Massa-aanrandingen in Caïro

Egypte is flink opgeschud door het nieuws dat tijdens de Eid (Suikerfeest) massa-aanrandingen plaatsvonden in het centrum van Caïro.

Aanvankelijk werden de gebeurtenissen doodgezwegen door de plaatselijke media. De Egyptische overheid dreigde de pan-arabische media-outlets met sancties in de hoop dat zij er niet over zouden berichten.

Maar de Egyptische blogosphere pikte het verhaal op (sommige bloggers zagen alles “live” gebeuren) en een moedige tv-presentatrice verbrak de stilte en besprak het tijdens een live-uitzending. (helaas in het Arabisch)

En wat er precies gebeurd is?
Hordes Egyptische “jongemannen” werden woedend nadat ze te horen hadden gekregen dat de kaartjes voor een filmpremiere uitverkocht waren.
De teleurstelling in combinatie met de sexuele frustraties van de gemiddelde Egyptische jongeman resulteerde in een 5 uur lange aanranding-festijn.
Iedere vrouw die in de buurt was werd aangevallen.
Het maakte niet uit of je Egyptisch of buitenlands was, moslim of niet moslim, gesluierd of niet gesluierd. Als je maar vrouw was.
Er zijn zelfs berichten dat het niet alleen bij aanrandingen bleef maar dat er ook vrouwen verkracht zijn. Midden op straat.

Gelukkig waren er taxi-chauffeurs, voorbijgangers en winkeleigenaars die het lef hadden om de vrouwen en meisjes te redden.
De Egyptische orde-troepen, die in de buurt waren, hadden er kennelijk geen zin in.
Het Ministerie van Binnenlandse zaken ontkent dat er ook maar 1 vrouw is aangerand. Er zijn immers geen politieverslagen erover en het was die dag gewoon druk. Niks bijzonders dus.

Een fotoverslag.
(even scrollen)

  1. 8

    @ ReinoutS: dat fotoverslag is inderdaad niet echt keihard overtuigend. Maar na alle verslagen over de behandeling van de homosensuelen in Egypte is dit niet echt een verrassing.

    Ik zeg: Jan Pronk naar Egypte en dan webloggen tot ie paarse vingers heeft.

  2. 10

    Zeg ho eens even. Als de Oude Media een platgeneukte hoer is, vormt Sargasso zo’n beetje de aambeien. Dan moet je dus geen niet-blanken gaan stigmatiseren he? Schoenmakert, blijf bij je leest heet dat!