1. 5

  Ja, de schokkende voetnoten van de geschiedenis.
  Niet eenmalig en niet uniek.

  Gewoon die 17 Marokkanen herdenken denk ik. Voorbeelden als deze zijn er velen. Niet om ze te vergeten, maar zeker ook niet om dan maar al het andere te vergeten of te negeren.

  Staat me iets van bij van b.v. Mi Lai. Amerikanen zijn ook geen lieverdjes. Worden ook nog steeds herdacht.

  Gevallenen worden herdacht.
  Oorlogsmisdaden worden meestal vergeten.
  Het is niet anders.

 2. 6

  Valt me mee Carlos, dat je mijn linkk geplaatst hebt. Thanks!

  Het geeft aan hoe diep de PvdA is gezonken. Geen 1 Marokkaan heeft in NL gevochten, er zijn een twintigtal lijken aangespoeld. Daartegenover staat dat de Marokkanen en Algerijnen hele dorpen in Frankrijk hebben verkracht…En dat moeten wij van de PvdA herdenken…

 3. 7

  @Hans

  wat bazel je nou over Mi Lai? Het gaat er nu om of we in NL Marokkanen gaan herdenken. Er heeft er geen 1 op Nederlands grondgebied gevochten…

 4. 11

  @Martijn

  Het geeft wel aan hoe Marokkanen hebben gehandeld. In Italië hebben ze ook en masse verkracht, net als in Spanje waar ze vochten vóór Franco…

  Het gaat erom waarom de PvdA nu ineens dit op de agenda zet…Pure domheid.

 5. 12

  @Peter
  Ik bazel omdat ik bazel omdat ik bazel omdat ik bazel omdat ik bazel omdat ik bazel omdat ik bazel ….

  Je begrijpt de continuïteit van dit soort zaken niet. Je focus op de Marokkanen laat je denken dat zij de kern van het kwaad zijn. Het heeft niets met de PvdA te maken noch met Marokkanen.

  De PvdA had het van mij ook niet op de agenda hoeven plaatsen. Maar om een andere reden.

 6. 14

  Het is gewoon een feit dat de Marokkaanse troepen duizenden Franse, Spaanse en Italiaanse vrouwen hebben verkracht. Er is zelfs een film gemaakt over deze zaken, met Sophia Loren. De Duitsers waren de bad guys in WOII maar om nu de Marokkanen een heldenrol toe te dichten, uit pure verkiezingsretoriek door de PvdA is natuurlijk een gotspe…

 7. 16

  Gisteravond om 8 uur, liepen in mijn multiculturele straat de Marokkanen gewoon te schreeuwen, jong en oud. Ik laat me geen herdenking door de neus splitsen door de PvdA. Laten we die verkrachte en vermoorde Franse, Spaanse en Italiaanse vrouwen herdenken.

 8. 17

  De PvdA is gewoon totaal het spoor bijster. Het rommelt er intern op alle vlakken. Ze zijn de hele dag bezig met het onder het tapijt vegen van corruptie in eigen gelederen of het goedpraten van uitspraken gedaan dooe Marokkaanse PvdA bestuurders, uitspraken die hemeltergend zijn…

 9. 20

  Ja ik heb een grote neus…
  Sorry voor taalfouten maar ik heb ook gewoon een baan en doe dit tussendoor. Dit land kan zoveel beter (quote Wouter Bos)

 10. 21

  Tuurlijk Hans, trek het maar in het ridicule. Ga jij gewoon lekker die verkrachters herdenken, tussen de Marokkanen in Amsterdam. Wist je dat diezelfde Marokkanen er in Adam voor zorgen dat er nauwelijks nog over de Holocaust wordt onderwezen? De profeet Mohammed noemde joden immers varkens…

 11. 23

  @ peter (21):

  Heb je tussen je frustraties ook nog even naar de Dam herdenking gekeken?

  63 schoolkinderen uit slotervaart die voor dit monument kozen (kies een monument) en hun respect toonden (voor zover kinderen daartoe in staat zijn natuurlijk).

  Volgens mij is je laatste reply 4 jaar oud; na het voetballen met kransen is er op meerdere manieren actie ondernomen. 1 van de gevolgen is dat er ook gekeken wordt naar de rol van het land van herkomst in WO II.

  @ PETER 16:

  Gelukkig heb je deze kans gegrepen om de jeugd het een en ander uit te leggen over deze dag, terwijl je terloops de kinderen uit de buurt wat beter hebt leren kennen.
  Of zat je achter je geraniums lekker te schelden op deze achterlijke bevolkingsgroepen, die eigenlijk niet passen in onze samenleving…geheel in de sfeer van 4 mei..

