Movie Review: Batman Begins

Gisteravond was het dan zover, ik mocht bij Warner Brothers in Amsterdam een exclusieve voorpremière meemaken van Batman Begins. Hoe gaat dat nou zoâ??n voorpremière? Nou, ongeveer als volgt. Na aankomst krijg je een hele maaltijd voorgeschoteld, dit staat echter niet op de uitnodiging, dus uw aller Packet Storm had zich nog geen kwartier ervoor volgestouwd op het station. Daarna krijg je een praatje van een kerel over hoe goed en geweldig deze film wel niet is, waarna de film begint. En hoe was de film?

Batman, ik blijf de eerste film van Tim Burton briljant vinden, de sfeer, de effecten, The Joker. Alles klopte aan die film. Hierna is het snel bergaf gegaan, maar dat hoop ik u als lezer niet uit te hoeven leggen.

Batman Begins heeft 150 miljoen dollar gekost en Warner Brothers heeft 100 miljoen dollar aan publiciteit uitgegeven om de film te promoten. Bij mij begint er dan een belletje te rinkelenâ?¦. 100 miljoen dollar tegenover 150??? Beetje scheve verhouding. Maar ik kreeg te horen dat dit expres is gedaan om er voor te zorgen dat iedereen doorheeft dat het een nieuwe serie is. Maar Packet, zei jij daar serie? Jawel. Alle acteurs hebben namelijk voor DRIE delen getekend. Dus ik ben benieuwdâ?¦

Batman Begins is geregisseerd door Cristhoper Nolan. Deze regisseur heeft hiervoor de twee briljante films (Insomnia en Memento gemaakt) dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Het aparte aan deze film is dat de regisseur erop stond dat alles werkte. Dit zie je er wel aan af, de film komt namelijk erg realistisch over. Dit is veel beter dat de laatste paar cartoony films.

Voor de film is een blik acteurs opengetrokken waar je u tegen zegt:

Batman wordt gespeeld door Christian Bale (American Psycho) en dit doet hij goed. Ik was persoonlijk niet echt super enthousiast over de man, maar ik denk dat dat meer persoonlijke voorkeur was.

Liam Neeson speelt goed als altijd, Michael Caine speelt de rol van butler Alfred en doet dit met veel flair. Gary Oldman herkende ik gewoon niet! Ik blijf erbij dat die man echt alles kan spelen wat je hem aangooit. In plaats van gestoorde freak is hij nu politieagent Jim Gordon. Morgan Freeman speelt de man die Batman van zijn speeltjes voorziet en stond voor mijn gevoel een beetje op de automatische piloot. Niet dat hij slecht is, maar ja, Morgan Freeman heeft een patent op â??Wijze, charmant Afro-Amerikaanse manâ?? en alle varianten ervan.

En de grote verrassing was natuurlijk: Rutger Hauer!
Jawel, Onze Rutger speelt de baas van Wayne Enterprises en doet dit erg leuk!

Nu nog even wat over het verhaal: Hoewel de promotiecampagnes je laten denken dat je naar de nieuwe Shakespeare gaat valt dit best mee. Ja, Batman is geknipt, Ja, er zit wat romantiek en humor in. Nee, het is geen psychologisch drama.

Kort samengevat laat de film zien hoe Batman geworden is tot wat hij is. Inclusief reis naar Aziatisch land en bijbehorende training in een ninja sekte. Op een gegeven moment gaat hij terug naar Gotham waar hij de macht in het bedrijf van zijn vader weer terug wil krijgen en de stad wil zuiveren van de criminelen.

Eind oordeel:

Moeilijk, heel moeilijk. Het is zeker een goede film. Maar wat ik miste was de sfeer. Tim Burtonâ??s versie ziet er niet zo mooi uit, maar ademde sfeer met bakken uit. Juist door alles zo realistisch te maken miste ik een beetje de Batman sfeer. Maar anders hoeft niet slecht te zijn. Ik geef 4 van de 5 sterren.

  1. 1

    Argh, sterren! Ik geloof dat we hadden afgesproken dat niet te doen! :-)

    Maar goed. klopt dit trouwens?
    “Batman Returns is geregisseerd door Cristhoper Nolan”. Ik weet dat het een beetje warrig wordt, al die films, maar moet dat niet “begins” zijn ipv “returns”? Geeft niet hoor, iedereen maakt wel eens een foutje ;-)