Kunst op Zondag (KoZ) | Santiago Sierra

Foto: Joan (cc)
Serie:


It’s an “allegorical connection between the conquest of the Americas by the Spanish” and ass fucking, more eloquent and deliberate than you’d think.
“Los Penetrados,” Santiago Sierra, Sep 9 – Oct 23, Team Gallery, NYC – als u tijd heeft om even binnen te springen…

Reacties (10)

#1 Yevgeny Podorkin

Ik meen me toch sterk te herinneren dat Steeph de KoZ over het algemeen inkleurde met landschapjes, stillevens en aparte beeldhouwwerken. Zit potdomme ineens opgezadeld met een hele galerij assfuckers zeg wat gaan we nou beleven. Los Penetrados: voor “als u even tijd heeft”, en hup daar ging je Zondagsrust. God ja, en dat het kapitalisme niet voor iederéén een lolletje is…

The point is that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms; greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. And greed, you mark my words, will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA. We make the rules. The news, war, peace, famine, upheaval, the price per paper clip. We pick that rabbit out of the hat while everybody sits out there wondering how the hell we did it. And don’t be naive to think we’re living in a democracy…

…right in the ass you fucking scumbag cocksucker

 • Volgende discussie
#2 Peter

Ha ja, dat krijg je als je een konijntjes uit de hoed tovert…
Mijn nichtje, hier logerend, was net iets eerder op de pc en nu probeer ik het verband tussen kunst, economie, mensen en konijnen uit te leggen.
Het kind is al aardig wijs voor haar leeftijd en concludeert dat mensen dus net konijnen zijn. Ze vreten je kaal en kosten dus alleen maar veel geld. Niet aleen aan voer en stro, maar ook aan epidemische ziektes.

Verder kwam ze ook nog met een soort van oplossing. Ze doorzag de symboliek van dominante posities heel goed en suggereerde dat de rollen omgedraaid zouden moeten worden. Die mannen op hun knietjes en dan de mattenklopper er over heen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Crachàt

ik twijfelde nog hoor, maar ja: het des kunstenaars’ bedoelde schokeffect kwam toch weer het best tot z’n recht tijdens de zondagse koffie, dacht ik zo.
Een beetje zoals dat vermaledijde kapiltalisme zelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Share

@1 Het lijken er veel maar het zijn er maar 10 hoor en wie nog beter kijkt ziet dat de helft ernaast prikt. Zo zijn wij blancke overheerschers; niet voor 1 gat te vangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Yevgeny Podorkin

Dat heeft in een andere post (ookwel de “Bullock- post” genaamd) wel eens tot héle andere taferelen geleidt @Peter. Pienter vroegrijp nichtje heb je…

@Crachat: of een ander project van hem: Iranese immigranten bedekken met een isolerende laag polyurethaan schuim en vervolgens hard laten worden

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Peter

Heel pienter nichtje. Ze zat nog wat te rond te zoeken in de geschiedenis van Amerika. Zegt ze dat Wounded Knee toch veel verschrikkelijker was dan de schaafwondjes op de knieën van de mensen in de kunstvoorstelling. Ik probeer nog iets van ja, maar de kunstenaar probeert het probleem met meer diepgang uit te leggen. Nichtje vindt dat flauwekul. Hebzucht okee, zegt ze, maar ik onderhandel toch ook over mijn zakgeld, zonder mijn moeder in elkaar te slaan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 InvertedPantsMan

Volgens mij heeft Giger vroeg in de jaren 80 al een doek gemaakt dat precies de zelfde gedachte grafisch uitbeeld (landscape X als ik me niet vergis). De Dead Kennedys zijn nog voor de rechter gesleept omdat ze een afdruk van dit doek in het hoesje van Frankenchrist hadden en dit aan minderjarigen verkocht werd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 MS

HAHAHAHAHAHA! Geweldig, lekker arme mensen betalen om in de reet te neuken en daar dan een “anti-kapitalistisch werk” van te maken. De vier libertijnen uit De 120 Dagen van Sodom hadden tenminste het fatsoen zichzelf eerlijk als roofdieren te beschouwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Crachàt

moeilijk om niet cynisch te commentaren over een cynische aanklacht tegen cynisme.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 ms

Waarde Crachàt,

Aanklagen doe je in vlammende betogen en niet door eenvoudige arme drommels te betalen om elkaar in het rectum te nemen. Er zijn ontelbare redenen om dit tot op het bot af te wijzen, niet in de minste plaats omdat dit geen enkel esthetisch doel dient; het is spuuglelijk. Bespaar me de lofzang op choqueren. Bespaar me ook de redeneringen als zou ook het kapitalisme eenzelfde lelijkheid verspreiden want mocht dat inderdaad het geval zijn, des duidelijker de noodzaak niet nog meer lelijkheid op deze wereld neer te zetten, nietwaar?

Ik heb gesproken met mensen in de kunstwereld en dit soort dingetjes schijnt het typische kunstpubliek wel te bevallen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat meneer Sierra niet alleen pooier, maar ook hoer is. (Pardon my french)

 • Vorige discussie