso heeft zich duidelijk bewezen en ik stap graag over. Maar…. hoe zit het met de censuur?

 6. 18

  a) Goodwill. Brengen die ex vkbloggers weer vers nieuw maagd’lijk reaguurdersbloed in.
  b) V.O.G. Worden ze eerst terdege gescreend (viespeuken zijn niet welkom).
  c) Wit. Laten ze de dingen open, worden de stukjes niet te lang.
  d) Eelt. Kunnen ze incasseren in een censuurarme cultuur.
  e) Braaf. Tonen ze ook respect voor een ietwat minder zakelijke benadering
  f) Geld. Gaan ze ook de bonte vivant uithangen van donatiegelden…zoals de huidige redactie

 7. 23

  Bovenstaande Heitinga’s zijn zielige nepperds. Er blogt maar één Wim Heitinga en dat is ondergetekende.
  Volgt anderen niet!
  Wim Heitinga

 8. 27

  Kunnen we niet een soort Idols organiseren? Eerst een voorronde met, zeg, tien kandidaten die allemaal een stukje schrijven. Dan stemmen. Daarna de ‘finale’ tussen de twee of drie bloggers met de meeste stemmen.

  Lijkt mij althans wel volks…

 9. 28

  Het is maar de vraag of Sargasso echt iets kan betekenen voor VKbloggers
  Daarvoor mag Carlos wel wat meer helderheid geven.

  Sargasso is een enkel blog met een paar schrijvers. Een redactie bepaalt het uiterlijk van het enkele blog

  Het VK blog heeft ca 500 redelijk actieve bloggers, die ieder zelf het uiterlijk van hun blog bepalen.
  Daarnaast is het aparte van het VKblog dat er enkele gemeenschaps pagina’s zijn waar je snel een overzicht krijgt van de actieve bloggers van dat moment, of een deel ervan.
  Als bezoeker heb je in ieder geval de indruk dat je een overzicht krijgt, ook al zie je maar 20%
  Die gemeenschaps pagina’s zijn een bron van interactie, en daar gaat het de blogger om.

  Heeft Sargasso ook ideeën en mogelijkheden om dergelijke overzichtspagina’s op te zetten?

 10. 33

  @30
  Henk, ik geloof niet in apartheid en ook niet in sektevorming en het ontwijken van discussie. Dat houdt kunstmatig de vooruitgang tegen. Overigens geloof ik ook niet helemaal in vooruitgang, maar verlang er wel naar.
  Daarbij, ik ben nu al tientallen jaren volkskrant-abonnee en niet bij elsevier.
  Overigens staan er op de opiniepagina’s van de volkskrant vaak genoeg stukjes die ook in de elsevier hadden kunnen staan, dus zo ver ligt het nou ook weer niet uit elkaar; we hebben allemaal zorg om de wereld.

 11. 34

  @7
  Satuka, zoals altijd bewonder ik je beginselen zeer, maar de (te) grote hoeveelheid bagger (zoals je zegt door het ontbreken van een drempel) was wel een zwakte van het volkskrantblog. Dat was gewoon geen goede reclame voor die krant en dus mogelijk mede ’n reden voor de sluiting.
  Overigens zou ik het best vleiend vinden om door een headhunting-procedure heen te komen, jij niet dan ?

 12. 35

  Ik vrees dat ik te weinig talent heb …
  dus ga mezelf in ieder geval niet aanmelden denk ik. Wel een goed initiatief! Er zijn meer blogs waar VKbloggers welkom zijn las ik via twitter. Het aparte was bovendien het podium waar alle VKbloggers hun stukjes kwijt konden. Die gezamenlijke voorpagina dus.

 13. 39

  Apiedapie: Email client not installed o.i.d.

  Dan heb je dus geen e-mailprogramma geïnstalleerd op je computer. Dat is geen fout in de gegeven link.

 14. 40

  Harry: Iedere kracht heeft zijn kwetsbare kanten, nog geen reden om de baby met het badwater weg te gooien, maar ik snap wat je zegt.

  Of ik gevleid zou zijn of niet hangt van de criteria af. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe zwaar het PC filter hier is ;). Maar ik zal eens struinen.

 15. 41

  Quote:”Daarom willen wij (alleen de talentvolle onder) u helpen met een mooie doorstart ..”

  Alleen dat al, jullie bepalen dus wie talentvol is? Of bedoel je gewoon wie er in jullie straatje past?

  Mag ik hartelijk bedanken?