1. 1

  Het Hardenbergse Altar wees er ooit op dat er alleen maar over hun optredens werd gezeken als er weer verkiezingen aan zaten te komen. De gristenen hebben de schijn tegen, zeker aangezien de inwoners van Rijssen niet verplicht bij het festival aanwezig hoeven te zijn.

 2. 3

  “dat een groot deel van de Rijssense bevolking zich hierdoor gekwetst voelt”

  Lawaaihinder, oké. Algemene overlast, oké. Maar “gekwetst”? Oftewel, hoe bestrijd ik de vrijheid van meningsuiting/vrijheid van expressie door me in een slachtofferrol te wringen.

  Misschien voelen die metalbands zich wel “gekwetst” door het gebrek aan gastvrijheid in Rijssen.

 3. 5

  @Guy:
  Och, op het hoogtepunt van de cartooncrisis voelde 40% van Nederlandse moslims zich “gekwetst”… is het zo vreemd te bedenken dat we ook autochtone achterlijken hebben?

 4. 6

  Altar heeft ooit op haar debuutalbum een nummer geschreven dat Divorced from God heette en dat over de echtscheiding van de broer van de zanger (geloof ik) van zijn gristelijke vrouw ging. Was nog een hele rel. Altijd leuk dit soort acties, met Hollands Metaal hebben we het ook wel eens gehad dit soort reacties, altijd mooie publiciteit toch?

 5. 8

  Leerzaam. Vooral als je vanaf die Christenunie site nog even doorklikt naar http://www.naarhouse.nl
  Ik citeer: “Uit deze Bijbelteksten blijkt dat muziek vaak een uitvloeisel is van het geloofsleven dat iemand leidt. Het is bij het bezig zijn met muziek dus van groot belang hoe de gerichtheid van uw hart is.”
  Dat wist ik (muzikant) niet.

 6. 9

  Dat men bij NaarHouse niet veel van Popmuziek weet is wel duidelijk. In het gedeelte boodschap popmuziek word een afbeelding getoond, kennelijk met de indruk dat het hier om een bandlid van een metal band gaat. Het is echter een voormalige lid van de nWo (New World Order), een groep worstelaars uit de inmiddels ter ziele gegane federatie WCW (World Championship Wrestling). De worstelaar in kwestie is Sting, die in 1998 een ‘born again Christian’ werd.

 7. 10

  @JSK Heeft dat geleid tot verboden van cartoons van overheidswege? Dat concert kon wel eens niet doorgaan.

  @Maarten: Sting, die had toch een gewoonte om op de meest eigenaardige wijze op allerlij plaatsen op te duiken? Hij is het blijkbaar nog niet verleerd!

 8. 11

  @JSK Heeft dat geleid tot verboden van cartoons van overheidswege? Dat concert kon wel eens niet doorgaan.

  Wel intimidatie en vlagverbrandingen, hoe is dat? En natuurlijk een tientallen doden in het buitenland (ik geef toe: dat is lang niet zo belangrijk als een afgelast rockconcert).

 9. 12

  JSK: Mijn punt is dat de “autochtone achterlijken” blijkbaar via de wet dingen aan hun medemensen kunnen opleggen, die moslims waar jij het over hebt niet. Het buitenland doet hier niet zozeer ter zake (je noemde opzettelijk 40% van de nederlandse moslims), dus probeer daar de discussie niet mee te vertroebelen.

 10. 13

  Mijn punt is dat de “autochtone achterlijken” blijkbaar via de wet

  Je kan nog altijd naar de rechter stappen. Om maar uit een cliche uit de kast te trekken: van Gogh kon dat niet.

  Het buitenland doet hier niet zozeer ter zake

  Fijn. De ongeregeldheden hier (Amsterdam, Utrecht, Sittard) dan? Vlagverbrandingen zijn ook niet zo prettig, weet je… wees bij dat autochtone achterlijken het nog op een niet-geweldadige wijze oplossen. Mijn punt was: hoezo de verontwaardigdheid? Religieusen intimideren en dringen op al jaren.

 11. 14

  @13: Maar wie zegt dat de rechter me gelijk geeft? De wet staat immers aan de autochtone achterlijke kant (dat is juit het probleem/gevaar)! Van Gogh’s moordenaar heeft juist de wet overtreden en is daarvoor gestraft.

  Hoe zijn vlagverbrandingen niet zo prettig? Intimidatie is een lekker vaag begrip, kan ik niets mee.

  Ik begrijp overigens uit je reacties dat je geen probleem hebt met vermenging van kerk en staat, mits het maar de orthodox protestantse kerk is?

 12. 15

  @10. Bismark
  Zo bekend ben ik niet met die beste man. Weet wel dat ie intussen zo’n beetje voor elke federatie heeft geworsteld, en zit momenteel bij TNA.

 13. 16

  Die federaties houd ik dan weer niet zo bij. Herinner het me nog omdat ik een paar jaar terug wel es op zaterdag-avond WCW keek (was op Eurosport of RTL+ geloof ik) samen met mijn vader. Ongeveer het laatste waar we gezamenlijk aandacht voor hadden.

