Ongestoord Nederland

Ha, fijn, een nieuwe rechtse omroep. Dit keer wordt er eentje opgericht voor ‘Ongehoord Nederland’, net als de vorige twee initiatieven. Je weet wel, dat Nederland dat al jarenlang in elke actualiteitenrubriek en elke krant mag vertellen dat zijn (ja, meestal zijn) verhaal niet gehoord wordt. Dat je iets niet mag zeggen, omdat de media links is en de politiek ook. Althans daar slaat de naam op, volgens de initiatiefnemers.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze niet ook hebben nagedacht over de andere betekenissen van het woord ‘ongehoord’. Zoals onbehoorlijk en onfatsoenlijk. Natuurlijk hebben ze dat. Wel intrigerend om te zien hoe je een racistische dogwhistle in je naam kan verwerken. Ja, wij zijn er ook voor jou, ‘rassenrealist’, ‘immigratierealist’, ‘klimaatrealist’ of wat voor een soort ‘realist’ dan ook. Maar goed, dat was zo ook wel duidelijk met oprichters als Joost Niemöller, Arnold Karskens en godbetert Ybeltje Berckmoes – die jarenlang in de Tweede Kamer ongehoord zat te wezen – aan boord.

Want natuurlijk gaat het ze niet om kunnen zeggen wat ze willen zeggen. Want dat kunnen en doen ze al. Het belangrijkste is dat ze het kunnen zeggen zonder dat het consequenties heeft. Dat een interviewer, in plaats van een kritische vraag, gewoon instemmend knikt als wordt beweerd dat zwarte mensen meer verkrachten, en dat dat komt doordat ze zwart zijn. Dat we overspoeld worden door buitenlanders en dat het hier Eurabië wordt. Of dat klimaatverandering niet bestaat, of geen ramp is. Jezelf lekker kunnen wentelen in een feitenvrije, kritiekloze omgeving.

Wat ongehoord Nederland werkelijk wil is een Ongestoord Nederland, van vreemde smetten vrij.

 1. 2

  Nu kijk ik tegewoordig weinig tv en wat ik kijk moet wel de moeite waard zijn. Dus moet ik gaan betalen voor mensen die allerlei flauwekul preken die weinig of nergens op gestoeld zijn? Ja, dan kan ik ook wel slapend rijk worden. En trouwens die meningen en ander geluid kun je ook makkelijk en gratis elders vinden. Ik was blij dat we hier geen Amerikaanse tafarelen hadden maar blijkbaar zitten er mensen te wachten op een vernederlandiseerde Fox news / info wars kanaal.

 2. 3

  Ik herhaal nog maar even wat ik SG-café van maandag 25 november l.l. in draadje 7 al schreef:

  ” Ach ja, een nieuwe omroep met steun van de PVV en het FvD, onder leiding van een paar gasten die vinden dat de overhemden en bloesje die de VVD-ers dragen niet bruin genoeg zijn.
  Ledenbijeenkomsten worden zeker gehouden bij de muur van Mussert??? “

 3. 5

  @3.

  Mussert was van de NSB, ze schrikken zich naar van de s.

  Alleen wel typisch dat ze vaak zeggen dat ze Willem Drees Sr. Hoog hebben zitten. Ik denk zelf meer diens zoon. En dat ze vaak zelf ‘linkse’ journalisten zijn geweest.

  Dan vraag ik me af waar is het omslagpunt geweest. Of zijn hun rechtse sympathiën latent naar boven gekomen.

 4. 6

  @4: Tja, regels zijn natuurlijk al gauw lastig als de oprichter de Raad van Toezicht snel wil vullen met familieleden.
  Wij hadden bijvoorbeeld een Raad van Toezicht nodig. Daar hebben we snel even de naam van presentator Rutger Castricums vader aan toegevoegd. Dat kwam niet door de keuring.
  (staat in uw eigen link)
  https://www.ad.nl/show/powned-baas-er-staat-ongehoord-nederland-een-hoop-shit-te-wachten~aeef518a/

  Powned is, als ik het mij goed herinner, flink gematst, want ze hebben 5 jaar de aspirant-status gehouden terwijl ze te weinig leden hadden maar minister Plasterk vond Powned een aanvulling voor het bestel.

