Een van de vereisten van het pastafari-geloof is dat je een vergiet op je hoofd zet op momenten dat anderen dit hinderlijk vinden. Daarom ziet u nooit pastafari’s op straat, maar wel in de krant, als hun stalen kopvod weer eens iemand goed over de zeik gekregen heeft. De jongste toehapper is de TU Delft, waar een promovendus in vergiet en piratenpak de plechtigheid wil doorlopen. De universiteit wil dat niet.
De oplossing lijkt mij dat de universiteit zichzelf ook tot geloof uitroept. Als je de god der wetenschap wilt aanbidden en toetreden tot de priesterskaste der doctoren, dan dien je een mal jacquet aan te trekken. Wanneer dat niet mag van je geloof dan kun je beter een andere noedeltent uitzoeken.
Reacties (12)
In de handel ben ik nog geen vergieten tegengekomen die een beetje stabiel op het hoofd willen blijven zitten. Dit in tegenstelling tot fluitketels of slagroomspuiten.
Nu is de grap natuurlijk dat religieuze uitingen zijn toegestaan of niet. Dus of een hoofddoekje/keppeltje/kruisje/vergiet toestaan, of niet.
@2:
Precies! Daarom ook altijd plus veel voor de Pastafaries. Ze tonen zo heerlijk de hypocrisie aan t.o.v. religie. Deze mensen hebben sowieso een maatschappelijke waarde en verdienen publieke steun.
@3 Nu deden/doen de satanisten overigens niets anders, maar de pastafari zijn wel wat een onschuldiger ogende stok om mee te slaan moet ik toegeven.
Niks leuker dan pastafanari’s pesten met drogredenen vanuit een machtspositie. Nooit op hun argumenten in gaan en als ze gaan schelden, straffen waar dat maar kan. Eikels die anderen het licht niet gunnen verdienen geen medelijden.
TU Delft heeft het goed door!
Benieuwd wat de reactie van de TU was geweest als er iemand in burka was verschenen. Het is wachten oo de eerste pastafari die bij de politie wil.
@6: Volgens mij mag een pastafari niet met een vergiet op z’r hoofd bij de politie werken, en is een hoofddoek ook niet toegestaan.
@2: @6:
Technische studies doen meestal geen uitspraken over het leven voor of na de dood, en een technische universiteit hoeft er geen last van te hebben als een onderzoeker gelooft in onbewijsbare dingen – tenminste zolang dit niet het onderzoek hindert.
Persoonlijk denk ik dat geen enkele Pastafari werkelijk in het grote Spaghetti-monster e.d. gelooft, maar ze maken wel duidelijk dat soms godsdienstige opvattingen voorgetrokken worden boven intieme persoonlijke overtuigingen.
Ik denk bijvoorbeeld dat een ambtenaar wel mag weigeren om homosexuelen te laten trouwen, maar niet een bouwvergunning voor een mega-stal mag weigeren als dat tegen z’r geweten ingaat.
Maar ik denk dat de TU Delft zich niet aan dergelijke zaken schuldig maakt.
Het zou een andere zaak zijn als op de TUD creationisme (bijv. “intelligent design”) zou worden onderwezen.
@9: Toevallig dat je de weigerambtenaar noemt. Binnenkort gaat die mogelijk ook zijn intrede doen in Australië.
Het probleem is een beetje dat de TU Delft met belastingcenten overeind gehouden wordt, en dus een publieke taak heeft, en in deze dus eigenlijk niet mag discrimineren. M.a.w. het is dit niet OF je kruisje / keppeltje / tulband / hoofddoek niet. En als het dat laatste toch wel is, dan moet je van verdomd goeie huize komen om het verschil tussen deze twee te rechtvaardigen.
@1: https://www.ditverzinjeniet.nl/doiy-bolhoed-vergiet?gclid=Cj0KCQiA0b_QBRCeARIsAFntQ9rgQclNpH-cdWqQHSYy8EW3puRTTOcNv0MVp6YiEXOyzfMI_sqkbtoaAniSEALw_wcB