Lelijk leedvermaak en impeachmentvoorpret

Is het lelijk leedvermaak als je staat te popelen om deze foto van de vandaag afgezwaaide senator Rick Santorum te potsen? Zijn dochtertje tooide zich in haar sjiekste ruitjesjurk. Haar pop moest hetzelfde aan. En met het flitsen van de camera’s begint het te dagen dat de opdracht van deze hectische dag is om voor het oog van de wereld de nederlaag van haar vader te beleven. Wetende dat er klasgenootjes veilig aan de andere kant van de informatiestroom op schoot zitten bij hun genietende ‘liberal folks’.

Na 12 jaar senatorschap in Pennsylvania voor de republikeinse partij heeft Santorum grote bekendheid verworven met zijn uitgesproken standpunten voor een streng immigratiebeleid en het promoten van Intelligent Design en tegen abortus en homoseksualiteit. Grote ophef ontstond over de woordkeuze waarmee Santorum in een interview in 2003 het homohuwelijk afwees. De samenleving is gebaseerd op de toekomst van de samenleving, en dat zijn kinderen, aldus Santorum. Daarom valt homoseksualiteit evenzeer buiten het huwelijk als “man on child, man on dog, or whatever the case may be”. In hetzelfde interview ontkende hij ook een grondwettelijke verankering van het recht op privacy.

Na een heuse straatvechterscampagne, moest Santorum vandaag een derde termijn aan zijn neus voorbij laten gaan. De Amerikanen lijken geen zin meer te hebben in een klimaat waarin een hardliner als Rick gedijt. De achterblijvers in de Senaat zullen het nog knap lastig krijgen om het hoge niveau van Santorum’s Godwinvergelijkingen ook maar te benaderen: “It’s the equivalent of Adolf Hitler in 1942 saying: ‘I’m in Paris, how dare you invade me’“.

De val van Santorum is voor de ware Bushbasher natuurlijk slechts een aangenaam intermezzo. Het aftreden van Donald Rumsfeld komt al dichter in de buurt van politieke pijn aan de man die de internationale rechtsorde aan zijn cowboylaarzen lapte en de grondwet als slechts ‘a goddamned piece of paper’ bestempelde. Hoe probeerden de Republikeinen toentertijd ook al weer politieke munt te slaan uit Clinton’s leugens over zijn stagairebeleid? Juist. De meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, betekent dat impeachment-hearings kunnen worden aangezwengeld. De kersverse voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi (moeder van bushbashdocumentairemaakster Alexandra: Journeys with George), heeft echter op voorhand al aangegeven dat impeachment “off the table” is.

Pelosi’s partijgenoot John Conyers denkt daar mogelijk gans anders over. Deze man heeft de afgelopen jaren niet gerust om de case tegen Bush op te bouwen. Toen Bush weigerde verantwoording af te leggen over zijn Irak-beslissingen, werd onder leiding van Conyers een massavernietigingsrapport van 350 pagina’s opgesteld: The Constitution in Crisis. The Downing Street minutes and deception, manipulation, torture, retribution, and coverups in the Iraq war [.pdf]. Ongeveer 26 wetten en regelingen zou de Bush-regering volgens Conyers tot dusver hebben overtreden. Pelosi wil niet aan een impeachment omdat ze denkt dat het als zwaktebod van de Democraten wordt gezien en electoraal slecht uit zal pakken. Maar het lijkt me sterk dat Conyers na de overwinning van vandaag niet broedt op een manier om een tik uit te delen op de lange neus die de Bush-regering naar de nationale wetten en de grondwet heeft gemaakt.

 1. 3

  @Luc

  je gaat me toch niet vertellen dat je democraten schaart onder de linksen des werelds..?

  Misschien dat er een post moet komen onder de noemer:

  Ode aan Rumsfeld, de politicus van het jaar!

  …?

 2. 7

  Meisjes van 11 kun en mag je niet verantwoordelijk stellen voor de hufterigheid van hun vaders.

  Dus ja, Schadenfreude is een eigenschap waar vooral heel kleine mensen plezier aan beleven.

 3. 8

  @ Ijsbrand: hoeveel bezoekers heb jij? waarschijnlijk zijn dat er niet veel. Misschien omdat jij ( gelet ook op eerdere posts) een humorloos en saai burgerlulletje bent?

 4. 12

  Democraten die inhouden.. zoals Kerry, die later spijt kreeg dat ie te soft was en zo achteraf constateerde er stemmen juist op te hebben verloren. Clinton kreeg zelfs het verwijt van Osama alsnog. Kortom, voor verwijten hoeven de democraten het niet te laten, eigen eer wel. Maar juist die eigen eer zou toch vragen dat alles aangevochten wordt en teruggedraaid. Pelosi denkt dat er stemmen verloren zullen gaan door de verlamming van het bestuur door zulke zaken…
  Hebben de republikeinen stemmen verloren door hun acties tegen Bill Clinton? En wat is het risico aan stemmen in een politiek sterk gepolariseerd land als amerika?
  Beide redenen zijn niet erg sterk. Een sterker argument lijkt me dat Pelosi vreest dat iedereen er op achteruit gaat en niet zo zeer de partijpolitiek. Echter Nixon werd, hoewel in een andere volgorde en op een andere manier vervangen midden in een oorlogscampagne (Vietnam). Ging daar iedereen op achteruit ? Lastige vragen, maar toch al minder hypothetisch niet?

 5. 21

  “Lachen om het verdriet van kindertjes om hun pappa is wel erg kleinzielig”

  Op zich wel, maar niet als die kindertjes gebruikt worden voor politieke doeleinden. Wat deden zij daar op die persconferentie in het aanschijn van de hele wereld?

  Voor nog een ander voorbeeld, van een andere veel ergere orde, kijk hier:

  http://letterfromhere.blogspot.com/2006/10/beyond-bizzarre-now-theyre-hiding.html

  Het gaat hier over het schandaal Mark Foley (cyberseks met minderjarigen) Quote: “The Upstate media today is all about Tom Reynolds’ bizarre press conference yesterday, at which he surrounded himself by small children. At one point, reporters asked if he could make the children leave so they could ask adult questions, and he refused.”

 6. 22

  @mark hehe. Maar over jouw pic, het meisje achteraf staat met haar schouder opeens voor het jongetje. Het meisje heeft twee handen van moeder op haar schouder die half achter haar man staat en geen elastieke gestrekte armen heeft…

 7. 26

  Die fotosjop is overigens niet mijn creatie. Mijn scheppingen zijn eraan te herkennen dat het de originele foto blijft met wat letters erop.

  [img]http://img250.imageshack.us/img250/1904/hallo5cq.jpg[/img]

 8. 30

  Wat een droefenis, ik zie papa later in de slaapkamer zijn frustraties op haar botvieren, geen wonder dat ze (nog) later lesbisch gaat worden en drugs spuiten en hoereren en in een rockbandje gaat spelen enzo….

 9. 31

  Briljante foto. Wanneer komt er eens een wet die politici verbiedt mensen uit hun omgeving te misbruiken voor eigen politieke doeleinden. Is volgens mij minstens zo belangrijk als regels voor donaties…

  Ik hoop dat pappa wat geld uit de campagnekas heeft bewaard voor de therapiekosten…