1. 3

  Tijd voor een frisse wind, wat zeg ik heftige storm.. humanisten deze planeet laten we ons verenigen en terug bashen..zonder mercy…potverdrie, de tijd is rijp,,doet U mee?

 2. 4

  Na jarenlang discuzeuren met (doorgeslagen) gelovigen op tonie.net en sargasso.nl laat ik deze discussies tegenwoordig maar links liggen. Maar als dergelijke onzin ooit Europa bereikt ben ik bereid de figuurlijke vlammenwerper noch einmal op te nemen. Aan de andere hand moet mij dit als kosmopoliep ook raken dus waarom dan nu ook niet nu het in al in Amerika gebeurt? Amerika: de wereldmacht waar democratie, vrijheid en scheiding tussen kerk en staat nog steeds zo goed lijken gewaarborgd, maar waar ondertussen wel zo hard gezaagd wordt aan de poten van deze unieke verworvenheden?

  Het probleem is dat ik vanavond nog moet lifeloggen en ik eerst nog even de keuken en de rest van het huis moet opruimen voordat mijn lief thuiskomt. En ze heeft me nu echt even nodig, maar dat lezen jullie misschien nog wel.

 3. 5

  Despite promising a prompt review of its approval for a book claiming the Grand Canyon was created by Noah’s flood rather than by geologic forces, more than three years later no review has ever been done and the book remains on sale at the park…

  In welke sectie zou dat boek te vinden zijn? Fictie, Sprookjes, Satire misschien, of toch Wetenschap? Als we zo gaan beginnen dan hier een stukje religie: De Dienst van Freek

 4. 6

  Ha, maar goed dat HansR en Stijn hier niet meer rondlopen.

  Dit soort stukjes gewoon voor zoete koek nemen en rustig gaan slapen. De zondvloed komt toch ergens de komende 50 jaar als ik goed ben ingelicht.

  En wat betreft Freek: de kerk is altijd cabaret.

 5. 7

  Amerika: de wereldmacht waar democratie, vrijheid en scheiding tussen kerk en staat nog steeds zo goed lijken gewaarborgd, maar waar ondertussen wel zo hard gezaagd wordt aan de poten van deze unieke verworvenheden?

  Het lijkt erop dat die strikte scheiding van ”jij komt niet met jouw opvattingen op mijn terrein” juist de bron is van veel van dit soort rare ellende. Dat gebeurt in het enige verlichte land waar het gezond verstand heeft moeten wijken voor De Wet, dat monster dat als een doem over iedere Amerikaan hangt.

 6. 8

  @#4 helemaal mee eens, poliepgewijs. Dat de intellectuelen in de VS maar ’s wat meer uit hun schulp kruipen en herinneren aan Thoreau, Hawthorne & co.

  En niet enkel van die benefietjes rondom de verkiezingen !