Microsoft: Verdeel en Heers

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat er overeenkomsten zijn bereikt met Novell en CCIA om een einde te maken aan de jarenlang slepende rechtszaken. Novell ontvangt $536 miljoen van Microsoft, die daarmee de anti-monopolie klachten in de doofpot ziet verdwijnen. Zowel Novell en CCIA gingen ermee akkoord om de anti-monopolie aanklachten tegen Microsoft door de Europese Unie niet verder te ondersteunen. Ja, leer Microsoft hoe je de markten beheersen moet. Het zal nu een sterke ruggegraat vereisen van de EU om Microsoft op de knieen te krijgen. Gokje: Microsoft bereikt een vroegtijdige overeenkomst met de EU om de klacht af te kopen. Verdeel en heers, oud nieuws voor nieuwe technologie.

Reuters – Microsoft Ends Decade of U.S. Antitrust Litigation

Reacties (6)

#1 Jan des Bouvrie

Dat is nou de vrije markt economie. En als het je niet zint: dan begin je toch lekker zelf een IT bedrijf?

  • Volgende discussie
#2 Onno

Business is war.

Mijn gok: het hele anti MS proces sleept zich nog jaren voort, alvorens er wordt geschikt, en in de tussentijd opent MS de aanval op een aantal nieuwe terreinen zoals zoekdiensten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jan des Bouvrie

Microsoft is gewoon een slimme speler binnen de vrije markt economie. Andere spelers moeten eens ophouden met janken en gewoon met iets goeds komen. Dat kan best: kijk naar Linux bijvoorbeeld. Of Apple met de ipod en itunes.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Onno

Hmz, niet helemaal waar. Er zijn op de vrije markt beslist grenzen, en microsoft zoekt die op.

Maar de combinatieverkoop van diverse produkten is natuurlijk fnuikend voor de concurrentie.
Het is dat MS geen behoorlijke media speler kan maken, anders was real ook allang out of business geweest.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Jan des Bouvrie

@Onno: grenzen opzoeken is niet erg, grenzen overschrijden wel. Maar daar hebben we de rechterlijke macht voor. En als concurrenten ervoor kiezen aanklachten te laten afkopen dan is dat prima. Waarom moet Microsoft zonodig door de EU op de knieen gedwongen worden? Omdat het een sterk Amerikaans bedrijf is? Flikker toch op zeg!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie