1. 2

  Ah ik weet het alweer! Citeren zonder bronvermelding, dat heet niet ‘lenen’ maar dat heet?: Plagiaat!

  PvdA’ers hebben vaker moeite het beestje bij de naam te noemen geloof ik.

  Want hoe heet het gedrag van PvdA raadsleden die zichzelf subsidiëren ook alweer? Is dat ook lenen? Of is dat iets anders?

  Of PvdA’ers die onderhandse aanbestedingen doen aan bevriende campagnekantoren, op zo’n manier dat aanbestedingsregels ‘ontweken’ worden. Hoe heet dat ook maar weer? Ontwijken of heet dat ook anders?

  Of PvdA’ers die zich tegen de regels van de VN laten betalen door Nederland om zo hun Penthouse in downtown Manhattan te kunnen betalen? Hoe heet dat ook maar weer? Is dat een ongelukkige verkeerd uitgepakte lening?

  of hoe zit het met PvdA’ers in amsterdam Zuidoost die op het moment dat corruptie en clientelisme wordt aangetoond door de Amsterdamse Rekenkamer, daar een leugenachtig rapport naastleggen en zo de rechtsstatelijke rol van de rekenkamer ondergraven? Hoe heet dat ook maar weer? Is dat opportunisme? Of zou je daar wat sterkere woorden aan kunnen geven?

  Een boel vragen eigenlijk…

 2. 4

  Lijkt mij geen slordigheidje, ik had de link al gelezen. En hij maakt daar een knullig excuus voor zijn faux pas.

  Buiten dit alles is het natuurlijk een bizar slecht bestuurder. Een bestuurder van een slag dat alleen in de PvdA op zo’n onnavolgbare wijze naar boven kan komen dwarrelen.

 3. 5

  Het lijkt mij wel een slordigheidje.

  Buiten dit alles schrijf jij natuurlijk een bizar voorspelbare reactie. Een reactie van het slag dat alleen bij berichten over de PvdA op zo’n onnavolgbare wijze op mijn computerscherm verschijnt.

 4. 6

  Het is mijn eigen ‘ceterum censeo PvdA delendam esse’ inderdaad en van gelukkig wel meer mensen.

  Er is geen partij, behalve CDA, die zo ongelovelijk van zijn moreel verheven voetstuk is gevallen als PvdA. De PvdA is slecht voor de democratie en slecht voor Nederland en ik hoop dan ook vurig dat deze partij geminimaliseerd wordt zodat echte progressieven, en echte liberaal progressieven liever nog, het roer over kunnen nemen.

  Er moet een eind gebracht worden aan de hegemonie van de PvdA in de grote steden, op burgermeestersposten en op alle andere posten waar zij hun lange vingers in de gemeenschapsgelden steken.

 5. 7

  Ik geef hem ook het voordeel van de twijfel. Hij is in ieder geval eerlijk in zijn reactie:

  “Gevraagd om een reactie ontkent Asscher iets te hebben overgenomen uit FEM. Wel erkent hij dat het mogelijk is „dat ik die beschrijving van Jiskoot van internet heb geplukt”. De column uit NRC Handelsblad herinnert hij zich nog goed: „Een hilarische column waar de hele financieringsconstructie haarfijn in werd ontrafeld. Als de manier waarop ik daaruit citeer niet in orde is, spijt me dat verschrikkelijk.” “

 6. 11

  Twee zinnetjes op 148 pagina’s
  Tsjonge tsjonge…

  Arresteren die vent.
  De leugenaar.
  De misdadiger.
  Kruisigen, ophangen, elektrocuteren.
  Hoe durftie!

  Wereldnieuws van NRC.
  Intellectueel wereldnieuws ook nog.

 7. 12

  Prof. Knoops is op dezelfde manier aangepakt. Plagiaat blijft plagiaat. Verder niks, inderdaad, maar gelukkig heeft het NRC ook nog ander nieuws.

  Op zich is het wel tekenend voor een bestuurder, dat je zo makkelijk omgaat met plagiaat, dat terzijde.

 8. 21

  Verdomd, nu zie ik het ook. Ik heb moeite om Klaplong nu nog serieus te nemen. Nu had ik bij veel van zijn eerdere betogen in deze thread al het idee dat ik ze ergens van kende… ;)

 9. 24

  Mij hebben ze op de uni een keer een onvoldoende gegeven voor een vak omdat ik een paar zinnen had overgenomen met bronvermelding maar zonder expliciete aanhalingstekens en attributie.