 12. 24

  @11: Net alsof de andere geallieerden 100% lieverdjes waren. Waar oorlog gevoerd wordt, krijgen misdadigers nu eenmaal meer kansen (ook omdat misdadigers vaak goede soldaten blijken). De misdaden van de verliezers van de oorog worden vervolgens oorlogsmisdaden genoemd, die van de winnaars worden zo veel mogelijk vergeten.

 13. 25

  Dat die Marokkaanse etters, jong en oud, op straat lopen te krijsen tijdens Dodenherdenking, verbaast me niets. De Marokkaanse soldaten die in 1945 op Nederlands grondgebied gestorven zijn in de strijd tegen de Nazi’s, kan hen namelijk óók al geen reet schelen.

  En die klootzakjes op straat weten zeer waarschijnlijk niet eens dat landgenoten hier gevochten hebben.

  De herdenking gaat om de mensen die tóen gestorven zijn, voor de bevrijding van Nederland.

  Mocht het zo blijken te zijn dat die Marokkaanse soldaten zich ook in Nederland bezondigd hebben aan verkrachting, dan gaat die herdenking wat mij betreft niet door.

  En we herdenken toch ook de Russen, die in 1945 de grootste en langstdurende massaverkrachting ooit veroorzaakten in het oosten van Duitsland (met als centraal punt Berlijn)?

  Ik weet wel – het is een ander onderwerp, ik weet het – dat er harde kernen van Marokkaanse jongeren bestaan die echt, absoluut niet meer te helpen zijn. Waarvan zelfs jongerenwerkers met 15 jaar ervaring ook niet meer weten wat ze met hen aan moeten.

  Zij noemen zich geen Nederlander en alleen nog in naam Marokkaan (hoewel de meesten van hen trouwens Berber zijn). En dus proberen ze nu een eigen identiteit te vestigen.

  Het is die van de Verschoppeling, van de sterke vechters die door iedereen – ook hun eigen families – verstoten zijn. Ze dragen die identiteit met trots en leden uit hun kleine statistische hoekje die zich proberen te onttrekken aan die statistieken, worden keihard omlaag gehaald.

  Ik ken het verhaal van een jongen die erg goed kan tekenen. Hij wil zijn talent toepassen in een HBO-studie. Daarvan kregen zijn ‘vrienden’ lucht. Zij lopen allemaal werkloos rond, ‘hustlen’ wat hier en daar, inbraakje zus-en-zo, handtasje hupsekee, en gaan voor de vorm naar hun VMBO-opleiding. Buiten rondhangen is koud in de winter….

  En die vrienden dreven die jongen in een hoek, waarschuwden hem dat hij geen hogere opleiding moest gaan doen, en om hun punt kracht bij te zetten, staken ze hem neer.

  Een jongerenwerker snelde met hem naar het ziekenhuis, waar hij geholpen werd. Maar diezelfde avond zat hij gewoon aan de dis bij zijn ouders. Ze weten het nog steeds niet, en hij zal het hen ook nooit vertellen.

  Want zijn vader gaat iedere vrijdag naar de moskee, met de vader van de jongen die hem neerstak.

 14. 27

  Die gasten uit dat bericht zijn gewoon knettergek.

  Net als die idioten, dus, die ik in mijn reactie beschreef. Plaatsen zichzelf echt volledig buiten de maatschappij, lossen alles met geweld op, want geweld is de enige vorm van communicatie die zij nog begrijpen.

  Papa had immers ook alleen maar die vorm van communicatie tot zijn beschikking.

  Probleem c.q. vraag: uitzetten, waarheen? Waar naartoe? Marokko, neem ik aan?

 15. 28

  @26: “Het gaat erom dat helemaal niet vaststaat dat ook maar 1 Marokkaan heeft gevochten op NL-bodem”

  Dat lijkt me een erg moeilijk te houden stelling.

 16. 32

  @31: Zelfs in die post wordt toegegeven dat er met zekerheid een marrokkaan gesneuveld is in Nederland tijdens WO2 (en de mogelijkheid van Marrokkanen die Zeeland verdedigden wordt ook opengelaten). Ik beschouw je link dus maar als een verontschuldiging voor je leugen uit #26?

