KRAS | Uitsluiten

Stel nou, hè, stel dat Geert Wilders op 16 maart met tranen in de ogen erkent dat hij in zijn woordendrang te ver gegaan is en dat hij zijn welgemeende excuses aanbiedt aan de moslims van Nederland, en de Marokkanen in het bijzonder. Dat hij er oprecht spijt van heeft en hoopt op een vredig samenleven van alle Nederlanders. Zal Jesse Klaver dan een hart van steen houden en Geert blijven uitsluiten van deelname aan zijn kabinet?

Ik wil maar zeggen, Jesse kan nu wel grote woorden hebben dat hij nevernooitniet met Geert gaat regeren, maar als de omstandigheden wijzigen kan zelfs zijn eigen achterban erop aandringen dat hij water bij de wijn doet. Het is mies om Jesse daarom bij voorbaat alvast voor opportunistische leugenaar uit te maken. Maar we weten allemaal dat het spel pas na de verkiezingen echt op de wagen is.

 1. 1

  Dat is een wel heel erg hypothetische ‘stel dat’. Immers, het hele wezen van de PVV staat en valt met islamhaat, dusdanig vérgaand dat de haatpruik niet zal rusten voordat hij de godsdienst het land uitgewerkt heeft.
  Wie wil gaan samenwerken met een partij die ongrondwettelijke ideeën verspreidt en wil verwezenlijken? Daar helpt een traantje — al is het theoretisch welgemeend — niet meer.
  Samenwerking met de PVV is alleen mogelijk als de partij, dus de haatkuif, haar eigen essentie verwerpt en dat zal uiteraard nooit gebeuren. Dus kan Jesse Klaver gerust zeggen nooit met de PVV te zullen samenwerken, nog afgezien van het feit dat het Klaver vrij staat om wel of niet met een partij in zee te willen gaan.

 2. 2

  Ik ben wel benieuwd naar omstandigheden waarbij een coalitie met PVV en GL kans van slagen heeft. Ik kan me er niets bij voorstellen, eigenlijk. Christiaan, weet je zeker dat je Jesse Klaver niet met Mark Rutte verwart ?

 3. 3

  @0: “stel dat Geert Wilders op 16 maart met tranen in de ogen erkent dat hij in zijn woordendrang te ver gegaan is “
  Dan is hij twee dagen te laat. Als Wilders terug wil komen op zijn woorden, dan moet hij dat doen vóór de verkiezingen, anders pleegt hij een enorm kiezersbedrog. Op 16 maart is die spijt simpelweg ongeloofwaardig naar de andere politici en Wilders ongeloofwaardig naar zijn kiezers.

 4. 4

  Laten we dat hele wie-doet-het-met-wiespelletje nu eens lekker aan RTL Boulevard overlaten en de verkiezingen de komende twee maanden eens van de inhoudelijke kant bekijken.

 5. 5

  In principe is de rest van het programma van de PVV van de SP gekopieerd, dus als de PVV punt 1 van hun programma laat vallen dan moet het voor Klaver niet veel meer uitmaken of ze met SP of PVV in een coalitie gaan. Daarbij is het grootste deel van de kiezers van zowel GroenLinks als PVV oorspronkelijk afkomstig van de PvdA, dus feitelijk zou dat gewoon een soort van reünie zijn.

 6. 6

  Stel nou, hè, stel dat Geert Wilders op 16 maart met tranen in de ogen erkent dat hij in zijn woordendrang te ver gegaan is en dat hij zijn welgemeende excuses aanbiedt aan de moslims van Nederland, en de Marokkanen in het bijzonder.

  Waarom zou je zoiets serieus als het politieke bedrijf laten afhangen van zoiets emotioneels en betekenisloos?

 7. 7

  @1:

  Wie wil gaan samenwerken met een partij die ongrondwettelijke ideeën verspreidt en wil verwezenlijken?

  CDA en VVD hebben dat eerder gedaan, dus die hebben daar geen principiële bezwaren tegen. Sterker nog, onze “liberale” premier zit met regelmaat te flirten met de poldertaliban, je weet wel, die van de homo- en vrouwenhaat en de doodstraf…

 8. 9

  @5: “In principe is de rest van het programma van de PVV van de SP gekopieerd”
  Die plaat heb je inmiddels wel versleten (en je bent ook al tig keer terecht gewezen, waarna je elke keer weer niet thuis geeft en bij het volgende topic weer met dezelfde onzin aankomt). Stop toch eens met die leugen.

 9. 10

  n dat hij zijn welgemeende excuses aanbiedt aan de moslims van Nederland

  Dat zou Wilders een nog grotere kiezersbedrieger zijn dan Rutte toen die beloofde dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan.

 10. 11

  @4: Voor menige kiezer is de vraag ‘wie het wie zou willen of kunnen gaan doen’ van groot belang. Wat een kabinetspartij zal kunnen gaan klaarspelen hangt immers in grote mate af van wie de coalitiepartners zijn.
  En wie, bijvoorbeeld, aangeeft geen problemen te zien in samenwerking met de PVV zal nooit (nee, ook niet na het welgemeende traantje), nooit op mijn stem hoeven te rekenen.