Kunst op Zondag | Los Carpinteros

Foto: Joan (cc)
Serie:

Los Carpinteros, een Cubaans kunstenaarscollectief, in 1992 met drie man begonnen. Marco Antonio Castillo Valdes, Dagoberto Rodríguez Sánchez en Alexandre Arrechea Jesus Zambrano. De laatste begin in 2003 voor zichzelf, dus opereert Los Carpinteros tegenwoordig als duo. In Nederland was hun installatiekunst slechts één keer te zien (in 2003, Den Helder).

Estuche, 1999.

cc Flickr dou_ble_you Los Carpinteros (Marco Castillo Valdes, Alexandre Arrechea Zambrano, Dagoberto Rodriguez Sanchez), Estuche (Jewellery Case)


Frío estudio del desastre
, 2005.
cc Flickr Carmen Alonso Suarez Frío estudio del desastre, 2005.

Free Basket, 2010.
cc Flickr clarkmaxwell photostream Free basket, 2010.

Sala de Lectura Ovalada, 2011.
cc Flickr iwouldificould Los Carpinteros Rumba Muerta, at the Sean Kelly Gallery

Clavos Torcidos, 2013.
cc Flickr Fulvio Spada photostream Los Carpinteros - Clavos Torcidos

Candela, 2013.
cc Flickr M a n u e l photostream Los carpinteros. Candela. SeanKelly

Cardboard Beach, 2014.

The Globe, 2015.

Reacties (2)

#1 zuiver

Die leeszaal is inspirerend. Samen met de globe geeft dat de energie om zelf iets te maken. Ik hou ‘m in gedachten (samen met de honingraatstructuur op hun website).

Kunst van hout is trouwens vaak boeiend omdat het meestal spanning in zich draagt van het natuurlijke materiaal en de vorm die de kunstenaar er mee wil maken.

Onder spanning moet je toch vaak denken aan letterlijke spanning: hout met noesten, trek- en duwhout enz… Maar zeker ook de gevoelsmatige spanning als een figuur gedwongen wordt een vorm aan te nemen.

De timmermannen maken niet zo veel gebruik van de natuurlijke spanning van het materiaal als ik het goed zie. Het materiaal wordt gevormd naar hun wil en de enige spanning die overblijft is een rest van de groeielementen zoals je kunt zien op de granaat, daar is de spanning uit het materiaal gehaald en in het object gelegd.

Leuk, dank je wel @Peter.

  • Volgende discussie
#2 Rigo Reus

Dat timmerwerk is vakmanschap, maar ik ga toch voor die ontploffende muur Frío Estudio del Desastre, geweldig.

  • Vorige discussie