 17. 33

  Kan deze feministisch/antifascistisch/communistisch incorrecte mop eigenlijk? Als dat zo is lijkt ie hier op zijn plaats.
  Bij het veroveren van Berlijn deden de Russen al verkrachtend alle wijken aan. In een kelder onder een bakkerij trof een sterke, mooie jonge kozak een dochter van 18, een moeder van 42 en een grootmoeder van 65. De veroveraar verkrachtte eerst de dochter en vervolgens de moeder maar als hij aan de grootmoeder wil beginnen roepen moeder en dochter in koor: “Nein, nein, nicht die Omi, bitte.”
  Maar grootmoeder heeft andere prioriteiten: “Für’s Vaterland.”

 18. 34

  Deze discussie toont precies aan wat er momenteel mis is met het integratiedebat.

  De ene kant wil iets te graag dat de Marokkanen bij de bevrijding betrokken waren. De andere kant verwerpt gelijk elke suggestie dat er ooit ook maar een Marokkaan geweest kan zijn die iets goeds gedaan heeft. Elke vorm van nuance of redelijkheid is weg.

  En als je toegeeft dat marokkanen hebben gevochten in WO2 netekend dat echt niet dat je gelijk het gedrag goedpraat van Marokkaanse relschoppers.

 19. 35

  Is er dan helemaal niemand die even kritisch naar dat Wikipedia-artikel kijkt? Is er niemand die even nadenkt over Wikipedia? Is er dan helemaal geen een die de actuele discussie over web 2.0 heeft gevolgd en de conclusies daaruit kan toepassen? Kortom: kijk even in de discussie bij dit artikel.

 20. 37

  Er zal ook wel een Ijslander of Mauretaniër gestorven zijn op NL-grondgebied. Herdenken we ook niet speciaal.
  En de Russische verkrachters in Duitsland kan men niet gelijk stellen aan de Marokkaanse verkrachters in Frankrijk. De Fransen waren bezet door de Duitsers en meenden te worden bevrijd, maar hele dorpen werden verkracht door dat Marokkaanse bataljon. Dat valt in ieder geschiedenisboek terug te lezen.
  Mijn punt is dat de PvdA uit misplaatste correctheid 1 of 2 Marokkanen een heldenrol wil toedichten. Laat de PvdA zich druk maken over het feit dat er in de Randstad bijna geen onderwijs over de Holocaust meer kan worden gegeven. Of dat een PvdA-wethouder in Amsterdam zegt dat er geen gematigde islam bestaat en dat de PvdA de koran als leidraad zou moeten nemen…
  Word toch eens wakker jullie linksmensen.

 21. 40

  @Sikbock

  Of ze vallen onder het kromzwaard, over een jaar of 15, als de islam de macht heeft. Het schijnt namelijk dat de islam de doodstraf voorschrijft voor ongelovigen…

 22. 41

  @ #37 Peter:

  Een Ijslander valt te betwijfelen. Ze waren immers niet in oorlog met noch de Axis noch de Geallieërden. Wel is Ijsland aan het begin van de oorlog bezet door de VK en later door de VS.

 23. 42

  Maar kunnen jullie linksmensen en ik als Wilders-stemmer het er overeens zijn dat het doodeng is dat er in de Randstad al nauwelijks meer over de Holocaust kan worden onderwezen? En ik weet zeker dat dit een directe gevolgtrekking is uit de Koran…

 24. 43

  @37: “En de Russische verkrachters in Duitsland kan men niet gelijk stellen aan de Marokkaanse verkrachters in Frankrijk. De Fransen waren bezet door de Duitsers en meenden te worden bevrijd, maar hele dorpen werden verkracht door dat Marokkaanse bataljon. Dat valt in ieder geschiedenisboek terug te lezen.”

  Als het in elk geschiedenisboek terug te lezen valt, dan had je toch wel minstens een paar referenties kunnen geven?

  @40: Op het risico af dat we ver offtopic raken: Hoe zie jij “de islam” de macht in Nederland hebben over 15 jaar?

 25. 44

  Toch zijn die Marokanen er dan op vooruit gegaan in de afgelopen jaren. Of heb ik wat gemist en trekken er nog steeds bataljons duizenden vrouwen verkrachtend door Nederland?

  @42
  Ik zind het doodeng dat je nauwelijks meer genuanceerd mag reageren zonder voor naieve, politiek correcte, sukkel uitgemaakt te worden.

