Mooi spul voor weinig geld?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Wij Nederlanders willen het hele jaar door aardbeien, en dus levert Lidl aardbeien. Ik denk er het mijne van, maar veel mensen vinden er niks mis mee. En ach, kijk die lekkere zomerkoninkjes er toch eens smakelijk bij liggen. Glanzend rood en zo te zien ook van binnen volrijp. Nou, dan is 75 cent voor een half pond natuurlijk een koopje.

Toch maar even naar les één in de beoordeling van reclame-uitingen. Die luidt: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het ook meestal te mooi om waar te zijn. Dat geldt ook hier. De aardbeien die bij Lidl in de winkel liggen, zijn Spaanse van het ras Candonga. De aardbeien die hier op de foto staan, zijn Nederlandse van het ras Elsanta. Die tweede liggen, in tegenstelling tot de eerste, volrijp in de winkel en smaken dus naar aardbei in plaats van er alleen maar zo uit te zien.

Lidl bedient zich van dezelfde trucs als malafide huwelijksbureaus: foto’s plaatsen van topmodellen maar lelijke eendjes in de aanbieding hebben. Een gewaarschuwd eetlezer telt voor twee!

Reacties (4)

#1 Inkwith Barubador

Even twee vraagjes:

Ten eerste, hoe weet je dat het hier om deze soorten gaat?
Ten tweede, wat is er mis met de kwaliteit van die Spaanse aardbeien en waar baseer je dat op?

  • Volgende discussie
#1.1 mb - Reactie op #1

kom op, iedereen die wel eens per ongeluk de spaanse of italiaanse aardbeien heeft gekocht weet dat ze qua textuur meer weg hebben van radijs en qua smaak meer van komkommer.

#2 Höllander

Heus?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Max

If you pay peanuts you get monkeys. Dat is ook zo met voedingsmiddelen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie