Meer dan 20 Nederlandse CEO’s ondertekenen oproep tot krachtig klimaatakkoord

change klokjeMeer dan twintig Nederlandse CEO’s ondertekenen het Copenhagen Communiqué on Climate Change van Prins Charles en de Cambridge University en roepen hiermee op tot een krachtig klimaatakkoord in Kopenhagen. Dit zal vanavond bekend gemaakt worden maar u op Sargasso leest het het eerst…
Hiermee voegen zij zich bij een lijst van meer dan zeshonderd CEO’s wereldwijd die stellen dat CO2 reductiedoelstellingen, energie efficiëntie, terugdringen van ontbossing en overschakelen naar een koolstof-arme economie een hoge prioriteit heeft die tot uitdrukking moet komen in internationaal beleid. De lijst groeit nog met de dag, voorlopige score in Nederland is:

Dr. Hans Wijers CEO, AkzoNobel NV
Ben Verwaayen CEO, Alcatel – Lucent
Frank Oostdam Director, ANVR Travel
Michiel Jaski Member, Executive Board, Arcadis
Edo van Assem CEO, Cofely
Bruno Bruins CEO, Connexxion
Bertrand van Ee CEO, DHV Group
Feike Sybesma CEO, DSM
Eric Bouwmeester Interim Corporate Leader, Fortis Bank Nederland
Peter Hartman CEO, KLM
Jan Hommen CEO, ING
Jan Michiel Hessels Chairman of the Board, New York Stock
Exchange-Euronext.inc
Jan Willem Baud Managing Director, NPM Capital
Wout Dekker CEO, Nutreco
Rudy Provoost CEO, Member, Board of Management, Philips Lighting
Hans Smits CEO, Port of Rotterdam
Peter Voser CEO, Royal Dutch Shell plc
Jos Nijhuis CEO, Schiphol Group
Alexander Rinnooy Kan Chair, Social and Economic Council
Paul Polman CEO, Unilever
Piet Moerland CEO, Rabobank
Steven van de Heijden, CEO TUI
Peter Blom, CEO Triodos
Herman Dijkhuizen, Chairman of the Board, PKMG

 1. 1

  Allemaal namen die uit zichzelf actie kunnen ondernemen. Waarom hebben ze de politici nog nodig om hun eigen ondernemingen te hervormen?

 2. 2

  Allemaal eigenbelang van deze heren waaronder geen enkele vrouw. Voor grote multinationals is het een nieuwe markt aanboren/uitbreiden/exploiteren, kleinere concurrenten uit de markt prijzen, en de milieuregels manipuleren. Of de multinationals echt een bijdrage leveren aan een beter milieu is nog maar de vraag…

 3. 4

  Bovenstaande ondernemingen zijn halve of hele overheidsinstanties. Ik vraag me zelfs af wat er zou gebeuren als ze weigeren te tekenen. Maar OK, die mannen kennen het klappen van de zweep, en in dit geval klapt die niet zo hard.

 4. 5

  mijn directeur heeft verklaard dat we ook groener worden, zowel voor de toekomst van de wereld, maar ook omdat het errug interessant is voor het image…deprimerend, ik had bijna opgestaan en weggelopen als dit de eerste keer was dat hij zo’n eikel was…
  Overigens had ik als eenmanszaak in vrije tijd ook wel bij die lijst willen staan, goeie PR :-P

 5. 7

  Doel? Wij (de burgers) moeten straks helemaal krom liggen om die hoax te financieren. Er zal wel heel veel geld mee te verdienen zijn. Lekker subsidies op gaan strijken en de belasting verhogen of een nieuwe in het leven gaan roepen. Al met al, de burger zal moeten betalen, of je er als burger mee eens bent of niet.

 6. 8

  @marejane: dan ga je toch eens een keer niet op vakantie naar thailand. Of je koopt eens niet om de drie jaar een nieuwe auto. Of je zet jezelf niet klem in de ratrace voor steeds duurder wordende huizen.

 7. 9

  @8 Gronk
  Ik begrijp je niet of je reactie is onder de maat. Bestaat de mensheid dan louter uit personen die naar Thailand of iets dergelijks op vakantie gaan? Iedere 3 jaar een nieuwe auto kopen? (dan zouden er per jaar ca. 2.500.000 auto’s in Nederland verkocht worden, uitgaande van het aaantal inwoners dat een inkomen uit dienstverband heeft, en ja je moet toch ergens wonen?

 8. 10

  #4
  Zo zo, allemaal (semi)overheid. Lol. Ja ja…nog ff en tis weer een slinksch complot.

  #7 Hoax?

  Lol ja, die hadden we natuurlijk ook nog.