Mispoes voor Miss Tibet

Miss TibetDit is Miss Tibet, oftewel Miss Tibet-China zoals de chinese overheid het graag zou zien. Ze heeft onlangs besloten niet mee te doen aan de Miss Tourism 2005 verkiezingen in Maleisië nadat China de organisatoren onder druk had gezet. Deze avond is de eindverkiezing, maar Miss Tibet zal niet winnen want zij bekijkt de show op de TV in haar ballingsoord Londen. Soms lijken de onbenulligste wedstrijden, denk aan het Eurovisie Songfestival, het heftigst gepolitiseerd te zijn…?

Bron: Ugly scenes as Beijing moves against Tibetan Beauty Queen who wouldn’t bow down to to China (angrychineseblogger.blog-city.com).
Foto’s: Miss Tourism Pageant 2005 Preview (Maleisisch weblogger en amateurfotograaf Kennysia.com)
De diepte in: From the Roof of the World (misstibet.com)

 1. 3

  We zijn toch geen Tibetanen aan het verheerlijken?

  Mensen die denken dat dolfijnen lieve, sociale dieren zijn, hebben ook vaak de neiging de Tibetanen als goddelijk volkje te zien. Ook de Amerikaanse Indianen zouden in ‘harmonie’ met de natuur leven. Bullcrap!

  Ik geef de Chinezen groot gelijk, Tibetanen waren een heftig onderontwikkeld volkje; zonder China waren ze allang failliet geweest of, in het gunstigste geval, dikbuikige christenen met afstandsbedieningen als handen.

 2. 5

  Wel, Carlos, ik denk dat Madame TibetBeauty een heel stuk minder sympathiek staat tegenover de ‘gele machine’ ;-)

  Aan de andere kant, los van de ongetwijfeld horribele horror die China Tibet aandoet -moet nu echt àlles daar als een kaakslag voor het ocharme boeddisme beschouwd worden? Misschien was er wel een mooier volgzaam meiske voor Moa’s opvolgers van gemiddeld zeventig.

  enfin, mag ik even een offtopic welgemeende GODVERDOEMME YELLEN OMTRENT DE FOTO VAN DIE ‘Iran executeert twee homoseksuele jongens’ IN DE WaODDag??? Hoe verdomde hypocriet van die sexueel opgefokte gefrustreerde klootzakken -en dan ook nog es als beul een hoofddoek op te zetten.
  Als ik de tijd had: deze prent mag best es gemixt worden met het Abu-Breib-icoon…

 3. 6

  Bovendien buitten de Tibetaanse monniken de arme Tibetaanse boeren genadeloos uit. Mao hoera! Mao hoera! Mao hoera! Leve de boeren revolutie.

  Overigens ook aardig: Brad Pitt in zijn geniaal geacteerde meesterwerk: Seven Years in Tibet, waarin Brad Pitt (met vlekkeloos Duits accent) de Tibetanen nog probeert te redden.

 4. 11

  Ik moet zeggen dat de Chinese regering wel oog voor detail heeft: Zonder hun actie had ik (nog) nooit gehoord van miss tourisme verkiezingen laat staan de aan/afwezigheid van een Tibetaanse miss terplekke. Op deze manier maakt de chinese regering eigenlijk reclame voor de Tibetaanse zaak. Je zou bijna denken dat ze van Tibet af willen!