Olie-industrie steelt geniale uitvinding

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

De vervalste bierviltjes (Foto: Flickr/peren)

David Marksen heeft aangifte gedaan bij de politie van ideeëndiefstal. De petrochemicus, werkzaam aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam, heeft naar eigen zeggen de oplossing voor het wereldwijde energieprobleem gevonden. Deze zou hem echter zijn ontstolen. De onderzoeker verdenkt ‘grote spelers uit de olie-industrie’ van een complot. Afgelopen dinsdag ging Marksen met twee goede vrienden de kroeg in. Na drie biertjes kreeg hij een ingeving. Hij zag het helder voor zich: de oplossing van het wereldwijde energieprobleem. “Het was een revolutionair idee,” aldus Marksen. Hij stelde zijn vrienden op de hoogte, die ook erg enthousiast werden. Ter gelegenheid hiervan bestelden ze drie tequila?s. “Toen begon het pas echt interessant te worden.”

De petrochemicus vervolgt: “John had wat goede aanvullingen. Ik pakte er een bierviltje bij en schreef alles nauwgezet op. Bob-Jan probeerde gaten te schieten in mijn theorie, maar dat lukte hem niet. Ik vond overal wat op.” Al gauw breidde het idee zich uit tot een omvang van vijf bierviltjes, die door Marksen aan beide kanten werden beschreven. “Ik wist meteen dat ik hier te maken had met iets heel belangrijks. Deze bierviltjes moest ik goed bewaren.”

De drie vrienden besloten om de ontdekking te vieren met een fles wijn, die ze gedrieën deelden. “En vervolgens wordt het allemaal wazig. Ik weet nog dat ik dacht: Het is mooi geweest, ik moet naar huis. Ik weet ook nog dat ik de bierviltjes, die immers zo belangrijk waren, in mijn binnenzak deed.” Het volgende dat Marksen zich herinnert, was dat hij thuis wakker werd. Op de bank, met al zijn kleren nog aan. “Hondsberoerd voelde ik me. Maar het eerste wat ik deed, was voelen of de bierviltjes er nog waren. Ja hoor, vijf bierviltjes, in mijn binnenzak. Met een gerust hart heb ik toen een groot glas water genomen en heb ik de WC schoongemaakt. Daar had ik blijkbaar in overgegeven.”

Later die middag deed Marksen echter een afschuwelijke ontdekking. “Ik keek nog eens goed naar de bierviltjes. Onleesbaar gebrabbel, in een zeer onsamenhangend handschrift. Iemand moet ze verwisseld hebben in mijn slaap. Iemand wiens belangen op het spel staan door mijn ontdekking.” Marksen weet wel in welke hoek hij moet zoeken, maar heeft nog geen concrete verdenkingen, zegt hij. “De grote spelers op de oliemarkt. BP, Shell, noem maar op. Maar ja, bewijs het maar eens. Het is echt ongelofelijk slim gedaan.”

Marksen probeert al een week te achterhalen wat het idee ook alweer was. ?Het lijkt wel of ze een geheugenondermijnend middel in mijn drank hebben gedaan.?

Reacties (3)

#1 Bismarck

vervalsde?

  • Volgende discussie
#2 Kalief

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Zo’n onderschrift maakt het hele bericht al bij voorbaat flauw en overbodig. Je verpest de hele bijdrage ermee. Laat toch weg.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Goed punt :-)

  • Vorige discussie