 14. 17

  Okay. Nu dan, WCW en ECW zijn beide in financiele problemen geraakt, en zijn uiteindelijk opgekocht door de WWF. De WWF heet dezer dagen WWE, vanwege een verloren rechtzaak tegen dat andere WWF, het World Wide Fund, bij ons beter bekend als het Wereld Natuur Fonds.

  TNA is een federatie die momenteel als enige een in de de VS nationaal verspreide TV-show heeft waarmee het op tracht te boxen tegen de overmacht van de WWE. Je ziet er dan ook, net als bij het oude WCW, veel afgeschreven WWE sterren opduiken.

  Ik volg het allemaal wel lekker elke week via het internet. Hoe ik al die shows weet te kijken kun je vast zelf wel raden ;)

 15. 18

  Dat normenenwaardendenken begint toch wel voet aan de grond te krijgen, want ook het COC protesteerde onlangs al tegen concerten van het Finse Impaled Nazarene in Nederland.

 16. 19

  @Bismarck:

  Ik begrijp overigens uit je reacties dat je geen probleem hebt met vermenging van kerk en staat, mits het maar de orthodox protestantse kerk is?

  Och, voor de zoveelste keer kan of wil je niet lezen wat er staat.

  Ik zeg dat:

  A. religieuse burgers bestaan

  B. het is beter als zij hun ongenoegen via de wet (deze gereformeerden) dan via geweld (Samir A.) kenbaar maken en

  C. dat ik deze verontwaardiging overtrokken vind: je hoeft maar naar Kanaleneiland of Amsterdam West te gaan om te zien hoe religieuzen anderen bepaalde normen en waarden op dringen. Om dan te schuimbekken als blijkt dat ook sommige autochtonen daar (ook) niet vies van zijn… tsja, wereldvreemd noem ik dat.

  Met de vermenging kerk en staat heeft dit overigens niks te maken. Wel met de vermening moraal en politiek, maar goed, de volgende keer dat jij GroenLinks stemt probeer jij andersdenkenden een politiek correcte jaren ’70 moraal op te dringen. Dat is democratie: de dictatuur van de meerderheid.

 17. 20

  JSK: Amsterdam West ben ik nog nooit geweest en een plek waar ik ws. ook nooit zal komen. cultureel gezien ligt het verder weg dan Bayeren, waar overigens de fundi’s net zo hard dienst uitmaken. Dat ik vreemd ben aan de randstad, betekent nog niet dat ik wereldvreemd ben. Jij moet ook eens leren dat jouw realiteit niet gelijk is aan die van iedereen hier. Verhuis eens een keer, krijg je misschien een breder wereldbeeld.

  Verder is hier wel sprake van vermenging van wet en kerk. De gedeputeerden halen de bijbel aan om anderen hun wil op te leggen. Dat vind ik gevaarlijk en daar ageer ik tegen. Hetzelfde zou ik ook doen als de Koran zou gebruikt worden als wetboek.

  Tenslotte negeer je waar het om gaat, namelijk dat jij nogal selectief bent in je religieuse verontwaardiging.

 18. 21

  JSK July 23rd, 2006 20:42 19C. “dat ik deze verontwaardiging overtrokken vind: je hoeft maar naar Kanaleneiland of Amsterdam West te gaan om te zien hoe religieuzen anderen bepaalde normen en waarden op dringen.”
  Waar in Amsterdam West gebeurt dat, ik woon er al een tijdje en ben een beetje nieuwsgierig hoe die gasten dat aanpakken? Fiets ik er vanavond nog even naar toe.

 19. 22

  Waar in Amsterdam West gebeurt dat, ik woon er al een tijdje en ben een beetje nieuwsgierig hoe die gasten dat aanpakken? Fiets ik er vanavond nog even naar toe.

  Verander jezelf in een blonde vrouw en loop zonder hoofddoek rond.

  @Bismarck:

  Verder is hier wel sprake van vermenging van wet en kerk. De gedeputeerden halen de bijbel aan om anderen hun wil op te leggen.

  Aha, dus de CDA in de regering is eveneens vermening “kerk en staat”, want zij zien de christelijke principes als leidraad. En een mogelijke PvdA-SP-GL regering, is dat vermening “linkse kerk en staat”? Doe niet zo dom: de scheiding kerk en staat gaat over de instituties van beiden. Religieuse mensen hebben evengoed het recht anderen – via democratische weg – hun mening op te dringen. Wederom, de volgende keer als jij links stemt doe jij niks anders.

  Tenslotte negeer je waar het om gaat, namelijk dat jij nogal selectief bent in je religieuse verontwaardiging.

  Ach man.. volgens mij gaat over “Nieuw concept: metalbandjes en gebedsgroepen”, niet over mijn vermeende selectiviteit aangaande mijn “religieuse verontwaardiging”.

 20. 23

  WAAR in AmsterdamW gebeurt dat, propagandakippetje, en HOE, blaaskaakje?:
  C. dat ik deze verontwaardiging overtrokken vind: je hoeft maar naar Kanaleneiland of Amsterdam West te gaan om te zien hoe religieuzen anderen bepaalde normen en waarden op dringen.

 21. 24

  Goh, twee beledigingen in een zin. Je begrijpt dat ik op deze voorwaarde geen zin heb om nog (verder) te reageren. “Geencommentaar”, eikel.