 26. 47

  ach gossie Sigi…
  Wij zijn 30 jaar uitgemaakt foor fascisten als we ook maar iets zeiden over de onbeperkte instroom in Nederland en de islam. Nu zijn jullie aan de beurt…lol

 27. 48

  ach gossie Sigi…
  Wij zijn 30 jaar uitgemaakt voor fascisten als we ook maar iets zeiden over de onbeperkte instroom in Nederland en de islam. Nu zijn jullie aan de beurt…lol

 28. 50

  Sigi zegt:

  Toch zijn die Marokanen er dan op vooruit gegaan in de afgelopen jaren. Of heb ik wat gemist en trekken er nog steeds bataljons duizenden vrouwen verkrachtend door Nederland?

  Welnu Sigi, omdat ze hier vooralsnog de kans niet krijgen. Kijk naar Sudan, daar gebeurt exact hetzelfde. Bovendien zitten de West-Europese gevangenissen vol met Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs…

 29. 53

  @ #49 Peter:

  Die link is zo te zien maar een verouderde versie van wat op wikipedia stond:

  You can help Wikipedia by introducing appropriate citations.

 30. 54

  @Peter: Herdenken we ook niet speciaal.

  Het gaat volgens mij helemaal niet over speciaal herdenken. Het gaat erom een onbelicht stukje geschiedenis is goed in kaart te brenegen. Mocht hier inderdaad uitkomen dat er een aardige bijdrage van Marokkanen was, dan lijkt me dat een prima middel om hun meer bij de herdenking te betrokken krijgen, zonder dat hieraan overal en altijd overdreven aandacht hoeft worden besteed. En het kan ook een breekijzer voor het geven van holocaust onderwijs op die paar plekken waar dat nu helaas onmogelijk wordt gemaakt. Daar kan jij toch niets op tegen hebben, Peter?

 31. 55

  @49: Ja leuk en aardig, maar dat komt niet overeen met je bewering in #37, waarin je spreekt van verkrachtingen in Frankrijk (die daarom zo onderscheidelijk waren van de Russische en Poolse verkrachtingen en moordpartijen in Duitsland). Je zou er goed aan doen je eigen bewijsmateriaal eerst te lezen. Daarnaast wat #53 zegt.

 32. 56

  Goed, mijn punt was dus ook dat je best mensen mag herdenken die in het verleden voor je vrijheid gevochten hebben.

  Zónder daar de nazaten van die mensen bij te betrekken.

  Want die redenatie volgend, zou ik per vandaag moeten stoppen met het herdenken van Amerikaanse soldaten, eenvoudig om wat ze in My Lai en Iraq (en zoveel andere landen) gedaan hebben.

  Sterker: heeft iemand hier al gerefereerd aan wat de NL-troepen hebben gedaan tijdens de acties in Indonesië?

  Daarnaast: Peter, je hebt duidelijk een Marokkanenfetisj, laat je daar eens voor behandelen!

  Er werd gesproken over allochtonen. En hop, lui als Peter wordt het direct bloedrood voor de ogen en krijsen ‘Mmmmmmarokkaan!’

  Nogmaals, er zijn klootzakken die het hier nu flink verpesten. Maar die vergelijk ik dus niet met de mensen die meer dan 60 jaar geleden de wapens opnamen.

  En voor wat betreft die bataljons ongeletterde boeren die verkrachtend door Italië trokken: ongezien tegen de muur en een .50 erop.

  Nu blij?

 33. 57

  Blijf het maar goedpraten…Ik vind het best.
  Grappig dat links altijd het christendom heeft lopen schofferen maar nu ineens dikke vriendjes is met de islam, een fascistoide ideologie.
  Dat een PvdA-wethouder in Amsterdam zegt dat er geen gematigde islam bestaat en dat de PvdA de koran als leidraad zou moeten nemen…
  Het is gewoon te walgelijk voor woorden. Over 15 jaar mag er zelfs niet meer over de Holocaust onderwezen worden in NL, let op mijn woorden. Als over 10 jaar de eerste joden uit NL vluchten zal ik jullie daarop aanspreken.

 34. 58

  Nee Kaj, ik heb geen Marokkanenfetisj. Ik bestrijd enkel de islam omdat ik het een ideologie vind die zeer vergelijkbaar is met het nazisme. En helaas, dat valt niet te ontkennen Kaj, wordt er nogal wat ´terreur` uitgeoefend in NL door Marokkanen…

 35. 59

  Mensen die onder Hitler moesten vrezen voor hun leven, zoals christenen, joden, homo´s, schrijvers, kunstenaars e.d. moeten ook steeds vaker op hun tellen passen in NL, onder druk van de islam. Zien jullie het dan echt niet? In de delen van de wereld waar de islam op dit moment al de baas is, hebben bovengenoemden nu al te vrezen voor hun leven. Zijn jullie blind of gewoon echt fout? In de jaren 1930 hadden jullie toch ook niet goedgepraat dat bovengenoemden onder druk stonden?

