Lucht zonder Tank

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Een Israelische onderzoeker heeft een systeem ontwikkeld waarmee je onderwater kan ademen zonder zuurstof. Het systeem haalt net als een vis lucht uit het water. De man heeft al patenten in Europa en Amerika aangevraagd. Duikapparatuurfabrikanten en verscheidene marines hebben al interesse. De man heeft alleen nog maar een werkende laboratorium opstelling gemaakt en is nu bezig met eeen werkend protoype.

Reacties (4)

#1 Joost

Op dit moment kan je theoretisch een uur onder water blijven met dit apparaat. Nog een beetje te weinig om de hele industrie om te gooien. Maar in het begin zou je kunnen denken aan hybride (dit apparaat+zuurstofgenerator). Dan zet het weer wel zoden aan de dijk.

  • Volgende discussie
#2 Scalpel

Eigenlijk had ik wel een beetje verwacht dat Think Tank dit bericht zou posten.

Graag nog wat meer info over dit onderwerp, gezien de recente klimaatontwikkelingen denk ik dat deze man een gat in de markt heeft ontdekt, ik zou graag willen investeren in dit project.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Hmmz.. Als gediplomeerd amateur *kuch* duiker moet ik hieraan toevoegen dat stikstofvergiftiging kan optreden als de zeespiegel teveel stijgt. De tram zal verder ook wat moeite hebben met de waterweerstand (er even van uitgaande dat het probleempje met de stroomgeleiding wordt opgelost).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Henk

@ Scalpel.
Nodeloos ingewikkeld:
Gewoon kieuwen van een flinke vis transplanteren wat moet je anders met die scalpel ;-)

  • Vorige discussie