KRAS | Hommeles

Ze gingen met z’n tweeën een rechtse partij oprichten volgens het klassieke model: leuke voordeeltjes voor het grote bedrijfsleven ten koste van sociale wetgeving, en als de mensen gaan morren zeggen we dat het de schuld is van links en/of de achterlijke buitenlanders. Dat ging lekker. Tot de handelsreiziger in voordeeltjes erachter kwam dat zijn vriend dat over die buitenlanders werkelijk meende. Dat was niet de bedoeling.

Toen kwam er hommeles. Mensen begonnen als een dolle over elkaar te kakelen. Omstanders vermaakten zich: dit was ander gekakel dan men toch al van het duo en hun entourage gewend was. Men trok onflatteuze vergelijkingen met de partijen van die kale en van de peroxideman. Het leek haast een wetmatigheid. Als je types met een grote bek bij elkaar zet, jagen ze eerst de buitenwacht de stuipen op het lijf met hun bombast, maar uiteindelijk gaan ze ook elkaar voor rotte vis uitmaken.

 1. 2

  “Ze gingen met z’n tweeën een rechtse partij ” “leuke voordeeltjes voor het grote bedrijfsleven” Met de dividendbelasting stonden ze anders hand in hand met de linkse partijen en hun Nexit plannen zijn ook zijn ook niet echt bevorderlijk voor het bedrijfsleven, ze zijn dus meer populistisch dan rechts. Ze hebben daarom ook veel meer zetels van de SP en PVV gekregen dan van rechts.

  Het is net zo’n zooitje als bij de LPF, maar zo lang ze de enige partij zijn die tegen de gigantische kosten van de energietransitie zijn, wat juist ten koste gaat van het budget voor sociale voorzieningen en de lagere inkomens, kunnen ze bij FvD net zoveel knoeien en brallen over uilenballen als ze willen. Die lagere inkomens lezen niet het NRC en gelul over Minerva zegt ze al helemaal niets, die maken zich vooral zorgen om hun huishoudboekje met uit de pan stijgende energierekeningen. Net als de brievenbuspissers de PVV niet geschaad hebben zal ook dit het FvD niet of nauwelijks deren, sterker de meeste zijn blij dat ze van die Otten af zijn als je de populistische forums leest, die vinden ze veel te veel rechtse VVD ideeën hebben.

 2. 3

  @2: Ze hebben daarom ook veel meer zetels van de SP en PVV gekregen dan van rechts.

  1: PVV is rechts.
  2: je liegt, PVV, VVD, CDA waren de grote verliezers richting FvD.

  En verder heeft de FvD inderdaad super veel (extreem)rechtse ideeën. Dat lijkt altijd aantrekkelijk, totdat de gevolgen duidelijk worden.

 3. 6

  Zit net mijn belastingaangifte te versturen. Leugenaar Rutte en heel links dat het allemaal zo geweldig gaat, we er allemaal zo op vooruit gaan en er nog genoeg geld over is voor energietransitie en nog meer kansloze migranten om links te bevredigen bedankt! Gelukkig zijn er normalen in de politiek. Zoals Baudet en natuurlijk Wilders die niet de ene na de andere leugen de wereld inhelpt. Bij zulke partijen komen ook problemen en mispunten voor. Ook dat is normaal. Beter als al die leugenaars die voor de verkiezingen van alles beloven en de laatste stem nog niet geteld weer verder gaan met de afbraak van Nederland.

 4. 8

  @4: eens. de chaos op extreem-rechts maakt de zwakte van links niet kleiner. de Baudet stemmers worden niet opeens fatsoenlijke PvdA’ers ofzo.

 5. 12

  @11: Moet ik voor jou links gaan noemen of ga je jouw naam eindelijk eer aan doen? Ik geef je een voorzetje: Zetelverdeling Provinciale Staten