“Negermedicijn” goedgekeurd

In Amerika is een hartmedicijn goedgekeurd dat vooral schijnt te werken bij mensen van het Negroïde ras. Dat ging niet zonder slag of stoot omdat de politiek correcte lobby, die in Amerika nog wel bepalend is, vond dat het stigmatiserend zou kunnen werken en dat het een stimulans zou kunnen betekenen van de oude rassenleer.

Ik erger mij al jaren aan het feit dat je wel mag zeggen dat de gemiddelde Negroïde mens sneller een sprintje trekt, maar dat je zowat publiekelijk gekruisigd wordt als je zegt dat diezelfde Negroïde mens gemiddeld gesproken iets minder intelligent is dan iemand met Kaukasisch bloed. Waarom zou huidskleur namelijk het enige verschil zijn tussen de rassen? Door de isolatie in voorbije tijden zouden de diverse menselijke “stammen” zich op verschillende gebieden gespecialiseerd kunnen hebben. Misschien is het ruimtelijk inzicht van de gemiddelde Afrikaan dan wel weer een heel stuk beter dan dat van een Europeaan.

Hier onderzoek naar doen kan geen kwaad en zou meer inzicht kunnen geven in migratiepatronen en de geschiedenis van de mens als geheel. Het argument dat de wetenschap zo rascisten helpt is onzin. Rascisten hebben immers helemaal geen argumenten nodig om rascist te zijn.

Ook een leuk onderzoekje. Mensen die een groter hoofd hebben, en daarom dus grotere hersenen, zijn slimmer.

Dood aan alle kleinhoofden!

 1. 1

  Veel interessanter is de discussie wat een ras precies is.

  Een negroïde persoon heeft andere kenmerken dan een aziaat. Elke bioloog bevestigt dat. Aha! Een ander ras! Wordt er dan geroepen. Alleen ze kunnen wel samen kinderen krijgen.

  Dus ipv ras zou je het biologisch eerder over een ondersoort hebben.

  Maar ja, ondersoort laat alle politiek correcte mensen meteen stuiteren. Ze vergeten dan meestal weer te vermelden dat ze ZELF ook een ondersoort zijn.

  Persoonlijk vind ik het een mooie oplossing. Je bent dan namelijk in eerste instantie een MENS en je hebt de kenmerken van een ….(invullen wat van toepassing is).

 2. 2

  Las trouwens laatst een stukje over een mierensoort waarbij man en vrouw geen kinderen van elkaar konden krijgen. Ze hadden elkaar alleen wel nodig om zichzelf te klonen. :-)

 3. 3

  Dat negermedicijn moet er vooral komen, een medicijn werkt altijd beter voor persoon X dan persoon Y.

  Zo’n intelligentie-onderzoek is moeilijk uit te voeren omdat er allerlei achtergrondvariabelen tussen de onderrassen verschillen (opvoeding, scholing, intelligentie mensen om je heen, etc. etc.). Omdat Kaukasiers al snel een voorsprong hebben in de nurture zijn de nature verschillen moeilijk te meten. En dan komen de afrikanen er slecht vanaf. En dat is weer tendentieus en wordt misbruikt, dus wachten tot je het wel goed kunt onderzoeken. Gen-onderzoek?

 4. 4

  Er zijn onderzoeken geweest die achtergrond (nurture) zoveel mogelijk hebben proberen uit te sluiten. Daaruit kwam naar voren dat Aziaten het intelligentst waren, daarna Europeanen en daarna Afrikanen. De verschillen waren klein, maar wel significant. En het gaat om gemiddelden, dus de meest briljante man op de aarde kan best een afrikaan zijn op het moment.