1. 1

  Voor een eerlijke vergelijking moet je deze getallen niet met inflatie corrigeren, maar afzetten tegen het BNP. Dan zie je de relatieve inspanning.

 2. 2

  Zullen aardig wat boompjes sneuvelen om de geldpersen draaiend te houden.

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1099156.ece/VS_zetten_geldpers_op_volle_toeren

  Toch een beetje wrang wel dat Mae & Mac 600 mld. krijgt om weer nieuwe hypotheken in de markt te pompen. Als Real Madrid: té groot, kan/ gaat nooit kapot hoeveel schuld ook. Als je maar slecht genoeg denkt zou je daar misbruik (strategisch op lange termijn) van kunnen maken.

  …‘the sky the limit’.

 3. 4

  Als je 4 biljoen aan leningen garandeert dan betekent dat niet dat dat je 4 biljoen kost of dat je zelfs maar 4 biljoen investeert. 99% van alle leningen zal nog steeds terugbetaald worden en de overheid hoeft alleen in de buidel te tasten voor die 1% die er niet in slaagt zijn lening terug te betalen. Dat snappen de media blijkbaar niet. En Sargasso ook niet?

 4. 6

  @Anoniem
  99% van alle leningen zal nog steeds terugbetaald worden en de overheid hoeft alleen in de buidel te tasten voor die 1% die er niet in slaagt zijn lening terug te betalen.

  Als 99% van de leningen terug wordt betaald dan moet die ene procent die dat niet wordt wel uit gigantische leningen bestaan anders hadden we nooit zo’n diepe crisis kunnen hebben.

 5. 7

  @ HansR: Bij dat commentaar maak je de fout te denken dat die diepe crisis voor meer dan 1% uit de reële, tastbare economie voortkomt.

  99% van de gebakken lucht is aangebrand. De gebakken-lucht makelaars transporteren de crises vanuit hun virtuele domein naar het onze om hun hachje te redden maar met leningen die niet terugbetaald worden heeft het sinds de originele aanleiding nog maar heel weinig te maken.

  It’s all about trust. It’s all about gebakken lucht.