1. 3

  Brrr inderdaad.
  Altijd weer dat zelfde mantra: wie onschuldig is heeft niets te verbergen. Maar dan nu op zo’n christelijk toontje..brrrr, eigenlijk nog enger dan dat Fred Teeven het zegt.

  Overigens mijn standaard antwoord: Nee ik heb niets te verbergen, maar wel te beschermen: Mijn Privacy.

 2. 7

  Wat is het toch een creepy zooitje dat CDA, glad en glibberig. Alsof ze het alleen recht hebben om te bepalen wat goed & fout is….ondanks dat ik weiger te stemmen zolang ik me daarvoor moet identificeren hoop ik toch echt op een frisse paarse wind na juni…Nederland moet hoognodig ontslakken na zoveel jaren spruitjes & bloemkool politiek…de mufheid van de jaren 50 heeft al veel te lang als een klamme deken over dit land gehangen.

 3. 11

  de ranzige spruitjeslucht is nog steeds niet uit het dorpshuis weggetrokken. die lucht is zo diep in de veloursgordijnen getrokken, dat ‘ie er nooit meer uit zal gaan. de leden van de kerkeraad zitten op het puntje van hun plastic kuipstoel te wachten op het moment dat ze weer toe kunnen slaan.

  dit soort mensen gaat in de politiek, omdat ze het beste met ons voor hebben. ik vind het een belediging en verberg dat zeker niet.

 4. 15

  @9

  Omdat ik al 30 jaar heb kunnen stemmen met een kaart op een vast aangewezen lokatie. Daar lag dan een lijst met alle stemgerechtigden voor die lokatie waarop je naam werd afgestreept als je verscheen om te stemmen. Toen moest het zogenaamd makkelijker en moest je overal in je gemeente kunnen stemmen….dat zou meer stemmers trekken…nadeel was wel dat je je moest legitimeren en zo liepen ze dus circa 200.000 stemmers mis. De sukkels hebben nooit aan de optie gedacht om het mogelijk te maken dat je op je ‘thuis-stemlokaal’ kan stemmen zonder ID-plicht. Het feit dat ik een stempas met echtheidskenmerken thuis gestuurd krijg is voldoende bewijs dat ik ‘grond-gerechtigd’ ben om te stemmen en ik verdom het om mijn ID te tonen aan een willekeurige burger die toevallig ingehuurd is om een dag in het stemlokaal te zitten om mijn grond recht (het uitbrengen van mijn stem) uit te oefenen.

 5. 16

  yatta, het is mij persoonlijk altijd een raadsel gebleven hoe geloofwaardig onze verkiezingen op de ons bezoekende Afrikaantjes die de beginselen van eerlijke democratie moesten leren moeten zijn overgekomen met overal onze niet-geverifieerde kieslijsten in de plaatselijkre stemkantoortjes.

  Of korter: links op links = schaam.

 6. 18

  Vraag me af wanneer politici gaan snappen dat buiten het schenden van privacy meer controle ook steeds meer zaken waar de overheid ‘verantwoordelijk’ voor is creeërt, en waar zij dus op aangesproken kunnen worden.

 7. 19

  @15 “Het feit dat ik een stempas met echtheidskenmerken thuis gestuurd krijg is voldoende bewijs dat ik ‘grond-gerechtigd’ ben om te stemmen”

  Dus het tonen van een stempas maakt je “grond-gerechtigd”? Zo ken ik er nog wel een paar. Mijn hemel.

 8. 20

  @15 Parbleu. En je bedoelt met thuis-stemplokalen toch geen interwebs avec DigiD of zo he? Want veel fouter kan het m.i. niet gaan. Of Nance moet Ferry komen aflossen :o)