  Dan is KOZP ook een aanvulling voor het bestel.

 5. 10

  @9: je bent geobsedeerd man! Niet gezond! Ga je toch lekker zelf die NSB’er eren.

  Mij niet gezien!

  @7: De link met de SP komt natuurlijk omdat ze de veelverdieners (hoezo Balkenende norm?) van Hilversum onder de aandacht brengen. En dat anders willen doen.

 6. 14

  Na jarenlang dagelijks op de NPO te hebben afgegeven krijgt het PVV/Forum volk hun eigen zender en zien we Marcel Crock wekelijks met zijn eigen klimaatprogramma. Ik heb nooit begrepen waarom WNL en Powned nooit groot zijn geworden met zo’n grote achterban. maar deze week begreep ik het pas: ze zijn te links.

  Waarom heeft het eigenlijk zo lang geduurd? Het is natuurlijk wel waar dat het PVV/Forum geluid bij de NPO nauwelijks aan bod kwam. Hoeveel leden zal Ongehoord over een jaar hebben? 200.000?

 7. 16

  @12

  Immers, zwarte piet is tegenwoordig ook racisme.

  En dat is-ie ook. Ik heb nog geloofd dat het niet zo was, ik heb dat hier gedeeld op sargasso, dat Zwarte Piet onschuldig bedoeld is. Ik heb die pietitie nog getekend.

  Weet je wat er is veranderd? Niet de argumenten van de tegenstanders van Zwaret Piet: op intellectueel niveau nogal matigjes. Nee, het is het bewijs dat jij en de jouwen leverden -en de ijver waarmee- voor hun stelling. ‘Mijn’ pietitie werd aangeboden aan, en aangenomen door rechts-extremist Wilders; tegelijkertijd werd een demonstrerende donkere vrouw aan de andere kant van het Malieveld bedreigd met geweld. Ze demonstreerde voor onafhankelijkheid van een land in de Indonesische archipel. Maar ze demonstreerde en ze was zwart, goddomme! Sindsdien is het alleen erger geworden. De posters met Jeffrey Affriye als Zwarte Piet is nog het minste; kennelijk worden donkere mensen wél als Zwarte Piet gezien, wat één van de kernargumenten onderuit haalde. Tegenstanders worden geïntimideerd, hen wordt het onmogelijk gemaakt hun democratische rechten te uiten, met geweld en dreiging van geweld. De KOZP’ers zijn irritant en zuigen, maar geweldloos. De enige veroordeling die er hangt -verzet tegen arrestatie; een ONRECHTMATIGE arrestatie- wordt de hele groep nagedragen alsof het een erfzonde is. Gewelsdelicten en veroordelingen van [s]Voorposters[/i] Voorpieters worden onder de mat geveegd. En over die fanatieke voorstanders: dat zijn niet de centristische mensen van het MKB, de waterschappen, amateurvoetbalverenigingen, de klaverjasbond. Nee, het zijn fucking nazi’s en nationalisten: de NVU en Pegida.

  Zwarte Piet is racistisch, niet omdat Quinsy Gario dat zegt, maar omdat jij en de jouwen enorm de moeite nemen om dat aan te tonen. Want:
  het is weinig moeite voor nodig om de pietitie aan iemand anders dan Wilders aan te bieden;
  Het is geen moeite om een vrouw niet elkaar te slaan;
  Het is geen moeite snelwegen niet te blokkeren;
  Het is geen moeite geen posters van Jeffrey Affriyie te drukken;
  Het is geen moeite om die ook niet[i/] op te hangen;
  Het is geen moeite om een vergadering [i]niet
  binnen te vallen;
  En het is geen moeite om niet andermans bezit daarbij te vernielen.
  En toch is al die moeite gedaan. Dus als men mij vraagt: ben je voor of tegen Zwarte Piet, dan zeg ik: “Ik zit aan de kant waar geen gewelddadige nazi’s zitten!”

  Die hetze tegen KOZP’ers heeft vrij letterlijk terroristische kenmerken aangenomen:

  ”Het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.”