1. 7

  Ik meen me te herinneren dat daar al een term voor was bedacht, naar analogie van Godwin, maar wat was dat ook weer? Dat ieder willekeurig discussieonderwerp na verloop van tijd in verband wordt gebracht met de islam?

 2. 10

  Wat een morbide humor heeft die Steeph. De meeste mensen gebruiken deze dagen om weer tot bezinning te komen hoor, ga jij de boel lopen vertiefen. Bah.

 3. 12

  Volgens mij mis ik echt helemaal de boot..

  Er worden op een onconventionele manier paashaasjes gesmolten, ehh ja en dan?

  Oftewel, wat maakt dit (moderne)kunst?

 4. 15

  Nou, meer joúw bezinning dacht ik te moeten menen Steeph. Iedereen die zich buiten nú al zakken vol het leplazerus loopt te sjouwen in te peperen dat ze fout bezig zijn? Wat ik je te doen geef met dat klereweer. En al die rode verwachtingsvolle kinderkonen die aan de deur komen bibberen dan? Met bezwerende vinger en een klap met de deur de nacht weer in zeker? Dat ze maar boven een bordje boekweit en grutten moeten gaan hangen met tot besluit een stichtelijk woord en een mooi lied of zo?…omdat jij dat nou eenmaal ook deed?

  Lekker makkelijk.

 5. 17

  Het was wel fair geweest om te linken naar het originele filmpje. Hoewel de comments bij dit exemplaar wel schitterend zijn.

  KRO Kindertijd. Haha.

 6. 18

  @Pieter: Wat is het originele filmpje? Kon op Sander zijn site alleen een klein exemplaar vinden waar ik niet de bron van kon zien. Daarom deze versie genomen. Maar ik pas het graag aan.

 7. 19

  Nou, ik doe gewoon net als elk jaar weer trouw mee hoor, niet van dat benauwde. Ik zie een vage kennis (daarna overigens een héle vage) nóg hannesen in de tjokvolle kofferbak met een metershoge speculaaspop (waar b.w.v. de vullingen uit de kiezen kletterden). Nee, de hele rataplan dus anders komt er niemand…binnen én buiten:

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/kerstsfeer.jpg[/img]

  Maar ook dat iedereen dan in de straat vol bewondering komt kijken om dan jaloers weer af te druipen omdat het bij hun lang niet zo gezellig was als bij mij…

  Maar je moet er wel voor willen gaan natuurlijk…

 8. 20

  Het filmpje geeft een nieuwe dimensie aan het woord wreed. Eigenlijk vooral omdat het als kinderprogramma bedoeld was. Perceptie, je blijft er mee bezig.
  Niets voor kinderen, toch ?

 9. 21

  Het was inderdaad op KRO’s Kindertijd, twee weken terug.
  Gruwelijk, ben je als ouder weer een half uur bezig van alles uit te leggen en te troosten.

  Nee geintje…
  Ik geloof dat ik zelf nog het geschoktst was.
  Mijn zoontje zei heel hard: HAASSSS!!! HAHAHAAA!!!