Links opnieuw in diskrediet

Vandaag plaatsen we een gastbijdrage van Perik.

Ook Wiegel in jaren tachtig bedreigd met brandend voorwerp

Linkse actievoerders hebben in de jaren tachtig regelmatig pogingen gedaan een brandende sigaar in het hoofd van VVD-mastodont Hans Wiegel te stoppen. Dit verklaarde de voormalige groenrechtse voorman gisteren in het Jeugdjournaal. Wiegel verklaarde dat hij door de acties nooit meer van het roken af is gekomen.

PVV-leider Wilders heeft woest gereageerd op de onthullingen. Hij vindt dat “een waarheidscommissie de idiote opiniegenocide van het linkse actietuig moet openbaren. De onderste steen moet het land uitgezet worden.” Wilders maakt op dit moment een schokkende film met beelden van het rode boekje van Mao dat op de vrije markt wordt verkocht.

Fractieleider Femke Halsema van GroenLinks is duidelijk in verlegenheid gebracht door de verklaring van Wiegel. Vorige maand stapte fractielid Duyvendak op omdat hij als rebelse twintigjarige een links actiekrantje verspreidde zonder deugdelijke verlichting op zijn fiets. “Ik neem bij deze afstand van de acties tegen Wiegel”, verklaarde Halsema, vanuit Zuid-Frankrijk. “want zo enorm links ben ik eigenlijk niet. Ik ben meer, eh, groen. Of zo.”

Regeringsfractie CDA is bezorgd door het sigarenincident. De partij wil daarom strengere controles op alles in het algemeen. Zo pleit fractieleider Pieter van Geel er voor dat postbezorgers voortaan al hun zendingen kopiëren en minstens twee jaar bewaren. Het CDA wil ook identificatiepoortjes tussen postcodegebieden, maar de partij wacht nog op een geschikt incident om dit plan naar buiten te brengen. “Opnieuw blijkt hoe schandalig het is wat er allemaal plaatsvindt buiten het oog van de overheid”, weet Van Geel.

Agnes Kant van de SP is niet onder de indruk van Wiegels’ relaas. “Rechtse jongetjes waren huilebalkjes in de jaren tachtig. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Vroeger op het schoolplein jankten die rechtse disconichten al omdat stoere kraakpunkers alle meisjes inpikten. En vervolgens gaan ze als veertig-plusser met een kutbaan, een vinexhut en Greatest Hits van Duran Duran op hun iDing een beetje op GeenStijl zitten mokken over toen”, kirde Kant kranig. “Hallo rechtse sukkels: jullie zijn niet tegen kraken. Jullie hebben er gewoon nooit de ballen voor gehad.”

De PvdA wil naar aanleiding van Wiegelgate dat er meer ambtenaren worden aangesteld om het rookverbod in café’s te handhaven. De PvdA reageert daarmee opvallend eensluidend op de ontwikkelingen. Volgens Mariëtte Hamer komt dit omdat haar partij geen leden genoeg heeft om er meerdere meningen op na te houden.

CU-bewindsman Rouvoet wil extra geld vrijmaken voor kinderen uit gezinnen met linkse ouders.

 1. 3

  ‘Wilders maakt op dit moment een schokkende film met beelden van het rode boekje van Mao dat op de vrije markt wordt verkocht’

  haha, dat zou wat zijn!

 2. 8

  CU-bewindsman Rouvoet wil extra geld vrijmaken voor kinderen uit gezinnen met linkse ouders.

  Dat doen die linkse ouders zelf wel door weer een of andere subsidiespons annex geitewollensokken praatgroepje op te richten.

 3. 17

  Ronald heeft zich denk ik vergist, wilde eigenlijk op AD.nl z’n ‘zegje’ doen ,maar toetste per ongeluk verkeerde URL. Het scheelt ook maar 6 letters, dat is best moeilijk, hoor….

 4. 20

  LR wat de hek..*lifelog aan* werkte lang in Rijswijk, medicamenten enzo, die U lezers gebruikt om wel te zijn.
  Twee weken gelee stonden ze daar urenlang de schreuwen aan de poort. daarna naar de medewerkers voor de deur lopen schreeuwen”we weten waar jullie kinderen op school zitten”.

  Enig gevoel hierbij? De kinderen aldaar zijn beschadigd.

  Kutdtdttdt.

  Wat is nou links/rechts? Rechts in mijn optiek die lui. Wat is dat nu links/rechts?