Moddermeter stand week 17


Aangezien we tot nu toe elke gebeurtenis één keer hebben meegeteld zat er niets anders op dat met de Zembla uitzending, waar een aparte post aan besteed werd, ook te doen. Dus ondanks de buzz is de score slechts -3, het gemiddelde van de gegeven kwalificaties tussen de -10 en de +10. Dat staat misschien wat in contrast met de -8 van Joop.nl, het resultaat van slechts één comment, maar mocht u vinden dat die methode veranderen moet, met tweederde van de stemmen passen we deze grondwet aan. (Met plussen en minnen zou Zembla op -89 komen). Vooralsnog telt het gemiddelde, dus bent u het met iemands oordeel oneens, beoordeel het zelf nogmaals, dan verandert het gemiddelde mee.


Verder. Meldingen langer dan een week na de gebeurtenis zijn niet meegenomen, anders kunnen we blijven vissen naar oude koeien. Bovendien is modder datgene waar politici mee besmeurt worden. Als Halsema opportunistisch gevonden wordt omdat ze over Zembla twittert, dan heeft iedereen alle vrijheid dat hier te melden, maar wordt het niet meegeteld.

Naast de Zembla kwalificaties zijn de volgende comments verwerkt: #25,26,29 van de vorige post, #1,5,9,14,16,19,29,32,47,48 van de afgelopen keer.

De verzamelbak hieronder is weer van u.

Reacties (19)

#1 ReinoutS

GL krijgt dus -2 vanwege die twee reaguursels van BP, waarbij in de ene alleen iets negatiefs gezegd wordt over Femke Halsema en in de andere de voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen wordt opgevoerd die al jaren geen vertegenwoordigende functie voor GL meer bekleedt. Begrijp ik dat goed?

 • Volgende discussie
#2 Jeroen Mirck

Inderdaad, als mensen maar lukraak minnetjes (oplopend tot -10) mogen geven, dan winnen de trollen. Trollen, zoals Seven, hoeven zich ook niet aan de waarheid te houden. Joop.nl citeert een authentieke brief van De Roon, maar dat mag blijkbaar niet, want dat is demonisering. Ja, zo lust ik er nog wel een paar.

Het blijft opvallend hoezeer PVV-aanhangers alle affaires rond hun partij blijven bagetelliseren. Mensen als Seven lijken op de minister van communicatie in Irak, die maar blijft roepen dat er niks aan de hand is terwijl de Amerikaanse tanks al door Bagdad rijden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 seven

@2
Ik heb het nooit over demonisering, maar je hebt vast een bron? PVV aanhanger omdat ik een onjuistheid opmerk?? Elke criticus wordt in een hokje gepropt? Verder Joop schrijft wat en citeert niet, maar dikt verhaal van Antifa/kafka nog verder aan.

Van der Linden distantieert zich juist uitdrukkelijk van extremisten.
“wij kennen die Lodewijks helemaal niet. Hij heeft niets met ons van doen. Hij heeft mij ook benaderd maar ik heb hem gezegd dat wij niets met hem te maken willen hebben”.

Echter Joop.nl schrijft:
“De jonge De Roon klimt op tot bestuurslid, maar moet zijn lidmaatschap van de Nationale Veiligheids Brigade echter opzeggen als zijn vader ontdekt dat het gaat om een club van gefrustreerde oud-NSB’ers. NVB-voorzitter Piet van der Linden verklaarde daarover in 1973: “De vader werd hierdoor zo van weerzin vervuld dat hij zijn zoon direct verbood nog verder met ons in zee te gaan.” http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/pvv_er_de_roon_was_actief_binnen_extreem_rechts/
Werkelijke volledige citaat , de Tijd 1973;
“Het derde bestuurslid, de 19-jarige student R. de Roon heeft inmiddels al weer op gezag van zijn ouders moeten bedanken. De familie kreeg direct al een zekere Lodewijks aan de deur die volgens de heer Van der Linden lid is van een club van gefrustreerde oud-n.s.b.-ers. “De vader werd hierdoor zo van weerzin vervuld dat hij zijn zoon direkt verbood nog verder met ons in zee te gaan. Erg jammer want wij kennen die Lodewijks helemaal niet. Hij heeft niets met ons van doen. Hij heeft mij ook benaderd maar ik heb hem gezegd dat wij niets met hem te maken willen hebben”.

Joop schrijft meermalen NSB terwijl het NVB is, een buurtwacht.. zie https://sargasso.nl/archief/2010/04/19/pvv-er-raymond-de-roon-zat-bij-extreem-rechtse-knokploeg/#comment-424282

Ergo, Antifa Kafka en daarna nog verder aangedikt door joop.nl hadden onlangs nog een onjuist verhaaltje over de Roon en de Nationale Veiligheids Brigade. Een paar citaten verkeerd uitleggen en dingen weglaten je boodschap is 180 graden omgekeerd. Bron is; De Tijd 8 november 1973: interview met Van der Linden, wat blijkt? Van der Linden distantieert zich juist uitdrukkelijk van extremisten. Dit deel weglaten voor effect?
” “wij kennen die Lodewijks helemaal niet. Hij heeft niets met ons van doen. Hij heeft mij ook benaderd maar ik heb hem gezegd dat wij niets met hem te maken willen hebben”
ps comment (zoals in eerdere Sargassodraad) bij Joop om de discrepantie tussen citaten aan te geven kwam er bij Joop niet door..
Nu de vraag waarom Antifa / AFA ( Antifascistische Actie ) deze twee oude berichten express zo uit z’n verband rukt en erop los hoaxed.(en die Joop.nl verder aandikt) ;

