1. 2

    In het laatste deel van het artikel staan wel wat zinnige dingen. Positieve perceptie van arabische dingen (humus, maar ook bijvoorbeeld shoarma) en, de Levant als gerechten oorsprong die langer bestaat dan de staten in de regio. Trouwens, het verschil tussen de verschillende streken in het middellandse zee gebied is qua gerechten niet heel schokkend. Van Marokko, via het Midden-Oosten terug tot Spanje, vind je redelijk gelijkwaardige gerechten gebaseerd op grofweg dezelfde ingredienten. Dat wordt nog een lastige dobber, die gecontroleerde herkomst aanduiding.

  2. 3

    @2: Misschien gewoon alles toeschrijven aan Griekenland (Griekse kolonisatie en Byzantijnse rijk), Italie (Romeinse rijk), Saudi Arabie (Arabische expansie), of Turkije (Osmaanse Rijk), afhankelijk van wanneer het gerecht stamt. Soort van Salomons-oordeel als zwaard van Damocles, voor als ze er niet in onderlinge overeenstemming uitkomen.