1. 2

  @0: dat je nog steeds valt voor de loze beloftes van Obama. Hij heeft enorm veel beloftes gedaan, maar bijna geen één waargemaakt. Een soort Rutte, maar dan in het kwadraat.

 2. 3

  Een veelzeggende cartoon in de Groene: Obama houdt met veel fanfare een vinger in een van de vele gaten in een fabriekspijp, maar overal komt nog rook uit, m.a.w. het stelt niets voor.

 3. 4

  @3 niets is te zwaar. De maatregelen die Obama neemt komen wel degelijk hard aan in met name de kolensector. Van zijn maatregelen om methaanemissies tegen te gaan zou ook de schaliegaswinning nog wel eens last kunnen krijgen.

  Bovendien is Obama de eerste president die een limiet aan CO2 emissies stelt. Zie de genuanceerde analyse van zijn voorstellen door Karel Beckman op Energypost.eu. Of beter gezegd hij neemt de voorstellen van EPA over. Deze voorstellen zijn gebaseerd op de uitspraak in Massachusetts vs EPA uit 2007 waar ik in 2006 op mijn eigen blog een stukje aan wijdde.

 4. 5

  Nee, met Obama kwam nog niet GroenLinks aan de macht in de USA, en werd het land niet in één keer omgetoverd tot een stel bomenknuffelende neocommunistische hippies die het leger afschaften en de energiesektor collectiviseerden. Maar aan wie daar teleurgesteld over is: wie is er nu naïef? Bij de volgende echte gek aan het roer daar verlangen we nog wel eens terug…

 5. 6

  @2: Welke beloftes heeft Rutte eigenlijk waargemaakt? Ik geloof dat we van Obama tenminste kunnen zeggen dat er iets is waargemaakt. Je “in het kwadraat” kan ik dus niet plaatsen.