Nieuwe gedragscode Nederlandse militairen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Joint verboden?De Telegraaf heeft de hand weten te leggen op het concept van de nieuwe gedragscode van het Nederlandse leger. Met de recente opstootjes waarschijnlijk nog in het achterhoofd staat er nu dat militairen zich vanaf nu “24 uur per dag, 7 dagen per week” netjes moeten gedragen. Hierbij hoort uiteraard een totaal verbod op welk drugsgebruik dan ook.

Alcohol zal wel niet onder dit totaalverbod vallen, maar softdrugs wel. Defensie gaat onverwachte urinetests invoeren om de soldaten te kunnen betrappen op het gebruik van verboden middelen.

Ik wens de hoge heren van de strijdkrachten succes. Buiten het feit dat ik weinig verschil zie tussen een avondje zuipen en een avondje blowen (hoewel, hoe groot is de kans dat een stonede militair iemand in elkaar mept?), bestaat het leger per definitie uit mensen die meer dan gemiddeld bereid zijn om risico’s te nemen. Gecombineerd met het wetenschap dat vooral het voetvolk relatief jong is denk ik dat we als deze regels aangenomen worden afscheid mogen nemen van een aardig percentage van “onze jongens”.

Reacties zijn uitgeschakeld