Kredietcrisis pusht comeback kliekjesdag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

kliekjasDe kredietcrisis gaat ‘kliekjesdag’ weer helemaal groot maken. Lezers ouder dan dertig jaar zullen zich deze term nog wel herinneren. Want ook al was er in de jaren zeventig geen economische noodzaak toe de angst voor de hongerwinter zat er toen nog goed in. In sommige gezinnen resulteerden dit zelfs in een vaste wekelijkse kliekjesdag waarbij een allegaartje aan etensresten van de afgelopen week op tafel kwam. Tijdens de duizelingwekkende economische voorspoed onder de Paarse kabinetten in de jaren negentig verdween kliekjesdag echter uit onze vaderlandse gezinscultuur (..en daar kwam geen moslim aan te pas, besef dat eens!).

Maar anno 2009 gaat kliekjesdag een keiharde comeback maken. Waarom? Omdat het in Amerika al zover is! En wie wijs is weet: alles wat in Amerika gebeurt zal hier uiteindelijk ook gebeuren. Uit een peiling naar de verkooptrends van Amerikaanse supermarkten blijkt dat de verkoop van plastic bakjes en diepvrieszakjes de laatste tijd met 11.5% is gestegen. Amerika zit economisch in de put dus Amerika bewaart haar kliekjes weer!

Uit de peiling blijkt verder dat we weer gaan cocoonen nu niet vanwege de broodnodige rust of misplaatst relationeel esoterisme maar uit pure arremoe. De verkoop van wijn en andere alcoholhoudende dranken steeg: uitgaan is te duur, thuisdrinken is de oplossing. De verkoop van fotocamera’s (-31.5%), sportartikelen (-26.5%), tijdschriften (-17.1%) kelderden. Weg met dat dure sportschool abonnement! Foto’s en artikelen zien we wel extragratis op de internets!

En dan last but zeker niet least: de verkoop van anti-conceptie middelen zoals condooms vertoonde een ferme stijging van 10.2%. Want wie toch maar thuis -na een onbevredigende kliekjes maaltijd- zit te slempen zonder tijdschriften wil op den duur natuurlijk wel wat vermaak…

Reacties (4)

#1 Sytz

Welnee, kinderen zijn gewoon duur. Kan je dus beter ff niet aan beginnen nu.
En je moet toch je 2x per dag half uurtje zweten, ook zonder sportschool.

  • Volgende discussie
#2 Trianero

Leuk om te zien dat elke crisis INDERDAAD nieuwe kansen biedt. Nu voor tupperware etc. Welke sectoren zouden nog meer goed in de markt liggen op dit moment? Fietsen?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 andrelon

Haarkleurmiddelen. Tegen snel wordend grijs haar!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Peter

En ik las hier ook nog “Our current economic situation is other good reason to start a Victory Garden
(Met dank aan dit weblog die er melding van maakte).
Groente verbouwen in eigen tuion om de economische recessie te weerstaan.

  • Vorige discussie