“Terwijl het (actiegerichte) moslimextremisme afneemt in Nederland, en het rechts-extremisme klein blijft en niet groeit, neemt het gevaar van het links-extremisme juist toe, maakte de Nederlandse veiligheidsdienst, de AIVD, gisteren bekend. Het gevaar zou vooral komen van de Antifascistische Actie (AFA).(…..) De groeiende aanhang heeft de AFA te danken aan een relatief nieuwe organisatiemethode. Is er een protest of actie, dan worden lokale groepen ‘opgeruid’, ” http://therealshowstopper.wordpress.com/2010/04/21/wat-u-niet-leest-op-joop-nl-1/
Ik zou me als salon-blog / joop.nl / d66 lid niet hiervoor laten gebruiken..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 seven

ps zie eerdere discussie mn. @25, 27, 30, 52, 54) https://sargasso.nl/archief/2010/04/19/pvv-er-raymond-de-roon-zat-bij-extreem-rechtse-knokploeg/#comment-424579
[email protected] Jeroen Mirck Voorstel voor gemiddelden deed ik… ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 seven

@Jeroen Mirck Maar je hebt je wellicht nooit afgevraagd waarom geen enkele krant of omroep die canard heeft overgenomen..(Niemand hapte, behalve joop )
In tegenstelling tot eerdere verhalen over foto’s van wat later bleek schooltoneelvoorstellingen met waterpistooltjes wel opgepikt werden. Ook al een joop canard. waanlink https://sargasso.nl/archief/2010/04/16/pvv-kandidaat-nr-17-gaat-met-vuurwapen-in-de-klas-op-de-foto/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 de Redactie

Als redactie huldigen we het principe dat elke comment in de moddermeter meegenomen wordt, maar de -8 voor dit artikel staat niet in verhouding tot de rest van de metingen. Bovendien is er maar één reactie op gekomen, terwijl de Zembla uitzending vorige week veel meer verontwaardiging opriep en ‘slechts’ een -3 kreeg. Daarom houden we de comment aan, maar vierendelen we de beoordeling tot een -2.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 kilgoretrout

@Irm: deze snap ik niet

Ik gaf bij hetzelfde stuk alleen -4 voor de SP omdat die alleen maar op Groenlinks zaten af te geven terwijl Groenlinks, naar mijn mening, puur haar eigen plannen verdedigd.
Ik kan begrijpen dat je Groenlinks ook modder toedicht, maar die +4 voor de SP snap ik echt niet

(om het evenwicht te herstellen wil ik Groenlinks bij deze dus +4 geven voor dit artikel)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Kilgoretrout

Balkenende op het journaal als reactie op het feit dat PvdA zo laag bij hem uitkomt op de stemwijzer:

“Wij vinden het in een moeilijke tijd belangrijk om de overheidsfinancien en de economie op orde te krijgen. Daarin verschillen we van mening”.

Erg subjectief en tendentieus, en dat terwijl je weet dat dit de hele avond op het journaal geciteerd kan/zal worden.
-3 wat mij betreft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 AvdS

Verdonk diende onder een minister-president die geschiedenis en Nederlands recht studeerde. Met zijn gebrek aan economische achtergrond heeft ze nooit een probleem gehad, maar over de huidige PvdA leider denkt ze blijkbaar anders:

“Hoe denkt Job Cohen eigenlijk over griekenland crisis. O nee die zit nog op cursus boekhouden. ;-)” (eh, ha ha)

In het licht van de onthulling van de nummer 2 op haar lijst dat haar club zo arm is als een kerkrat – een onthulling die ze politiek snel probeerde te neutraliseren – zijn dat iets te mooie woorden die haar eigen kredietwaardigheid niet ten goede komen… (-1)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 AvdS

@kilgoretrout: je begrijpt Irm denk ik wel als je even op haar site kijkt…

Roept gelijk de vraag op wat we doen met het langs partijpolitieke lijnen andere partijen beschuldigen van moddergooien. Laten we het deze keer met een -1 afdoen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Irm

@10 (en 13) Trouw heeft GL en de SP gevraagd in debat te gaan over hun standpunt studiefinanciering. Als dan GL mag beginnen en dus de SP als eerste mag reageren dan kun je makkelijk zeggen dat GL alleen standpunten uiteen zet en de SP ze vervolgens gaat afkraken, maar dat is nou eenmaal een debat.

Ik vond het dus nogal flauw dat je daar minpunten voor geeft en die wilde ik compenseren.

En ja, ik vind dat de SP haar standpunt goed verdedigd en daarbij niet nalaat om ook de goede kanten van het GL-plan toe te geven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Kilgoretrout

@Irm, het ging mij niet zozeer om Trouw, meer op het feit dat Jasper van Dijk het nodig vond zijn laatste stuk met zo’n negatieve titel te copypasten naar de Joop.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Ellen

@Irm & Kilgo,

De SP bestaat niet eens voor Sargosso…. tenminste niet bij de Moddermeter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Ronald

Geen idee hoe deze moddermeter werkt. Kan ook geen uitleg vinden.

Maar hier (op minuut 2) stelt een Rotterdamse PvdA-bobo dat bijna niemand met GroenLinks samen wil werken. Ter info, PvdA en GroenLinks zaten de afgelopen vier jaar samen in het college van R’dam – een leuke trap na, dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Kilgoretrout

VVD -4:
http://www.dagelijksestandaard.nl/2010/05/10/mark-rutte-pvda-verkiezingsprogram-langste-zelfmoordbrief-uit-de-geschiedenis/

PVV -8 (link lijkt me overbodig)

…geen -10 wegens een stuitend gebrek aan originaliteit…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 ReinoutS

VVD -1:
http://twitter.com/LowiekedeVos/status/13688164123 (geretweet door Petra Borst, kandidaat-kamerlid VVD)

 • Vorige discussie