 36. 60

  @ #57 Peter:

  Dat links, voorzover je dat überhaupt op een hoop kan gooien, in bed ligt met het islam is ook een hoop stierestront. Maargoed, als je een ideologie aanhangt die maar twee soorten mensen kent: rabiate moslimhaters en de rest..

 37. 61

  @57,58:
  Maar dit is nogal off topic want heeft toch geen enkele relatie met de discussie of er nou wel of niet Marokkanen hebben meegevochten (in NL) tijdens WOII?

 38. 62

  Mohammed schreef 1400 jaar geleden de Koran en zaaide dood en verderf. Hij onthoofde mensen, verkocht vrouwen als slaven en slachtte joden af. Hitler schreef 80 jaar geleden een boek, Mein Kampf (betekent Jihad). Dus als er over 1320 nog steeds nazi´s zijn die dood en verderf zaaien met het boek van hun ´profeet` Hitler in de hand, moeten we dan maar wegkijken en zeggen: ach, kwestie van cultuur, godsdienstvrijheid of whatever????

 39. 63

  @Cancel

  Niet helemaal Cancel. Dat de PvdA alles maar goedpraat toont zich opnieuw in hun poging om met terugwerkende kracht onze bevrijdingsdag een Marokkaans tintje te geven. Aan geschiedsvervalsing doen we niet in dit land, daar zijn we te beschaafd voor. Zelfs de PvdA komt daar niet mee weg.

 40. 64

  @62:
  Nee, dan moeten we de mensen die werkelijk dood en verderf zaaien, oppakken en berechten. Maar niet iedereen die dat boek leest of thuis in de kast heeft staan of toevallig duits is.

  @63:
  Geschiedvervalsing lijkt me een erg groot woord. Het lijkt erop dat wel waar was, al is het dan misschien maar op heel kleine schaal. Ik weet helemaal niet wat ze hiermee goed zouden willen praten.

 41. 65

  Eigenlijk realiseren we het ons niet eens, maar anno 2008 worden velen in NL beschermd omdat ze vermoord kunnen worden onder druk van de islam…
  Wie had dat 10 jaar geleden kunnen voorspellen?
  En hoe zal het er over 10 jaar hier uitzien? Enig idee? Nou ik wel…

 42. 66

  @ #62 Peter:

  Mohammed schreef 1400 jaar geleden de Koran en zaaide dood en verderf.

  In Europa was het weinig anders in die periode. Maargoed er worden nog steeds mensen geridderd..

 43. 67

  @su

  Lulkoek, de halve wereld staat in vuur en vlam door de islam, honderden miljoenen vrouwen worden onderdrukt in die landen. Homo´s opgehangen, christenen vermoord, kunstenaars geliquideerd…
  Su, niet appels met peren vergelijken.

 44. 68

  “de islam, een fascistoide ideologie.”

  Je kan veel zeggen over de islam, maar een facistoïde ideologie is het absoluut niet. Er is geen verheerlijk van de staat, er is geen leiderschapscultus, er is geen centralisme.

  Landen als Syrië en Egypte hebben wel een naar facisme neigend regime.

 45. 69

  @ #67 Peter:

  Ik vergelijk Mohammed anno 1400 jaar geleden met Europa anno 1400 jaar geleden. Jij komt aan met een hoop holle frasen over alle tijden uitgespreid. Dus wie vergelijkt hier appels met peren?

 46. 70

  @67: De afgelopen paar jaar zijn er heel wat er moslims dan christenen vermoord (sinds het geweld in Congo ietwat geluwd is). Zover mij bekend staat overigens niet de halve wereld in vuur en vlam. Overdrijven is ook een kunst. Verder attribueer jij meer aan de Islam dan waar ze verantwoordelijk voor is (er zitten een behoorlijk aantal dictators in Azie en Afrika, waarvan velen ook nog eens behoorlijk seculier, die zich in het zadel houden door geweld en ophitserij).

  @65: Zover mij bekend wordt in Nederland overigens elke moordenaar vervolgd en bestraft, ongeacht zijn religieuze overtuiging (en dat vind ik op zich ook wel goed). Ik denk niet dat dat over tien jaar veranderd is.

