1. 2

  Het is bijzonder dat een zo’n grote aanslag waar mogelijk 100 doden bij gevallen zijn en waar heel veel schade is aangericht niet in het “gewone” nieuws is geweest.
  Was er iets te verbergen? Of is dit gewoon laksheid van de media?

 2. 6

  “Withington said there were no reports of casualties among soldiers on the base or Iraqi civilians in neighboring districts.”

  Wel een andere claim. Het lijkt me dat de twee verhalen zover uit elkaar liggen dat de versie van Indymedia niet houdbaar is.

 3. 9

  Ik zie hier ook geen spike in het aantal doden: http://icasualties.org/oif/Details.aspx

  Ook heb ik een paar van de namen van het lijstje dat door Arthur wordt aangehaald daar ingevoerd. Ze zijn niet te vinden.

  Daarnaast vind ik het vreemd dat er zoveel verschillende afdelingen van het leger vertegenwoordigd zijn in de lijst. Het lijkt me dat mensen meestal in de buurt van de rest van hun eenheid verkeren, zodat bepaalde eenheden extra zwaar getroffen zouden zijn.

 4. 11

  Wel een stevige klap geweest, aan de weggeblazen muur te zien. En een duur geintje.
  Maar het valt inderdaad te betwijfelen of daar nou veel doden zouden kunnen vallen. Dat deel van het verhaal zou wel eens stevig overtrokken kunnen zijn.

 5. 12

  Even wat zinnen uit dat indynews artikel:

  At the time of reporting, mountains of American arms and ammunition were continuing to explode in the sky in a huge fire unprecedented in Baghdads history.

  Reuters reported the puppet regimes Iraqiyah television network as showing pictures of a huge fire lighting up the night sky.

  So-called Iraqi officials

  olgens mij heeft mijn favoriete minister van informatie een nieuwe baan! Een heugelijk feit!

 6. 14

  Ja, ja, het is duidelijk. Ik zit hier met een rood hoofd me verschrikkelijk te schamen voor het onvoldoende controleren van de bronnen.
  Maar het blijft een stevige klap waarvan ik het opvallend vind dat ik er tot nu toe niets over gehoord heb.

 7. 17

  In de zin dat een opblazend munitiedepot natuurlijk dik spektakel is, begrijp ik die verbazing wel, Steeph.

  Ik denk persoonlijk dat de nederlandse media het echter genegeerd hebben omdat het “te pijnlijk” is voor de overlevenden van “de vuurwerkramp”.

 8. 23

  @10: OP die foto’s staat weer 12 oktober. Wanneer is het nu gebeurd, 12 oktober of 16 oktober? Of zijn er twee aanvallen geweest? Geen doden/gewonden lijkt me trouwens ook wel frappant aan de beelden van Al-Jazeera te zien. De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen en pas op zijn vroegst over een half jaar bekend worden (zoals het meeste “nieuws” uit Irak).

 9. 24

  Dıt was ındertıjd op zowel CNN BBC breaking news. Er werd toen steeds bijgezegd dat ıedereen geevacueerd was voordat het depot ontplofte. Vanaf een uurtje of elf meen ik. Na een paar uurtjes was het weer breakıng news af.