1. 1

  Ho maar die Spence is daar al lang mee bezig !
  http://www.eyeborgproject.com/

  Is in elk geval heel bezorgd om

  Straffe quote (opgevist via Mahalo) : “In Toronto there are 12,000 cameras. But the strange thing I discovered was that people don’t care about the surveillance cameras, they were more concerned about me and my secret camera eye because they feel that is a worse invasion of their privacy.”

 2. 2

  Is in elk geval heel bezorgd om zijn rol als journalist, is geen gear freak spektakelmaker. Spence ZIET vooral voordelen om meer intieme interviews te kunnen afnemen, en die dan te gebruiken in een groter geheel waarin bv. ook “normaal” geschoten beelden zouden aan bod komen. Bezwaren zoals oogledengeknipper countert hij met “alles went” en “uiteindelijk ontstaat er een nieuwe filmtaal als dat soort beelden sterk genoeg zijn qua storytelling”.

  (Het werd me weer verboden m’n eigen comment te editen, Safari 4.0.2.)

 3. 4

  Heh, Karin, da’ wou ik net zeggen. :)

  Re: worse invasion of privacy. Volgens mij is het in Nederland zo dat als de gefilmde redelijkerwijs had kunnen weten dat er een camera is, dat filmen dan mag, maar dat spioneren daarentegen strafbaar is. Wat dat betreft verbaast het me dat Albert Verlinde nog niet in het kotje zit i.v.m. De Zaak Sneijder/Yolanthe.