1. 7

  Daar heb je het al, zijn halve levensverhaal wordt daar door hemzelve ingepakt in hele dikke wollen onderbroeken, hoewel niet zo gek want het kan daar ook knap koud zijn hoor, in zo’n Perzische woestijn. Maar dan ?

  Ik geloof de vent meteen op van alles en nog meer als hij op die ene avond memoreert dat z’n dochter een extra knuffel kreeg omdat ze op één momentje naast zijn vergaderde mannenleven zo vrolijk danste in de kamer. Of zoiets.

 2. 8

  Het verschijnsel van verdrukt joods naar heerlijk islamitisch en meteen in de bovenlaag is historisch bijzonder ongebruikelijk. Komt weinig voor. Veel redenen liggen voor de hand.

  Nonsens is niet uitsluitend in midden-oosterse media te vinden.

  Komt zomaar op, gek he.

 3. 9

  In 2008 berichtte diezelfde Telegraph dat de oorspronkelijke naam van Ahmedinejads gezin Sabaghian (of “Dye-master”) was.

  Zie deze link.

  Wat nu te geloven?

 4. 12

  Ik snap de overdreven aandacht voor de man niet. Zijn positie is nationaal niet erg belangrijk. De werkelijke macht ligt elders (Iran is niet bepaald een presidentiële republiek). Op de marionettenplek kan best iemand van lagere komaf staan, misschien is dat zelfs wel nuttig in tijden van beroering. Is het ook meteen minder problematisch als die straks als zondebok aangewezen wordt.