 47. 71

  Ik ga lekker in de zon zitten, dit is toch een achterhoedegevecht. De mensen waar Links zich ooit voor inzette, zoals homo´s, dichters, kunstenaars en vrouwen voelen zich met de dag meer bedreigd in ons land. Fortuyn vermoord, Van Gogh vermoord, Wilders op de dodenlijst, Hirsi Ali op de lijst…het komt wel goed jongens. Over 10 jaar zullen jullie mij gelijk geven, daar durf ik alles om te verwedden. Ik geloof zelfs dat sommigen van jullie ergens diep van binnen ook weten dat het falikant fout gaat…

 48. 72

  @Peter:

  Maar jíj maakt ook de Grote Fout die zoveel trotse Nederlanders maken, namelijk: denken dat al die Marokkanen die straatterreur uitoefenen, dat doen in naam van islam.

  Dat is niet het geval.

  Marokkaanse klootzakjes die met honkbalknuppels een familie doodslaan, zijn niet de Marokkanen die de koran nog lezen. Integendeel.

  Veruit de meeste Berberse straatschoffies willen – in de woorden van jongerenwerkers die dagelijks met ze te maken hebben – vooral blowen, op scooters scheuren, en wijven neuken.

  Ja, er zijn idioten als Mohammed B en Samir A die mensen de hersenpan willen inslaan op basis van hun geloof.

  Die zijn zwaar gestoord, en moeten aangepakt worden. En dat gebeurt dan ook.

  Dat je overigens zegt dat in delen van de wereld waar Islam op dit moment de baas is, andersgezinden voor hun leven moeten vrezen, is maar ten dele waar.

  In Marokko, Egypte, Jordanië, Syrië, Indonesië, Maleisië en nog andere landen wonen joden, christenen en zelfs atheïsten, en zij kunnen daar betrekkelijk veilig zichzelf zijn.

  Natuurlijk, je hebt daar ook Mohammed B’s die hen bedreigen.

  Je hebt ook extremen, zoals het Wahabbi-koninkrijk Saudi Arabië, waar ook wat mij betreft vandaag nog een atoombom op mag. Idem dito de fascistoïde Taliban in Afghanistan en theocratische Sji’ieten in Iran, omdat zij inderdaad onderwerping aan hun interpretatie van het geloof eisen op straffe van de dood.

  Maar, Peter: ik scheer dus *NIET* alles wat Berber, Marokkaan, Jordaniër en moslim is over één kam.

  Zou jij ook ’s mee moeten stoppen.

 49. 73

  En ook nog, Peter, en als laatste:

  Zelfs waar het de PvdA (en heel links) betreft, scheer je alles en iedereen over één kam.

  Een gestoord wijf, toevallig zijdelings lid van de PvdA, doet een uitspraak en jij concludeert meteen maar dat de hele PvdA dat vindt.

  Weet je wat zo erg is, Peter? Je bent zo verblindt dat je net zo erg bent als de gemiddelde, mekkerende imam.

  ’t Is gewoon triest.

  Als een groep mafkezen het ooit in zijn hoofd zou willen halen om hier een sharia te vestigen, sta ik naast je op de barricaden, machinegeweer in de aanslag.

  Maar dat gebeurt niet, want die groep zal nooit groot genoeg worden.

 50. 74

  @71: Een beetje lekker in de zon zitten als je denkt weet dat binnen 10 jaar de moslims voor je deur staan om je kop eraf te hakken? Dat getuigt wel van koelbloedigheid! Ik zou eerder mijn vlucht gaan voorbereiden.

 51. 75

  @Peter 47 / 48
  “Nu zijn jullie aan de beurt…lol”

  Ik had het over genuanceerd reageren, daar heb ik jullie nog niet op kunnen betrappen.

 52. 77

  Dat zoveel islamieten in NL zich misdragen (zie ik ook net weer in Opsporing Verzocht) heeft te maken met hun cultuur, en hun cultuur is totaal doordrongen van de islam.
  Hoe dan ook, 1 miljoen lijkt me wel genoeg, of niet? Waarom dan ook niet 1 miljoen Aboriginals uit Australië? Die hebben het minder goed dan turken in Turkije of Marokkanen in Marokko.

 53. 78

  Hallo 77 ???? Dat lijkt me ook ja. Genoeg is genoeg.

  Maar waarom begint minister Klink (CDA) een actie tegen de baby/kindersterfte in NL nu de allochtonen het meeste kinderen maken ? Doet-ie op verzoek van welke Nederlanders ?