1. 2

  Je verbied niets. Maar je begint vroeg met voorlichting aan ouders en op scholen, over de schade en ellende die alcohol kan veroorzaken. Je gaat zorgen voor een cultuuromslag, dat het drinken van veel alcohol en het dronken zijn niet cool meer is, maar alleen voor losers. Je zorgt voor wetgeving die schade verhaalt op de producenten en verkopers van alcohol, zodat zij ook verantwoordelijk worden.

  En last but not least, wie zich toch een hersenbeschadiging zuipt, en niet meer kan werken, krijgt geen WAO-uitkering, maar een spuitje

 2. 3

  Je moet als (oudere) jongere gewoon blowen én drinken. Het positieve van het blowen heft het negatieve van de alcohol op. Mozes kriebel… ik krijg toch even een wave!

 3. 4

  Een onderzoek met buitenlandse wiet. Tsk. Onze wiet is toch veel sterker. Heel veel sterker zelfs. Veel coffeeshops verkopen ook geen wiet meer van klassieke (normale) sterkte. De vergelijking tussen de Nederlandse situatie en de conclusie van dat onderzoek lijkt me dan ook een beetje kort door de bocht (doch niet geheel onterecht, dat nou ook weer niet).

 4. 8

  @su, #7: Oh dat zou best kunnen eigenlijk, ik heb nog nooit in het buitenland wiet gekocht, maar hoor buitenlanders vaak zeggen dat wij zulke goeie (sterke) wiet hebben. Maar hun ervaringen zouden natuurlijk wel eens helemaal niet objectief kunnen zijn:P